Spelenderwijs richting zwemtop
06-03-2017
MOGELIJKE OPVOLGERS MARLEEN VELDHUIS EN KIRSTEN VLIEGHUIS?

Spelenderwijs richting zwemtop

Twee keer jaar mogen beginnende wedstrijdzwemmertjes van WS Twente zich in het Wooldrikbad uitleven tijdens de onderlinge competitie, waarbij ook het speelse element nadrukkelijk aan de orde komt. Na de races op de vlinderslag, rugslag, borstcrawl en schoolslag staat als afsluiting een ludieke estafette op het programma, waarin deelnemers in het water worden vergezeld door ouders, trainers en badmeesters en hun snelheid wordt getemperd omdat ze allerlei attributen naar de overkant moeten brengen.

Om te kunnen deelnemen hebben de jeugdige zwemmers geen startvergunning van de nationale zwembond nodig. Het plezier in de spoort staat voorop en op een ontspannen manier kunnen ze zo kennis maken met het wedstrijdzwemmen. Onder het motto “Wie niet van het startblok kan of wil duiken, springt er maar gewoon in”, wordt vanzelf wel duidelijk of er tussen het jonge grut talentjes zitten die wellicht ooit in de voetsporen kunnen treden van illustere voorgangers als Marleen Veldhuis en Kirsten Vlieghuis.
“Als ze het leuk vinden, stromen ze vanzelf wel door”, weet coördinator Gerwi Roozeboom van het in Borne en Hengelo actieve WS Twente uit ervaring.

Onder de 55 aanmeldingen voor deze zondag zijn er ook enkele ouders, die zich alsnog aan het wedstrijdzwemmen willen wagen. “Zelf doe ik het ook sinds kort”, meldt Gerwi Roozeboom, “en dan krijg je toch wel meer respect voor leden die dit al doen. Want het vraagt best wat van je, onder meer geregeld erg vroeg opstaan.”

In de pauze worden de trainers uitgedaagd om met hun pupillen strijd te leveren. De meeste coaches laten zich niet kennen en bieden hun leerlingen de kans een keer samen met hen op te zwemmen. Ook zijn enkele ervaren zwemmers van de partij om te demonstreren hoe het er op een wat hoger niveau aan toe gaat.
Bij de afsluitende ludieke estafette worden de enthousiaste en massaal aangemoedigde deelnemertjes uitgerust met onder meer ballen, ballonnen, zonnebrillen, hoedjes en zwaarden om de 25 meter tussen start en finish wat lastiger te maken.

Voor de jeugd van vijf tot en met tien jaar, die nog geen tot weinig ervaring heeft met wedstrijden, biedt het 630 leden tellende WS Twente het programma AquaMania aan, voor zwemmers die hun A- en B-diploma hebben gehaald en die spelenderwijs hun plezier en zwem- en/of waterpolovaardigheden willen vergroten. (WP)

Voor meer informatie, zie www.wstwente.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024