Handen uit de mouwen voor NLdoet
GEMEENTEBESTUUR AAN DE SLAG BIJ DE BORNSE HARMONIE

Handen uit de mouwen voor NLdoet

Ook in Borne werd vrijdag en zaterdag volop geklust op de jaarlijkse vrijwilligersactiedagen NLdoet. Traditiegetrouw steekt ook het gemeentebestuur de handen uit de mouwen als blijk van waardering voor het werk dat vele vrijwilligers dagelijks verrichten voor hun club, instelling of buurt. Dit jaar schoven ze aan bij de mensen van de Bornse Harmonie.

 

Terwijl gemeentesecretaris Gertjan Rozendom en bestuursadviseur Marco Moddejonge de bloemetjes buiten zetten door de viooltjes in de kleuren van de Bornse vlag te planten namen de wethouders Martin Velten en Herman Mulder (foto rechts) het zwaardere werk ter hand. Stenen afbikken en de oprit opnieuw bestraten was hun klus. Ondertussen was burgemeester Rob Welten de kelderkast ingestuurd om het plafonnetje aldaar te witten (foto rechts onder). Ook de mensen van de Bornse Harmonie zelf waren met van alles en nog wat een groot gedeelte van de dag in touw.

 

Veel vrijwilligers nodig

“Er is hier altijd heel veel te doen”, vertelt voorzitter Paul Homan. “Je hebt er geen idee van hoeveel tijd er in gaat zitten. Bijhouden van instrumenten, de uniformen, het buitengebeuren op orde houden en de bibliotheek voor de bladmuziek. Elke maandag staan hier een aantal mensen te kopiëren. En dan heb je het nog niet eens over de activiteiten waar we het eigenlijk allemaal voor doen.” Voor het ophalen van het oud papier heeft de Bornse Harmonie alleen al 45 man aan het werk. Daarbij sinds kort ook twee vluchtelingen uit het AZC, die op deze manier Nederlands willen leren. “Supergaaf. Een echte win-win situatie.”

 

De hulp vanuit het gemeentebestuur was zeer welkom, groene vingers en verstand van bestraten of niet. “Je hebt gewoon veel handjes nodig. Bij de Bornse Harmonie hebben we altijd wel mensen die ergens verstand van hebben. We hebben hier alles in huis”, meldt Paul Homan trots. “Behalve een tandarts”. “Maar wel weer een tandartsassistente”, klinkt het lachend uit de keuken.

 

NLdoet had vrijdag en zaterdag een recordaantal van 9500 klussen in het land, waaraan naar schatting 350.000 Nederlanders vrijwillig meewerkten. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henk Semmekrot — 12 mrt 2017
Ook in sortimentstuin "De Kloostergaarde" in Zenderen werd in het kader van "NL Doet" volop geklust. De tuin werd een voorjaarsbeurt gegeven.


    Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

    Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
    16-04-2024

    Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

    Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
    09-04-2024

    Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

    Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
    04-04-2024

    Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

    De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
    04-04-2024

    Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

    Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
    02-04-2024

    Geen sticker, geen reclame

    Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
    28-03-2024