`Met mekaar, veur mekaar`
DIJKHUIS EN STEUNPUNT MANTELZORG BIEDEN MANTELZORGER ONTSPANNEN AVOND AAN

`Met mekaar, veur mekaar`

Mantelzorgers hebben het de hele dag druk met het verzorgen van hun echtgenoten, huisgenoten of familieleden die zorg nodig hebben. Tijd voor ontspanning is er vaak niet. Ook is het moeilijk om met hun familieleden eens een avondje uit te gaan. Vanavond, tijdens de zorgSamenmaand bieden het Dijkhuis en het Steunpunt Mantelzorg hen een onbezorgde avond uit.

 

Voor de 4e keer verzorgen Martine Veldhof (rechts) van het Dijkhuis en Lenneke Herben ( naast M. Veldhof) van het Steunpunt deze avond. Het wordt gewaardeerd door de mantelzorgers want zeker 200 mantelzorgers hebben zich opgegeven. Velen komen met hun familielid en samen genieten ze van de optredens. Een avond `ontzorgen` is de doelstelling.

 

FC Twente Voetbalkoor en Foezel 2.0

Martine Veldhof en Lenneke Herben begroeten de aanwezigen en vertellen hen dat zowel het FC Twentekoor en Foezel, Annemiek en Gerrit Rensink, voor hen optreden. Ook vertellen ze dat beide instellingen en de Stichting Kringloop deze avond sponsoren. In de pauze worden de drankjes en hapjes door de Stichting Kringloop aangeboden.

 

Dan barst het feest los: het FC Twentekoor komt zingend en klappend op en brengt de zaal in goede stemming. Voetballiederen en yells klinken door de zaal. Het koor staat onder leiding van Erwin Strikker. Hij verzorgt ook de arrangementen. Het plezier spat van de leden van het koor af. De danspassen lopen mooi synchroon en als er al eens een stukje wat eerder ingezet wordt dan de bedoeling is, kan alleen gelachen worden en begint het koor opnieuw. Een feestje om naar te luisteren. Na de pauze brengen ze de zaal nog in feeststemming. Het Twents Volkslied zingen ze vol overtuiging.

 

Dan Foezel: ze beginnen met het lied `Zundag` waarin de zondagochtend van het stel bezongen wordt. Ze zingen de meeste liedjes in het Twents, de melodieën zijn bekend en Gerrit Rensink heeft de woorden in het Twents vertaald. Tussendoor hoort de zaal kleine conferences van Gerrit Rensink, de meeste ook in dichtvorm. Na het eerste lied kun je een levensloop volgen: de jeugd in de Bakkersteeg waar de eerste kus gewisseld wordt, tot aan het laatste lied `De tijd gaat ongemerkt voorbij`. Het is een van hun meest recente liedjes.

 

Mantelzorgers

De dames Kuipers en Nijland hebben de zorg voor hun man en broer, ze zijn schoonzussen. Ze zijn al 10 jaar mantelzorger en ze hebben ook zin in deze avond: “We zijn uitgenodigd” zeggen ze.

Han Neeskens zorgt ook voor zijn vrouw. Hij is vaak in het Dijkhuis te vinden. Vanavond treft hij ook zijn oude vrienden, de heer en mevrouw Van Engelen. Ze kennen elkaar al 50 jaar.

 

Aan het einde van de avond danken Martine Veldhof en Lenneke Herben het koor, ze hopen dat de aanwezigen genoten hebben en wensen hen wel thuis. Heel goed om de mantelzorgers voor een avondje even te `ontzorgen`. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe fase voor Méér Muziek in de Klas

Sinds enkele jaren wordt er in Borne keihard gewerkt aan het geven van nieuwe impulsen aan het...
18-03-2024

Het geheim van de kimono

Acht maanden lang vind je ‘een beetje Japan in Borne’. In het museum Bussemakerhuis,...
09-03-2024

Borne-Nu op de bres voor Koetshuisje

In de voorliggende plannen voor het Huis van Borne is geen plaats meer voor exposities in het...
06-03-2024

NEO verliest van Achilles’12

Achilles’12 startte zaterdagavond sterk in Hengelo en kreeg in de eerste minuten al een...
19-02-2024

Liefde voor het landschap

De schilder Gertjan Scholte-Albers houdt van het buitenleven. Zijn waarnemingen van het Gronings...
16-02-2024

Jong muzikaal viertal organiseert ‘lekker’ feest

De een studeert MBO-podium/evenementen, de ander HBO-rechten en de derde en vierde specialiseren...
08-02-2024