‘De huiskamer van de hele sport’
17-03-2017
WETHOUDER MARTIN VELTEN OPENT SPORTCAFÉ DE DERDE HELFT

‘De huiskamer van de hele sport’

Wethouder Martin Velten heeft vrijdagmiddag het sportcafé De Derde Helft van sportcentrum ‘t Wooldrik officieel geopend. Hij deed dat door voor de deur van het horecagedeelte een lint door te knippen. Het sportcafé wordt sinds vorig jaar augustus gerund door vooral vrijwilligers van vijf zaalsportverenigingen (Borhave, Borne Blijf Fit, De Kikkers, EBZV en Webton Beach) en draait sindsdien tot tevredenheid.

Sinds kort is de nieuwe inrichting compleet, waarbij tegen een licht decor meubels met stoelen en accessoires in tal van frisse kleuren zijn gebruikt. Martin Velten doopte het etablissement tot ‘huiskamer voor de hele sport en een mooi begin van de herstructurering van ‘t Wooldrik.’ Daarmee doelend op de vergevorderde plannen om van de totale accommodatie een multifunctioneel sportcentrum te maken.

Ongelooflijk trots
“Ik ben ongelooflijk trots op wat hier neergezet is”, zei Velten “en werd naarmate het proces vorderde steeds trotser op Borne en sportief Borne. Mensen durfden hun nek uit te steken en het is onvoorstelbaar hoeveel vrijwilligers iets wilden betekenen. Ik word altijd weer vrolijk als ik hier na een dag werken binnenkom. De mensen zelf hebben het hier van onder af opgebouwd en het mooie is dat we hier ook verbinden. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vervullen een rol, daar heeft sport en heel belangrijke functie in.”

De wethouder bood voorzitter Freddy Legtenberg van de exploiterende Stichting Horeca ‘t Wooldrik een goed gevulde fruitmand aan, met daarbij de toezegging dat deze tien weken lang dagelijks voor bezoekers van de horeca-afdeling opnieuw gratis gevuld mag worden bij groentewinkel De Bleek.
Namens de gemeenteraad overhandigde Jan Kroon een enveloppe met inhoud.

Andere kant van de bar
De echte start van het project ‘De Derde Helft’ had in augustus 2016 plaats met de belronde langs de leden van de betrokken zaalsportverenigingen. Freddy Legtenberg: “Daar kwamen zoveel vrijwilligers uit dat we het wel aandurfden te beginnen. Sporters zitten meestal aan de andere kant van de bar, maar ze werken massaal mee om er een gezellige en gezonde ontmoetingsplaats van te maken voor alle bezoekers van de horecagelegenheid én het sportcomplex in voorbereiding. Mede door een mooie bijdrage uit het Rabobank Fonds hebben we een belangrijk deel van het meubilair kunnen verwezenlijken. Maar zonder de geweldige inzet van zoveel vrijwilligers, de beheerders van de sporthal, Borne Werkt! En de gemeente hadden we hier nu niet gestaan.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024