Marktstraat opnieuw bestraat
01-03-2017
BRINKSTRAAT VOLGT NA BORNE OP Z’N BEST

Marktstraat opnieuw bestraat

De Marktstraat is enkele weken niet toegankelijk voor het doorgaande verkeer. Dinsdag is begonnen met het opnieuw bestraten van de weg. Dat gebeurt periodiek omdat na een aantal jaren de klinkers ongelijk komen te liggen en de begaanbaarheid vooral voor fietsers lastiger wordt.

In de eerste fase wordt het gedeelte vanaf het Dorsetplein tot en met de kruising met de Oude Kerkstraat ter hoogte van De Ster herstraat, een karwei dat volgens planning tot en met vrijdag 12 maart in beslag neemt. Daarna wordt het gedeelte tot aan de Brinkstraat aangepakt. Die klus moet uiterlijk 7 april zijn geklaard, omdat op zondag 9 april het druk bezochte jaarlijkse evenement Borne op z’n Best met onder meer de Living Statues op de agenda staat.

“Dan moet alles weer vlak en dicht zijn”, geeft civiel technisch medewerker Eric Takkenberg van de gemeente Borne aan. “Na Borne op z’n Best is de Brinkstraat aan de beurt tot aan de Watertorenstraat. De planning is dat die werkzaamheden tot half mei in beslag zullen nemen. Het gaat bij het hele project puur om herstraten, het profiel van de straten blijft zoals het was.”

In verband met de werkzaamheden zijn er omleidingen vanaf de Grotestraat via de Abraham ten Catestraat naar de Oude Kerk en via de Ennekerdijk naar de Brinkstraat.

Voor Egbert Snippe (links op foto hierboven) en Jimmy Hoekman van stratenmakersbedrijf Bonne Niks is het druilerige weer de eerste dagen van de klus niet bepaald een plezierige metgezel. Maar de mannen zijn wel wat gewend. “Met twee trainingsbroeken en een overall aan valt het met de kou wel mee”, meldt Jimmy Hoekman. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Frank — 03 mrt 2017
Het wordt inderdaad tijd, je schudt er van je fiets af. Mooi dat het nu dus aangepakt wordt, kunnen we weer veilig op de fiets door het dorp. De stoep mag op enkele plekken ook wel een beurt hebben.
Ikbenben — 01 mrt 2017
Begin jaren tachtig was het motto van de bevrijdings optocht groep Brinkstraat: "Brinkstraat Hobbelstraat !!! ". Is dus weer actueel ;-)
Bernardus — 01 mrt 2017
Gaan ze de trotoirs niet herbestraten, het is diep triest hoe deze erbij liggen .Mensen die slecht ter been zijn mijden oud Borne omdat niet te doen is .Voegen tussen de klinkersvan 3 cm en de wielen van een rollator die vastlopen door de oneffenheden. Oud Borne is een schitterende kern waar veel te zien is ,maar nu voor een hele groep niet te bereiken is.

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024