Prima herstel van BVV Borne
16-03-2017
HOGER GEKLASSEERD ENTER KRIJGT KLOP

Prima herstel van BVV Borne

BVV Borne heeft zich prima hersteld van de nederlaag van vorige week. Het hoger geklasseerde SV Enter werd zondag in Enter met 2-3 verslagen. Borne liet het meegereisde Bornse publiek zien dat de nederlaag van vorige week in Almelo te wijten viel aan een totale offday. De overwinning in Enter, tot stand gekomen met goed en verzorgd voetbal, was verdiend.

De Bornenaren keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar slaagden er in deze nog voor rust weg te poetsen. Vanwege trieste familieomstandigheden moest trainer Edwin Louwes helaas verstek laten gaan. Ben Bosman nam zijn plaats in de dug-out in. Borne begon goed aan de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Oosterman uit Apeldoorn. Het had in de eerste fase een licht overwicht, hield het veld breed bij balbezit en liet de bal snel rond gaan.

Niet zoals gewild
Jorrit Jongman brak de wedstrijd open, maar helaas niet zoals hij dat graag gewild had. Zijn breedtepass in de Bornse defensie werd onderschept door Nijenhuis van Enter die dankbaar gebruik maakte van dit cadeautje en in de negende minuut de 1-0 aantekende. In de zestiende minuut had Borne langszij kunnen komen. Een goed opgezette aanval tussen Pieterson en Toebes had een beter lot verdiend, maar het schot van laatstgenoemde miste richting.

Twee minuten verdubbelde de thuisploeg de score. speler Weenk van SV Enter mocht vanaf de middenlijn vrij opstormen richting doelman Post. Borne greep niet daadkrachtig genoeg in en zag Weenk beheerst binnentikken en de 2-0 maken. Een tegenvaller voor de geelzwarten, maar toch had je niet het gevoel dat Borne was deze middag kansloos. Het ging door met verzorgd veldspel en zag dit in de 28ste minuut beloond toen een voorzet van Toebes prima met het hoofd werd binnengekopt door Mart Kosterink. 2-1.

De jacht op meer was geopend. Drie minuten later was het al 2-2 en opnieuw nam Mart Kosterink die de treffer voor zijn rekening nam. Een hoge bal belandde achter de verdediging van Enter waar Kosterink vrijstond en de bal na een prima controle beheerst achter de Enterse doelman schoot. Vlak voor rust had Borne zelfs nog op voorsprong kunnen komen. Keeper Post bediende met een lange uittrap Kosterink, die op zijn beurt de bal met het hoofd verlengde op de doorgelopen Sander Toebes. Toebes moest echter snel handelen en zag zijn schot rakelings naast gaan.


Sneller rond
In de tweede helft liet de thuisploeg de bal sneller rond gaan en trok Enter het initiatief van de wedstrijd naar zich toe trok. Borne kon slechts volgen en was duidelijk zoekende in het eerste kwartier na rust. Enter kreeg wat spaarzame mogelijkheden en de bezoekers konden de eigen voorwaartsen nog maar moeilijk bereiken, ondanks de inzet van Vos en Toebes voor in. Plaatsvervangend trainer Bosman en zijn assistent Swienink besloten tot een wissel in de 63ste minuut. Vos mocht het veld verlaten en Hofman nam zijn plaats in.

Met de specifieke kwaliteit van Hofman moest de bal langer vast gehouden kunnen worden waardoor Borne aan kon sluiten en Enter terug kon dringen op eigen helft. Deze tactiek leek goed uit te pakken, want op een hachelijk moment voor het Bornse doel in de 68ste minuut na werden de gastheren niet meer gevaarlijk. Vanuit de kluts belandde de bal voor de voeten van een Enternaar, maar drie meter voor het doel van Borne was hij te verrast om dit buitenkansje te verzilveren.

Laatste wapenfeit
Het was het laatste wapenfeit van SV Enter. BVV Borne nam de regie weer over en werd sterker. Hofman stelde niet teleur en deed waarvoor hij in het veld was gebracht. In de 75ste minuut zette Borne druk op de verdediging van Enter. Hofman kaatste de bal terug en via de rechterflank volgde een voorzet op Van Laar die met het hoofd de bal in de verre hoek plaatste. De wedstrijd was hiermee gespeeld: 3-2. De moegestreden Sander Toebes werd nog gewisseld voor jeugdspeler Tobi ter Braak en Wesley Assink zag zijn goede spel niet beloond met een treffer. Zijn schot vanaf achttien meter belandde in de 93ste minuut op de paal.
 

Zondag neemt Borne het thuis op tegen KVV Losser. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020