Borhave bij laatste vier in beker
07-03-2017
HANDBALSTERS PAS IN VERLENGING LANGS KWIEK: 27-29

Borhave bij laatste vier in beker

De dames van Borhave hebben zich dinsdagavond na verlenging voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de halve finales van de strijd om de nationale handbalbeker. Twee dagen na het gewonnen competitieduel met Kwiek in Borne was de ploeg van trainer-coach Rik Philips opnieuw te sterk voor de formatie uit Raalte die dit keer thuisvoordeel had. De wedstrijd eindigde na zeventig minuten in een 27-29 zege voor Borhave, dat bij rust met 12-14 een kleine voorsprong had.

Borhave had het in de eerste fase van de ontmoeting in sporthal Tijenraan verre van gemakkelijk en keek lang tegen een achterstand aan. Die werd bij 9-9 weggewerkt, waarna de bezoekers het initiatief overnamen en via 9-11 halverwege een marge van twee treffers hadden gerealiseerd.

Een tijdje helemaal kwijt
Na de pauze was Borhave het ritme net als afgelopen zondag een tijdje helemaal kwijt, mede door een onevenredig hoog aantal uitgedeelde tijdstraffen. Kwiek kwam niet alleen langszij, het stond na acht minuten zelfs twee treffers voor: 17-15. Borhave wenste zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen te geven en met nog tien minuten te gaan was de spanning bij 20-20 tot het kookpunt gestegen.
Spannend bleef het tot de slotseconden. In de laatste minuut vroeg Rik Philips bij balbezit van Borhave een time-out aan bij een achterstand van 23-24, waarna de gelijkmaker volgde en beide ploegen zelfs nog een keer scoorden. Tien seconden voor het eindsignaal tekende Moud Vlaskamp voor de 25-25.

In de verlenging van twee keer vijf minuten trof het meer ervaren Borhave in het eerste bedrijf twee keer doel (25-27), waarna het de plek bij de laatste vier veilig stelde omdat het net als als het jeugdige team van Kwiek nog twee doelpunten aan het totaal toevoegde: 27-29.

Mooie rol
Een mooie rol was dinsdag weggelegd voor Renske Brookhuis, geheel links op foto hierboven en hiernaast met links naast zich Eva Seiger, die op cruciale momenten enkele belangrijke treffers verzorgde. De Oldenzaalse was na afloop realistisch, maar terecht tevreden met haar optreden. "Ik denk dat we van onze kant niet altijd even alert waren en dat we ook de scheidsrechters niet altijd mee hadden. Maar we zijn positief gebleven en hebben geprobeerd ons niet te veel te laten beinvloeden In de verlenging kon het in één keer wel.Zelf heb ik inderdaad lekker gespeeld en dat geeft wel zelfvertrouwen.

Het bevalt haar prima bij Borhave. "Het is een ploeg met leuke meiden en een leuke club. Voor mij is het ontzettend leerzaam allemaal. Qua spelverloop en zeker ook qua kracht. Ik ben fysiek een stuk sterker geworden, leer handigheidjes en alles gaat veel sneller. Het was een hele stap, maar gelukkig ben ik met het team meegegroeid."

Moud Vlaskamp (rechts op bovenste foto): "Het was net als zondag weer een echte werkwedstrijd. Het tempo lag nu wat wel lager, omdat we toen veel gegeven hebben. Kwiek kwam met een andere verdediging, waaraan we wel even moesten wennen, maar we zijn gelukkig rustig gebleven. In de verlenging hebben we er nog een tandje bij opgegooid en eerlijk gezegd vond ik het toen ook niet zo spannend meer."

Op twee fronten
Borhave is dus nog op twee fronten in de race voor een succesvolle afsluiting van het seizoen. Zondag kan het tegen Vlug en Lenig opnieuw een belangrijke stap zetten op weg naar lijfsbehoud in de eredivisie. "Dat we verder zijn in de beker is mooi, maar de focus ligt natuurlijk nog veel meer op handhaving in de competitie. Als we tegen Vlug en Lenig hetzelfde kunnen opbrengen als tegen Kwiek, hoeven we ook daar niet voor onder te doen" (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Max Verstappentjes racen bij ‘t Wooldrik

De Mariokart race is een van de 16 zomeractiviteiten die Borne Sport in deze vakantieperiode...
30-07-2020

200 Duiven onderweg naar Barcelona

Er heerst zondagmiddag een gezonde spanning in en rond het clubhuis van het Duivensport Centrum...
26-07-2020

CJV Borne organiseert ‘Kamp in huis’

Geheel tegen de traditie in gaat de kampweek van CJV Borne deze zomer niet door. Het coronavirus...
17-07-2020

Korfballers maken zich op voor eeuwfeest

Op 29 januari 1921 was het ‘de heer Van Leijenhorst’ die in het toenmalige...
15-07-2020

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
12-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020