BZSV slaat ver in blessuretijd toe
13-03-2017
RUBEN DE GROOT MATCHWINNER TEGEN PW: 3-2

BZSV slaat ver in blessuretijd toe

BZSV De Blauwwitters trok zaterdag ver in blessuretijd alsnog de wedstrijd tegen PW naar zich toe. Ruben de Groot zorgde voor de 3-2, waardoor de drie punten in Borne bleven. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub. Andreas Hyma maakte de 1-0, Robin Ravers verdubbelde de marge. Na rust kwam PW terug door treffers van Koen Oort en David Dubbink, waarna Ruben de Groot alsnog voor de verlossende 3-2 tekende.

Flink puzzelen
Trainer Vincent Morsink van BZSV moest weer flink puzzelen en omzettingen toepassen. Door blessures en schorsingen waren enkele spelers niet beschikbaar. In de eerste helft speelden beide teams veelal de lange bal en in een heel laag tempo. Over en weer waren er wel wat kansjes, maar deze werden niet benut. Het werd 1-0 omdat een attente Andreas Hyma zo slim was om de bal van richting te veranderen en de keeper kansloos te laten. Met een mooi afstandsschot zorgde de goed spelende Robin Ravers voor de 2-0.

Dezelfde Robin Ravers werd door Niek Kamphuis de diepte ingestuurd en buiten de zestien omver gelopen door keeper Jordy Reimerink. Scheidsrechter Jansen uit Oldenzaal kon niets anders doen dan de goalie de rode kaart tonen. Met tien man hield PW stand tot de rust. Gelegenheidskeeper Mitch Bos werd nauwelijks op de proef gesteld.

Gelukkigste ploeg
Na rust pakte PW het wat anders aan en ging het vol op de aanval. Dat zorgde voor gevaar. Uit een goed genomen corner kopte Koen Oort de 2-1 binnen. BZSV De Blauwwitters kwam er nog een paar maal gevaarlijk uit en Robin Ravers schot nog een keer op de paal. De wedstrijd liep al tegen het einde, toen de 2-2 letterlijk uit de lucht kwam vallen. David Dubbink zorgde kort voor tijd met een droge knal voor de gelijkmaker.

De goed leidende scheidsrechter Jansen trok er flink wat tijd bij. BZSV De Blauwwitters was uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Doelman Bos van PW beoordeelde een diepe bal verkeerd. Ruben de Groot, die ook in de voorgaande drie duels al doel trof, wist wel raad met dit buitenkansje: 3-2.

Ruben de Groot was na afloop de gevierde man, maar was duidelijk in zijn commentaar. “Het was niet best. Maar als je ziet dat we Nick Nijkamp, Emiel Konink en Koen Schukkink, Ruben Versteegen en Joost van Brouwershaven missen, kunnen we trots zijn op onze teamprestatie. We staan maar drie punten verwijderd van de derde plaats. Voor onze trainer is het elke week weer puzzelen, daarom geeft deze overwinning een goed gevoel voor volgende week tegen Winterwijk. Dan zijn enkele spelers weer beschikbaar en kan het zo maar zijn dat we weer volop mee doen voor plek drie.” (AdG)

Foto’s © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024