Tuinrestaurant gooit het roer om
02-03-2017
ANDERE KOERS NA VERTREK VAN ‘BOOMKAMP’

Tuinrestaurant gooit het roer om

Het Tuinrestaurant heeft het roer omgegooid. Jan Middelhuis en zijn team hadden tot vorig jaar nog veel aanloop van bezoekers, die de modeltuinen en/of het tuincentrum van Boomkamp kwamen bezichtigen. Sinds de sluiting van die accommodatie blijft die echter achterwege, waardoor de uitbater en chef-kok van Het Tuinrestaurant min of meer noodgedwongen een andere koers is gaan varen. Het accent van de onderneming ligt nu nadrukkelijker dan voorheen op feesten en partijen.

Sinds kort biedt Het Tuinrestaurant, dat ondertussen het restaurant op doordeweekse dagen gesloten houdt, ook warme afhaalmaaltijden aan. Tevens fungeert het steeds vaker als accommodatie voor condoleances. Jan Middelhuis: “Toen we het restaurant in 2014 overnamen, was er al sprake van dat het tuincentrum een keer zou gaan sluiten. De modeltuinen zouden echter blijven. Dat die nu ook verdwenen zijn, heeft ons uiteraard veel klanten gekost. Want daardoor heeft het bijvoorbeeld ook geen zin meer als trouwlocatie dienst te doen. Het zou mooi zijn geweest als de terreinen hieromheen tot een park waren omgebouwd, maar voor zover we weten wordt het straks weiland. Het is triest en jammer dat het zo is gelopen. Zouden we het geweten hebben, dan waren we er destijds misschien op een andere manier ingestapt.”

Wel even tijd nodig
Toch wijst Middelhuis niet met de beschuldigende vinger richting Boomkamp. “Onze verstandhouding is nog steeds goed en we zijn ook gedeeltelijk gecompenseerd. Maar het heeft vanzelfsprekend wel even tijd nodig, voor je het over een andere boeg kunt gooien. Het is moeilijk, maar van de andere kant ook wel weer een uitdaging om andere mogelijkheden te bedenken. We proberen wel vooruit te gaan. Het aantal partijen is de afgelopen tijd alleen maar behoorlijk toegenomen. Maar we hadden ook graag doordeweeks meer aanloop gehad. Er lopen hier wel fietsroutes langs, maar op een of andere manier weten de mensen ons nog niet zo te vinden. Wel is het bijvoorbeeld zo dat de wijk Bornsche Maten steeds dichter bij komt. Dat levert wel een aanzuigende werking op.”

Die valt ook te verwachten als het crematorium aan de Hosbekkeweg eenmaal in gebruik is genomen. Want Het Tuinrestaurant wordt ondertussen steeds vaker gekozen als geschikte locatie voor bijeenkomsten na een overlijden. “Vorig jaar hebben we hier een zeer geslaagde en druk bezochte uitvaartbeurs gehad”, zegt Jan Middelhuis, “Langzamerhand komt ook het aantal condoleances en lezingen in het kader van uitvaarten meer op gang.”

Afhaalmaaltijden
Sinds vorige week levert Het Tuinrestaurant ook verse en warme afhaalmaaltijden. “Vanuit de buurt is ons in het verleden al vaak gevraagd of we die niet konden leveren. Mensen willen, ook als ze zelf weinig tijd hebben, graag goed warm eten en dat bij wijze van spreken meteen mee kunnen nemen. Op die behoefte zijn we ingesprongen en de á la minute maaltijden zijn nu van woensdag tot en met vrijdag tussen vier ’s middags en zeven uur ’s avonds bij ons verkrijgbaar. Een belletje is voldoende en binnen een kwartier staat het klaar. Ik ben ervan overtuigd dat steeds meer mensen hier gebruik van maken, zeker als we mooier weer krijgen.” (WP)

Zie ook ons themaplein BorneBoeit Culinair
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Limburgia Borne Winkelier van het jaar?

In een door Reclamefolder.nl opgezette verkiezing ‘Winkelier van het jaar’ is...
09-07-2019

‘Een brasserie zoals ‘ie hoort te zijn’

Een week geleden werden de handtekeningen gezet en vanaf dat moment zijn Willem en Kitty Dankers...
08-07-2019

Beste Nettorama staat in Borne

Vrijdagmorgen kwam Harry Sulmann, algemeen directeur van Nettorama, naar het filiaal in Borne om...
05-07-2019

Variatie aan ideeën voor het centrum

Van de Provincie mocht Borne een tiental centrumvouchers, ter waarde van 2.500 euro elk,...
01-07-2019

RW4you start aan de Nijstad

Het gaat goed met de verhuur van panden aan de Nijstad. Ook nummer 21 mag een nieuwe huurder...
24-06-2019

Eerste Bornse Speciaalbierfestival

Tijdens de nieuwe Special Cars Sunday koopzondag op 23 juni vindt op het Rheineplein het...
15-06-2019