Jeugdinterland volleybal in De Veste
07-03-2017
MEISJES ORANJE OEFENEN 14 MAART TEGEN RUSLAND

Jeugdinterland volleybal in De Veste

Het Nederlands jeugdvolleybalteam bij de meisjes speelt dinsdag 14 maart in sporthal De Veste om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen Rusland. Volleybalvereniging Ecare Apollo 8 is door de Nederlandse Volleybalbond (NeVoBo) gevraagd om het duel te organiseren.

De club werd enkele weken geleden gevraagd om als gastheer op te treden voor de oefeninterland. “Met sporthal De Veste hebben we de faciliteiten tot onze beschikking om dit te kunnen doen”, vertelt Martin Reesink, voorzitter van de Bornse volleybalclub. “Een van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat de zaal alleen voorzien moet zijn van volleyballijnen. En de belangrijkste reden is dat we onze eigen leden en andere volleyballiefhebbers de mogelijkheid willen bieden om een internationale wedstrijd te zien. Dat komt zelden voor. Dichtbij huis, in het hart van Twente. Met het ten gehore brengen van de volksliederen, in een unieke Apollo 8-sfeer, ben ik er van overtuigd dat beide talententeams vol met elkaar de strijd aan gaan. Het belooft een prachtige avond te worden.”

Twentse talenten
In het team van Jeugd Oranje spelen de meest talentvolle meisjes tot de leeftijd van 18 jaar. Komende week spelen zij oefenwedstrijden tegen Jeugd Rusland. Dit gebeurt in het kader van de voorbereidingen op het naderende Europees kampioenschap. In de voorselectie van het team zitten ook twee Twentse volleybalsters: Charlot Vellener, begonnen bij Krekkers uit Mariaparochie en de van Set up ‘65 in Ootmarsum afkomstige Eline Geerdink.

Publiek wordt van harte uitgenodigd om de wedstrijd te bekijken. Jeugdleden van Ecare Apollo 8 en deelnemers van de regiotraining in De Veste hebben gratis toegang. Overige belangstellenden kunnen een kaartje kopen aan de kassa bij de entree van sporthal De Veste. Jongeren tot 18 jaar betalen 2 euro, volwassenen 5 euro. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024