NEO maakt het zichzelf lastig
05-03-2017
WEL DRIE PUNTEN ONDANKS MATIGE TWEEDE HELFT TEGEN WVV

NEO maakt het zichzelf lastig

Wie alleen de eerste helft van NEO-WVV’34 heeft gezien, zal verbaasd zijn dat NEO de winst uiteindelijk toch nog erg moeizaam naar zich toe trok. Het team van Jan Willem van Holland deelde in het eerste bedrijf op alle fronten de lakens uit en WVV mocht met een 1-0 ruststand niet mopperen. Na een 2-0 voorsprong werd hetnog onnodig spannend op 't Wooldrik: 2-1.

Al na ruim vijf minuten leek NEO te kunnen juichen. Een voorzet werd door een WVV-speler op de binnenkant van de eigen paal geschoten. De rebound was voor Rogier Olthof en diens inzet leek pas achter de lijn gekeerd te worden. De goed leidende arbiter van dienst liet echter doorspelen. Ook de volgende kansen waren voor NEO en misten het doel maar nipt. Eerst schoot Job Ravelli net naast en na een lange aanval was een schot van Max Brunninkhuis hetzelfde lot beschoren.
 

Ban gebroken
WVV ’34 beperkte zich tot verdedigen en de spaarzame aanvallen leverden geen gevaar op voor het doel van Bob Peterman, die zondag weer de voorkeur kreeg in het doel van NEO. Na ruim een half uur werd de ban gebroken. Na een pittige overtreding op Pascal van Berkum, die een gele kaart opleverde, belastte Max Brunninkhuis zich met de vrije trap. Met veel gevoel stuurde de frêle middenvelder de bal naar de bovenhoek: 1-0. Nadat WVV nog een keer op de eigen lat geschoten had, bleef NEO domineren zonder dat dit nog tot grote kansen leidde. De 1-0 bij rust was dik verdiend.
 

Ongeconcentreerd
Na de thee zag het spelbeeld er meteen anders uit. NEO leek ongeconcentreerd, grossierde in foutieve passes, verloor duels en liet het team van coach René Hoekstra op die manier in de wedstrijd komen. Niet dat de goal van Bob Peterman erg in gevaar kwam, maar het overwicht van de eerste helft was volledig verdwenen.
 

Toen halverwege de tweede helft Pascal van Berkum een mooie actie met wat geluk door Tim Bijker tot de 2-0 gepromoveerd zag, leek het een gelopen koers. Niets bleek minder waar, want vijf minuten later viel de bal ineens voor de voeten van Wouter Horstink, die Bob Peterman netjes kansloos liet: 2-1
 

Slecht uitgespeeld
WVV gooide terecht alles in de strijd, waarmee het NEO echter zeeën van ruimte gaf. Door gebrek aan een goede slotpass werden echter minimaal drie goede mogelijkheden slecht uitgespeeld, zodat WVV tot de slotseconde 'in leven' bleef. De ploeg uit Hengevelde slaagde er echter ook niet in om nog erg gevaarlijk te worden, zodat de drie punten over de hele wedstrijd gezien terecht op ’t Wooldrik bleven.


Door de 2-1 zege kon NEO drie welkome punten bijschrijven. De tweede helft moet echter tot nadenken stemmen. Komende zondag komt de Tukkers naar Borne, waartegen in Albergen destijds verdiend met 1-0 verloren werd. De ploeg won fraai met 2-0 van Victoria’28. Wil NEO de mooie klassering (derde) continueren, dan is een nieuwe overwinning eigenlijk noodzakelijk.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 08 mrt 2017
En weer 3 punten in de pocket.
Nu thuis ff de Tukkers 3 punten afpakken. En zo blijven de boys mooi mee doen voor de eerste plaats.

NEO tekent voor Regioplan

In de Grolsch Veste in Enschede zette NEO vrijdagavond haar handtekening onder het Regioplan dat...
12-06-2021

Tonny grote Punt 30 jaar bij EBZV

Al 30 jaar is Tonny grote Punt een vaste waarde voor de Bornse Zaalvoetbalvereniging EBZV....
08-06-2021

Dames Apollo 8 gaan Europa in

Met de winst van de nationale beker schreef Apollo 8 afgelopen april volleybalgeschiedenis. Daar...
07-06-2021

Het oranje begint te kriebelen

Vanavond speelt het Nederlands elftal de eerste oefenwedstrijd voor het EK tegen Schotland. En...
02-06-2021

Ruim 40 kinderen volgen handbalclinic

De dames 1 selectie van Handbal Zenderen Vooruit/Bornerbroek stond zondagmorgen al vroeg in de...
31-05-2021

Wout Weghorst naar EK

Woensdagmiddag maakte bondscoach Frank de Boer de definitieve selectie bekend van het Nederlands...
26-05-2021