Einde aan mooie reeks BVV Borne
07-03-2017
UITWEDSTRIJD BIJ SV ALMELO ROEMLOOS VERLOREN

Einde aan mooie reeks BVV Borne

BVV Borne verloor zondag de uitwedstrijd bij SV Almelo met 3-1. Daarmee kwam voor de gasten een einde aan een mooie reeks. Op 30 oktober 2016 werd voor het laatst verloren en dat op zich is al een compliment waard. Maar hoe langer een serie duurt, des te sneller komt een nederlaag dichterbij.

De harde wind speelde de bezoekers voor de pauze duidelijk meer parten dan de thuisclub. Na rust probeerde Borne het nog wel, maar kon het geen moment aanspraak maken op meer. Tegen SV Almelo kwam Borne geen minuut in het spel. De eerste twintig minuten viel er voor het publiek weinig te genieten. Borne hanteerde te vaak de lange bal, wat door de harde rugwind niet te belopen viel en SV Almelo zette daar niet al te veel tegenover.

Zoekende
Beide ploegen waren zoekende naar de beste strijdwijze deze middag. Het duurde tot de 25ste minuut voordat de geelzwarten een gaatje wisten te vinden. De mee opgekomen Jordy Dobbe probeerde het met een schuiver, maar de doelman liet zich niet verrassen. Een minuut later stond het opeens 1-0. Over links brak SV Almelo door en de voorzet werd van dichtbij eenvoudig door Schorn binnen getikt.

In de 38ste minuut voorkwam doelman Post met een goede redding de tweede Almelose treffer. Borne bleef kiezen voor de lange bal, de spitsen Toebes en Vos konden deze echter geen moment controleren en aansluiten van de middenvelders om vervolgens de druk erop te houden is dan niet mogelijk.

De prullenbak in
Voor de tweede helft moesten de Bornenaren iets verzinnen. Maar alle plannen konden in de 48ste minuut direct de prullenbak in toen SV Almelo op 2-0 kwam. Waar Borne een vrije trap moest krijgen na een overtreding op Jeroen Vos en vervolgens een niet opgemerkte handsbal, kon Almelo vanuit de counter via de rechterflank doorbreken. De bal werd teruggelegd en prima binnengeschoten in de linkerhoek. Doelman Post was volstrekt kansloos.

Borne toonde wederom veerkracht, had langer balbezit en bracht nu wel iets meer geduld en koos minder vaak voor de lange bal. De gastheren konden zich slechts beperken tot kleine overtredingen en het vertragen van het spel. Dat deden ze slim en Borne begon zich opzichtig te irriteren aan deze volwassen tactiek. Jeroen Vos liet zich provoceren en incasseerde een tweede gele kaart, waardoor Borne met tien man verder moest.

Nog even spannend
In de 69ste minuut werd het toch nog even spannend toen Robin Boomkamp met het hoofd de aansluitingstreffer maakte en er met de 2-1 weer een wedstrijd van maakte. Borne kreeg het geloof terug en Almelo wist zich even geen raad met de Bornse aanvalsdrang. Toch scoorde de thuisploeg opnieuw. De verdediging van Borne greep niet in bij langdurig balbezit van Almelo in het zestien metergebied. De thuisploeg profiteerde van de geboden ruimte en tikte simpel de 3-1 binnen.

Iets later had het zelfs een vierde treffer kunnen produceren, maar zover kwam het gelukkig voor de bezoekers niet. Borne oogde inspiratieloos en liet zich beïnvloeden door de thuisploeg. Het voelde zich onrecht aangedaan door niet opgemerkte overtredingen en was te veel bezig met randzaken. Voor het meegekomen Borne publiek was het jammer dat het een onherkenbaar BVV Borne zag spelen, maar het weet ook dat zulke wedstrijden er soms tussen zitten.
 

Zondag speelt de equipe van trainer Edwin Louwes wederom een uitwedstrijd. SV Enter is dan om 14.00 uur de tegenstander.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Run Bike Run toch weer afgelast

Enkele weken geleden was de organisatie er nog van overtuigd dat dit jaar de 30e OCON Run Bike...
18-07-2021

Hoofdveld BVV Borne tijdens vakantie open

Ook deze zomer is het hoofdveld van BVV Borne geopend voor recreatief gebruik. Om precies te...
16-07-2021

Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, luidt het aloude adagium tijdens de...
14-07-2021

Niet een maar twee Legomaster-wedstrijden

De belangstelling om mee te doen aan de wedstrijd om Beste Lego Bouwmaster van Twente te worden...
12-07-2021

Spellencircuit voor jeugd van 6 t/m 12 jaar

Komende zondagmorgen kan de jeugd van 6 tot en met 12 jaar zich lekker uitleven op een van de...
30-06-2021

Centrumroute Run Bike Run aangepast

De zaterdag van de traditionele Melbuul’ndagen staat normaliter voor een belangrijk deel...
30-06-2021