NEO loopt opnieuw averij op
19-03-2017
IN SLOTFASE DUUR PUNTENVERLIES TEGEN STAARTPLOEG AJC'96

NEO loopt opnieuw averij op

En alweer leed NEO puntenverlies in de laatste vijf minuten van een wedstrijd. Waar het vorige week tegen De Tukkers nog enigszins te verkroppen was moeten spelers en staf zich na het 1-1 gelijkspel tegen AJC’96 achter de oren krabben. Of zoals coach Jan Willem Holland na afloop stelde: “Misschien zijn we wel gewoon niet goed genoeg om dit soort potjes moeiteloos over de streep te trekken.”
 

Feit is dat NEO na een povere eerste helft na de 0-1 talloze mogelijkheden kreeg de wedstrijd te beslissen, maar dat deels door pech en deels door onkunde naliet. AJC bleef vechten voor elke meter en dat leverde vlak voor tijd een doeltreffende kopbal op.
 

Sfeerloze ambiance
In een sfeerloze ambiance met veel meer NEO-supporters dan AJC-fans kreeg NEO pas na twintig minuten de eerste kans. Een mooie combinatie tussen Jochem Stam en Job Ravelli leverde een voorzet op die ternauwernood gekeerd kon worden.

NEO bediende zich in dat deel van de wedstrijd heel vaak van de lange bal die zelden of nooit aankwam en pas in het laatste kwartier werden er diverse kansen gecreëerd.

Dit gebeurde overigens pas nadat AJC via een strakke vrije trap de lat boven Bob Peterman geteisterd had. Robin Oude Kamphuis kopte geheel vrijstaand over, Pascal van Berkum (foto hierboven) kopte in de handen van doelman Maartens en na een vrije trap van Job Ravelli werd een inzet van Max Brunninkhuis van de lijn gehaald. Nadat Pascal van Berkum vijf minuten voor de thee een geheide strafschop had moeten hebben, schoot Ravelli op slag van rust net voorlangs. Een heel matige eerste helft met wel voldoende kansen en een AJC dat voortdurend achterover leunde.
 

Prachtige lob
Na de pauze begon NEO goed. En splijtende pass van Max Brunninkhuis op Pascal van Berkum leverde een één-op-één situatie op. Maartens redde in eerste instantie bekwaam en pakte de rebound van Jochem met wat mazzel omdat hij nog exact op de juiste plek lag.

Na een buitenspelgoal van Rick Battels en een mooi schot van Job Ravelli dat net naast ging, kwam NEO na een uur aan de leiding. Brunninkhuis leverde vanaf een meter of twintig een prachtige lob af, die Maartens te machtig was: 0-1.
 

NEO leek op drie punten af te stevenen, maar vanaf de aftrap was het bijna al weer gelijk. Battels faalde vanaf een meter of vijf, geheel vrijstaand voor Bob Peterman. Dat was voorlopig het enige wapenfeit van de thuisclub die gepassioneerd bleef werken om het duidelijk aanwezige kwaliteitsverschil te compenseren.
 

In die fase liet NEO het tot drie keer na de voorspong uit te breiden. Max Brunninkhuis mikte een vrije trap net naast en schoot voorlangs na een fraaie actie op de achterlijn. De ingevallen Kent Arslani bediende wat later Tim Bijker die net over en naast schoot. AJC rook terecht haar kans en net als vorige week moest NEO een late gelijkmaker incasseren. Een voorzet van links werd door Laurens Huitink in de verre hoek gekopt: 1-1. In de laatste minuten bleek NEO vervolgens niet meer in staat het tij te keren om zodoende te kunnen profiteren van het puntenverlies van Eilermark en Sc Enschede.
 

Spijker op de kop
Coach Van Holland sloeg de spijker op de kop. Met alle respect voor AJC, van deze tegenstander hadden drie punten gepakt moeten worden. Vanuit de optimistische kant bekeken is in de strijd om de tweede plek geen terrein verloren, maar richting Vogido wellicht wel.
 

Komende zondag wacht thuis Oldenzaal, dat met 4-0 uithaalde tegen Sc Enschede. De ploeg van Zwijnenberg en Te Nijenhuis staat ineens alleen aan kop in de derde periode en heeft zich netjes uit het degradatiegedrang gewerkt. Voor NEO een uitgelezen mogelijkheid op herstel.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024