Secret Service in Dijkhuis
12-03-2017
FANFAREORKEST ST. GREGORIUS HERTME BEZORGT BEWONERS EEN MUZIKAAL UURTJE

Secret Service in Dijkhuis

Zelfs James Bond, secret serviceagent 007, kan zich niet voorstellen hoe de muziek uit zijn films klinkt in het Atrium van Het Dijkhuis als fanfareorkest St. Gregorius de muziek speelt. Het klinkt als een klok.

 

St. Gregorius speelt een uurtje in het Atrium van Het Dijkhuis en bewoners en bezoekers zijn op deze voorjaarszondag in groten getale komen luisteren.

Ivo Weijmans staat als dirigent voor het 25 man (en vrouw) sterke orkest, ze beginnen met het intro uit de 007-films. Gevolgd door `Skyfall`, gearrangeerd voor orkest door Leon Wagendijk die ook de andere filmmuziek voor orkest arrangeerde. Na `Skyfall` volgde nog `Mission Impossible` in een moeilijke 7/8e maatvoering. “Moeilijk voor fanfareorkesten,” zegt Ivo Weijmans. Johan op saxofoon en Patrick op trompet speelden kleine solo’s.

Het eerste deel wordt afgesloten met de `Pink Panther.`

 

Na de pauze met Mark Schouwdam

Het gaat over geheime diensten en bij iedereen leven nog wel de spanningen uit de Koude Oorlog in de jaren 50 en 60. Spionnen waren aan beide zijden van het IJzeren Gordijn werkzaam. Daar gaat het over in het 2e deel.

`Free World` is het eerste stuk dat gespeeld is. Het Russische volkslied, maar ook de Russische volksliederen klinken hier. Het arrangement is van Jacob de Haan. Daarna volgt `Leningrad` gezongen door Mark Stouwdam. Hij heeft het conservatorium doorlopen met als hoofdvakken Jazz en Musical. Hij is bariton, werkt zelfstandig en voor de firma Mia de Groot in Mijdrecht. Ook zingt hij in het duo Body and Soul. `Leningrad` is een lied van Billy Joël. Het arrangement voor het fanfareorkest is van Ivo Weijmans.

 

Dan volgt `Glasnost` met arrangement weer van Jacob de Haan. Het klinkt bepaald opener dan zware Russische muziek.

 

Het uurtje wordt afgesloten met het lied `Feeling Good` van Michael Bublé. Het arrangement voor het orkest is weer van Ivo Weijmans.

 

Fanfareorkest St. Gregorius

Ze komen uit Hertme en bestaan al heel lang. Vandaag zijn de 25 spelende leden allen aanwezig. Ze komen graag in Het Dijkhuis want ze vinden het een prettige ruimte. Zeker een keer per jaar spelen ze hier. De bezoekers hebben ook veel waardering voor hun spel. Vaste onderdelen op hun programma zijn de optredens op Koningsdag, Dodenherdenking en bij de Pinksterbruidjes. Verder treden ze nog 3 à 4 keer per jaar op, vrij in te vullen. Hun Kerstconcert is altijd in de kerk van Hertme. Liefhebbers van fanfareorkesten mogen zich altijd aanmelden, vooral bugelisten.

 

Sluiting

De dirigent Ivo Weijmans krijgt na afloop een bloemetje dat hij, heel charmant, weer doorgeeft aan Marleen Franke als zij het orkest en de vrijwilligers bedankt voor de gezellige middag. De bezoekers bedanken het orkest en bariton Mark Stouwdam voor hun concert met een welverdiend applaus. (AM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Willemien Holterman etst voor Mariakapel

Sinds 7 maart is er al bijna 11.000 euro bijgeschreven voor de crowdfundactie van de Mariakapel...
11-04-2024

Vrolijke serenade voor de 80-jarige Johan

Het gebeurt niet meer zo vaak dat een muziekkorps nog door de straten trekt. En dat is in Borne...
05-04-2024

De drijfveer van beeldhouwster Hetty Steenberg

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
31-03-2024

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024