Roy Luimes grijpt naast kickbokstitel
19-03-2017
'CINDERELLA MAN' GEEFT, VOOR OP PUNTEN, OP NA TWEEDE RONDE

Roy Luimes grijpt naast kickbokstitel

Roy ‘Cinderella Man’ Luimes (rechts op foto) is er zaterdagavond in de topsporthal IISPA in Almelo niet in geslaagd de titel van White Diamonds Champion te veroveren. De Bornse (kick)bokser verloor tijdens het gala Empty your Mind het prestigieuze veteranenduel met Chico ‘El Toro’ Martinez uit Enschede. Roy Luimes werd door een blessure gedwongen de strijd na de tweede ronde te staken. Hij leidde op dat moment op punten.

De 52-jarige Roy Luimes schreef de eerste ronde op zijn naam, maar werd in de tweede omloop enkele keren door de knie van zijn drie jaar jongere opponent geraakt op zijn lever. "Jammer, een teleurstelling", was de reactie van de eigenaar van boksschool Private Victory. "Ik heb Chico een paar keer goed geraakt met een hoek. Hij heeft tactisch sterk gevochten. Maar ik heb mijn best gedaan. Chico liet me moe vechten en ontweek me steeds.. De benzine was na twee ronden op. De knietjes zorgden ervoor dat geen lucht meer kreeg en tussen de tweede en derde ronde in niet voldoende kon herstellen.

Niet ideaal
De aanloop naar het titelduel verliep voor Luimes al niet ideaal. "In december liep ik een longontsteking op en dat verstoorde mijn voorbereiding behoorlijk. Normaal gesproken duren partijen bij de veteranen drie keer 2,5 minuut, deze wedstrijd hebben we vastgesteld voor drie keer drie minuten omdat het om een titel ging. Dat was niet in mijn voordeel, omdat Chico het gewend is partijen van drie keer vijf minuten te draaien. Ik heb wel drie weken geleden nog een bokswedstrijd gedaan ter voorbereiding, maar had misschien beter voor een kickbokswedstrijd kunnen kiezen. Met handen en voeten werken is toch wat anders dan gewoon boksen. Misschien had ik minder moeten aanvallen, maar ik was echt gemotiveerd voor deze wedstrijd om te knallen. En alles is nu praten achteraf."

Een tweede kans
Zijn koosnaam Cinderella Man koos Roy Luimes, al negen jaar ondersteunend begeleider bij Aveleijn op de locatie De Riet in Almelo, omdat die zo mooi aansluit bij het verhaal van Assepoester en het krijgen van een tweede kans. Zestien jaar geleden zat het leven hem niet mee. "Ik was net gescheiden, had de zorg voor mijn dochtertje van twee en geen werk. Dat was een erg moeilijke periode. Ik had in die tijd graag de mogelijkheid gehad een kampioenswedstrijd te boksen, maar dat zat er niet in, al was ik in die dagen bijna een keer de uitdager geweest van Regilio Tuur. Nu kreeg ik de kans wel om eindelijk een gordel te winnen. Twaalf jaar geleden ben ik gaan trainen bij Angelo Manola en twee jaar daarna leerde ik mijn huidige vrouw Nellie kennen. Sindsdien lacht het leven me weer toe. Nu had ik de kans om door de publiciteit rond dit gevecht bekendheid te krijgen. Als ik had gewonnen, hadden er misschien nog een mooie partijen meer in gezeten. Dit wil niet zeggen dat ik die nu niet meer gaan doen, maar ze hebben niet meer de hoogste prioriteit. Ik heb voor dit gevecht acht kilo ingeleverd en wil nog lichter worden. Maar eerst ga ik even mijn wonden likken." (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Lynn Kosterink weer bij Borhave

In de selectie van Borhave zal komend seizoen een oude bekende terugkeren. Lynn Kosterink, kind...
07-04-2020

Meinders en Knijff naar Apollo 8

Eredivisionist Apollo 8 heeft zich opnieuw versterkt. Na Marije ten Brinke zijn het nu...
06-04-2020

Spelerswisselingen bij Apollo 8

Apollo 8 is, na het stilleggen van de competitie, alweer gestart met de samenstelling van de...
03-04-2020

Groen brengt rust, zuurstof en gezelligheid

Jacomijn Prinsen, een jonge vrouw met groene vingers, is sinds kort de trotse eigenaresse van...
19-03-2020

FC Twente traint bij NEO

Het trainingscomplex van FC Twente in Hengelo is door het vele regenwater een onbespeelbare...
10-03-2020

BVV Borne wint moeizaam

Borne kende zondagmiddag een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart...
09-03-2020