Borhave laat mooie kans liggen
12-03-2017
NIPTE NEDERLAAG HANDBALSTERS TEGEN VLUG EN LENIG

Borhave laat mooie kans liggen

Halverwege de nacompetitie in de eredivisie heeft Borhave in de degradatiepoule nog altijd een voorsprong van één punt op nummer voorlaatst E & O. De handbalsters uit Borne lieten zondag een mooie kans liggen om de marge van drie punten met de ploeg uit Emmen te behouden, maar moesten zich met een treffer verschil gewonnen geven tegen Vlug en Lenig, dat nu wel nagenoeg zeker is van handhaving: 27-28. Kwiek uit Raalte moet zich na de thuisnederlaag van zaterdag tegen E & O (22-32) vermoedelijk voorbereiden op de stap terug naar de eerste divisie.

Het was na de nipt verloren uitbeurt voor de reguliere competitie de tweede keer dat Borhave tegen de Limburgse ploeg net aan de verkeerde kant van de score bleef. Dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn, bleek ook uit het thuisduel van Borhave tegen Vlug en Lenig, dat met een gelijkspel werd afgesloten.

Borhave moest in de eerste helft nogal eens een achterstand wegwerken, maar zag de averij nooit verder oplopen dan twee treffers. Alleen bij 4-3, 5-4 en 12-11 had het zelf een voorsprong, maar halverwege was het voordeel opnieuw voor de formatie uit Limburg: 12-14. Na de 12-11 kende Borhave een fase, waarin het soms te slordig balverlies leed door een onnauwkeurige passing. Daardoor werd het goede werk van doelvrouw Cynthia Snippert, die minutenlang elke aanval van Vlug en Lenig onschadelijk maakte, niet benut om verder weg te lopen.

Met slechts drie veldspeelsters
Daarna echter brak de periode aan, waarin Borhave achtereenvolgens Lisanne en Ilse Legtenberg en Sophie Oosterbroek met een tijdstraf van twee minuten naar de kant zagen gaan.
Hoewel het daardoor zelfs even met slechts drie veldspeelsters kwam te staan, liep de schade niet onoverkomelijk op. Coach Rik Philips: “Ik vind dat we toen sowieso veel tijdstraffen kregen, die ook niet allemaal terecht waren, maar daar heb ik helaas geen invloed op. We hebben er echter wel voor gezorgd dat de achterstand beperkt bleef.”

Beide ploegen waren nauwelijks terug uit de kleedkamer of Borhave had de nadelige stand alweer weggewerkt. “Eigenlijk was het de bedoeling dat we dat stapje voor stapje zouden doen”, verklaarde Rik Philips na afloop. Vlug en Lenig liep vervolgens echter naar een voordeel van drie doelpunten (15-18), maar ook dit keer toonde Borhave veerkracht. Binnen de kortste keren stond het 18-18 en vanaf dat moment ontspon zich een wedstrijd, waarin de teams elkaar nauwelijks een duimbreed toegaven.

Nog wel weer spannend
Bij 24-22 leken de kansen zich te hebben gekeerd ten gunste van Borhave, maar kan dat niet doordrukken. Het kwam nog één keer voor via Tara Grashof (25-24), maar moest toezien dat Vlug en Lenig bij 26-28 het ogenschijnlijk beslissende gaatje sloeg. Grashof maakte het nog wel weer spannend, maar verder kwam de thuisclub niet, omdat de time-out in de slotminuut niet tot de gelijkmaker maar tot balverlies leidde: 27-28.

Gastspeaker
Gemeentesecretaris Gert-Jan Rozendom, gastspeaker als gevolg van een 'deal' tijdens de Slingerbeurs, restte niets anders dan de toeschouwers ondanks het nipte verlies van Borhave toch een verder fijne zondag te wensen.

“Als je zag hoe blij ze bij Vlug en Lenig waren met de punten, kun je nagaan hoe graag ook wij die hadden willen hebben. Op zich is er nog niets aan de hand, want we staan nog een punt voor op E & O, maar we hadden supergraag goede zaken willen doen, we hadden het onszelf zoveel gemakkelijker kunnen maken door vandaag te winnen. Ik vind ook dat we wel aanspraak mochten maken op de overwinning. We hadden wel het beste van het spel, maar waren zeker in de slotfase iets minder gelukkig dan zij. We moeten over twee weken maar winnen van E & O om het onszelf weer een stukje gemakkelijker te maken.”

Scores Borhave: Eline Legtenberg 10, Sophie Oosterbroek 5, Tara Grashof 4, Lisanne Legtenberg en Moud Vlaskamp (beiden 3), Ilse Legtenberg en Elke Peters (beiden 1).


Stand degradatiepoule
1. Vlug en Lenig 10 punten
2. Borhave 6
3. E & O 5
4. Kwiek 1

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Run Bike Run toch weer afgelast

Enkele weken geleden was de organisatie er nog van overtuigd dat dit jaar de 30e OCON Run Bike...
18-07-2021

Hoofdveld BVV Borne tijdens vakantie open

Ook deze zomer is het hoofdveld van BVV Borne geopend voor recreatief gebruik. Om precies te...
16-07-2021

Olympische gedachte gedijt in Zomerkamp

‘Meedoen is belangrijker dan winnen’, luidt het aloude adagium tijdens de...
14-07-2021

Niet een maar twee Legomaster-wedstrijden

De belangstelling om mee te doen aan de wedstrijd om Beste Lego Bouwmaster van Twente te worden...
12-07-2021

Spellencircuit voor jeugd van 6 t/m 12 jaar

Komende zondagmorgen kan de jeugd van 6 tot en met 12 jaar zich lekker uitleven op een van de...
30-06-2021

Centrumroute Run Bike Run aangepast

De zaterdag van de traditionele Melbuul’ndagen staat normaliter voor een belangrijk deel...
30-06-2021