NEO verspeelt dure punten
12-03-2017
'ANGSTGEGNER' DE TUKKERS OP VALREEP NAAR GELIJKSPEL

NEO verspeelt dure punten

Wedstrijden tegen De Tukkers blijken voor NEO traditioneel lastig en dat was deze zondag niet anders. In vergelijking tot de wedstrijd in Albergen, waar NEO met 1-0 verloor, was het duel redelijk in balans met de meeste kansen voor NEO. Het stond lang 1-0, maar vlak nadat NEO via Robin Oude Kamphuis op de paal kopte sloegen de bezoekers via Joep Hulshof vlak voor tijd terug: 1-1.
 

Minuut stilte
Na een mooie minuut stilte voor het overleden erelid Bennie Grobben had NEO voor de pauze het betere van het spel. De Tukkers leverde wel de eerste twee schoten af en kwam er later ook af en toe dreigend uit, maar Bob Peterman hoefde geen enkele redding te verrichten. NEO stoorde net als de gasten vroeg en kon een aantal keren gevaarlijk worden. Na een gevaarlijke kopbal van Steven Zonder was er een moment van opwinding in het vijandelijke strafschopgebied. Een voorzet van Pascal van Berkum werd via een arm van een van de spelers van De Tukkers van richting veranderd, maar de rustig en goed leidende arbiter oordeelde dat er geen sprake van opzet was.
 

Nadat Tim Bijker tussen twee spelers de bal net niet genoeg richting kon geven kwam NEO na ruim een half uur op voorsprong. Een slippertje in de Tukkers-defensie werd met een prachtige sleepbeweging afgerond door Jochem Stam: 1-0. Ook de laatste twee mogelijkheden waren voor NEO. De Tukkers-goalie redde prachtig na een subtiele lob van Max Brunninkhuis en vlak voor rust schoot Jochem Stam voorlangs.

Niet secuur genoeg
Na de pauze leek de wedstrijd een kopie te worden van de wedstrijden tegen Reutum en WVV. De tegenpartij kwam veel beter uit de kleedkamer, hoewel al na twee minuten Pascal van Berkum na een pass van Job Ravelli een voorzet produceerde die net niet secuur genoeg was.

Na een halve kopkans voor de Tukkers kwam NEO twee keer goed weg. Eerst bracht Job Ravelli redding op de lijn nadat Bob Peterman al geslagen was. Korte tijd later besliste Peterman een één-tegen-één situatie in zijn voordeel.
 

NEO speelde gespannen en liet De Tukkers het idee dat er wat te halen viel. De Albergenaren probeerden met man en macht voor de goal van Bob Peterman te komen, maar het aantal echte kansen was te verwaarlozen. Het gevaarlijkst waren de gasten uit een hoekschop waaruit de bal uit de kluts over vloog. NEO was in die fase nog één keer gevaarlijk. Nadat Sander Oude Munnink zijn schot tot twee keer toe gekraakt zag, schoot alweer Jochem Stam millimeters voorlangs.


Vlak voor tijd was NEO in korte tijd twee keer gevaarlijk en had op die manier de punten naar zich toe kunnen trekken. De mooiste aanval van de wedstrijd via Rogier Olthof, Kent Arslani, Job Ravelli en Pascal van Berkum kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Daaruit kopte Robin Oude Kamphuis op de paal en vlak daarna ging een bal via de bovenkant van de lat over het Tukkers-doel.


Ongeschreven voetbalwet
De ongeschreven voetbalwet ging echter ook zondagmiddag weer op. Vijf minuten voor afloop rondde Joep Egberink een combinatie door het midden keurig af, NEO met een kater achterlatend: 1-1. Zelfs in de ruim bemeten blessuretijd ging NEO voor de winst en het kreeg daartoe zelfs nog twee mogelijkheden. De 1-1 bleef echter op het scorebord staan, waarop De Tukkers op basis van de tweede helft wellicht recht meende te hebben. NEO kon zich echter beroepen op de meeste kansen en had het vizier niet scherp genoeg staan om de winst te pakken.
 

Nadat de kruitdampen op de diverse velden waren opgetrokken, bleek dat NEO een geweldige slag had kunnen slaan. Alle topploegen verloren, behalve koploper Vogido dat gelijkspeelde bij Reutum. Door het ene puntje neemt de ploeg van Jan Willem van Holland echter wel alleen de tweede plek in.


Volgende week wordt koers gezet naar Losser, waar AJC ’96 de tegenstander is. De ploeg van Eric Hellegers verloor het degradatieduel bij Oldenzaal met 1-0 en lijkt alleen de nacompetitie nog te kunnen halen. Dit soort duels zijn echter de lastigste en NEO moet zeer geconcentreerd aan de klus beginnen om succesvol te zijn. In Losser wordt om 14.30 afgetrapt.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020