NEO maakt het zichzelf lastig
05-03-2017
WEL DRIE PUNTEN ONDANKS MATIGE TWEEDE HELFT TEGEN WVV

NEO maakt het zichzelf lastig

Wie alleen de eerste helft van NEO-WVV’34 heeft gezien, zal verbaasd zijn dat NEO de winst uiteindelijk toch nog erg moeizaam naar zich toe trok. Het team van Jan Willem van Holland deelde in het eerste bedrijf op alle fronten de lakens uit en WVV mocht met een 1-0 ruststand niet mopperen. Na een 2-0 voorsprong werd hetnog onnodig spannend op 't Wooldrik: 2-1.

Al na ruim vijf minuten leek NEO te kunnen juichen. Een voorzet werd door een WVV-speler op de binnenkant van de eigen paal geschoten. De rebound was voor Rogier Olthof en diens inzet leek pas achter de lijn gekeerd te worden. De goed leidende arbiter van dienst liet echter doorspelen. Ook de volgende kansen waren voor NEO en misten het doel maar nipt. Eerst schoot Job Ravelli net naast en na een lange aanval was een schot van Max Brunninkhuis hetzelfde lot beschoren.
 

Ban gebroken
WVV ’34 beperkte zich tot verdedigen en de spaarzame aanvallen leverden geen gevaar op voor het doel van Bob Peterman, die zondag weer de voorkeur kreeg in het doel van NEO. Na ruim een half uur werd de ban gebroken. Na een pittige overtreding op Pascal van Berkum, die een gele kaart opleverde, belastte Max Brunninkhuis zich met de vrije trap. Met veel gevoel stuurde de frêle middenvelder de bal naar de bovenhoek: 1-0. Nadat WVV nog een keer op de eigen lat geschoten had, bleef NEO domineren zonder dat dit nog tot grote kansen leidde. De 1-0 bij rust was dik verdiend.
 

Ongeconcentreerd
Na de thee zag het spelbeeld er meteen anders uit. NEO leek ongeconcentreerd, grossierde in foutieve passes, verloor duels en liet het team van coach René Hoekstra op die manier in de wedstrijd komen. Niet dat de goal van Bob Peterman erg in gevaar kwam, maar het overwicht van de eerste helft was volledig verdwenen.
 

Toen halverwege de tweede helft Pascal van Berkum een mooie actie met wat geluk door Tim Bijker tot de 2-0 gepromoveerd zag, leek het een gelopen koers. Niets bleek minder waar, want vijf minuten later viel de bal ineens voor de voeten van Wouter Horstink, die Bob Peterman netjes kansloos liet: 2-1
 

Slecht uitgespeeld
WVV gooide terecht alles in de strijd, waarmee het NEO echter zeeën van ruimte gaf. Door gebrek aan een goede slotpass werden echter minimaal drie goede mogelijkheden slecht uitgespeeld, zodat WVV tot de slotseconde 'in leven' bleef. De ploeg uit Hengevelde slaagde er echter ook niet in om nog erg gevaarlijk te worden, zodat de drie punten over de hele wedstrijd gezien terecht op ’t Wooldrik bleven.


Door de 2-1 zege kon NEO drie welkome punten bijschrijven. De tweede helft moet echter tot nadenken stemmen. Komende zondag komt de Tukkers naar Borne, waartegen in Albergen destijds verdiend met 1-0 verloren werd. De ploeg won fraai met 2-0 van Victoria’28. Wil NEO de mooie klassering (derde) continueren, dan is een nieuwe overwinning eigenlijk noodzakelijk.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 08 mrt 2017
En weer 3 punten in de pocket.
Nu thuis ff de Tukkers 3 punten afpakken. En zo blijven de boys mooi mee doen voor de eerste plaats.

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024