De doelgroep moet de weg nog vinden
EERSTE VRIJWILLIGERSBEURS KENT EEN VOORZICHTIGE START

De doelgroep moet de weg nog vinden

Dinsdagmiddag gingen ze nog met ruim 900 flyers de wijk in. Dian de Groot, Sem Boers en Isa Nijland, samen met nog vijf klasgenootjes. Ze wilden ruchtbaarheid geven aan de allereerste Vrijwilligersbeurs in hun spiksplinternieuwe schoolgebouw aan de Welemanstraat. Vanmiddag, een handvol minuten voor het sluiten van de markt, maakten ze de voorlopige balans op. “Honderdzevenenzestig mensen meneer, kijkt u maar,” Ze tonen een A3 vel, met daarop 167 streepjes…

 

Vanaf vier uur vanmiddag hebben ze gestaffeld. Het is het eerste en voorlopige resultaat van de Vrijwilligersbeurs in het Twickel College Borne, waar zich vanaf 16.00 uur veertig organisaties presenteren om in contact te komen met potentiële vrijwilligers. Keurig gegroepeerd in diverse categorieën, waaronder zorg, sport/recreatie, kunst en cultuur. De leerlingen van de middelbare school hebben borden met deze categorienamen gemaakt die als een soort richtingaanwijzer boven de vele statafels zijn opgehangen.

 

Geanimeerde gesprekjes

Henriëtte van den Kieboom, coördinator van Bureau Vrijwilligerswerk en mede-initiatiefnemer van deze middag, is vooralsnog niet ontevreden. “Natuurlijk, we moeten nog evalueren en we hebben nog ruim een half uur te gaan, maar het is leuk te zien dat er toch vele mensen in het vrijwilligerswerk actief zijn. Een rondje langs de statafels levert vooral geanimeerde gesprekjes op, een kopje koffie, een praatje hier, een grapje daar. Echt veel ‘zaken’ worden er nog niet gedaan. “Het is vooral een beetje netwerken met elkaar” zegt een van de ‘statafel-bemanners’. Niks mis mee hoor, maar als je de illusie hebt straks met een handvol nieuwe vrijwilligers naar huis te kunnen keren, dan kom je van een koude kermis thuis.”

 

Toch is de middag volgens velen geslaagd. Kennis maken met elkaar en leren van elkaar zijn de vruchten die op deze vrijdagmiddag konden worden geplukt. En wellicht smaken ze zelfs zodanig dat er volgend jaar een tweede kans volgt. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023