Oude Kerk (Oude Kerkstraat)

 

12.45 - 13.30 uur Damessimo

13.40 - 14.25 uur Jos en Yvonne Beunders

14.45 - 15.30 uur Borns Kleinkoor

15.40 - 16.25 uur Born to Pop

 

Damessimo

Damessimo is een vrouwenzanggroepje dat al 12,5 jaar bestaat en dat ontstaan is uit een groter koor, namelijk het Twents Liturgiekoor.

 

Het zingt allerlei meerstemmig repertoire, in verschillende talen (Nederlandstalig nog het minst), a capella of met pianobegeleiding van Jos Beunders. Richtlijn bij het kiezen van repertoire is grotendeels of mensen geraakt worden door een melodie/lied en voor een ander deel of het voor het koor ‘te doen is’.

 

Het eerste optreden was het optreden tijdens Borne op z'n Best. Door het enthousiasme van het publiek, de prachtige locatie en akoestiek van de Oude Kerk en niet in laatste instantie natuurlijk, het eigen plezier in het zingen, is hiermee doorgegaan. Het optreden bij Borne op zijn Best is een vast en geliefd onderdeel van de optredens geworden. Elk jaar wordt een ander kleuraccent in de kleding aangebracht, hoewel dat na 12,5 jaar steeds moeilijker wordt natuurlijk.

 

Rondom kerst wordt gezongen op allerlei plekken in Twente met bekend en onbekend kerstrepertoire. In verpleeghuizen, klooster, bij Mediant en vrouwenverenigingen. In de vorm van luistermuziek, maar ook met samenzang. Af en toe wordt Damessimo benaderd om muzikale intermezzo’s te verzorgen bij een receptie of bruiloft. Omdat er inmiddels zoveel repertoire is eigen gemaakt, kunnen de liederen goed worden afgestemd op de gelegenheid of het thema van de bijeenkomst.

 

De waarde van het samen zingen wordt mooi uitgedrukt in het volgende citaat; ….sometimes the most important things cannot be expressed with words; that’s why there is music…

 

Jos en Yvonne Beunders

Vader (piano) en dochter (zang) hebben al meerdere jaren meegedaan met Borne op z’n Best, iedere keer met een ander thema waaraan ze hun muzikale optreden verbonden. Eerdere thema’s waren bijvoorbeeld Franse chansons en Nederlandse luisterliederen. Dit jaar is gekozen voor een selectie van verschillende Disneysongs. Iedereen kent wel een aantal van de tekenfilms van Disney. De prachtige muziek versterkt de boodschap van de film meestal enorm. Veel van deze muziek is geschreven door Alan Menken, waarvoor hij al acht Oscars heeft gewonnen. Bijvoorbeeld voor de filmsong ‘Beauty and the beast’ en ‘Colors of the wind’ van Pocahontas. Beide melodieën worden tijdens deze Borne op z’n Best ten gehore gebracht, met nog andere mooie tijdloze songs uit bijvoorbeeld Toy Story, Jungle boek en Sneeuwwitje.

 

Jos speelt bij Vocalise, een operette- en musicalgezelschap. Ook begeleidt hij het Twents liturgiekoor en het koor Opus’94. Hij is pianist bij de opera-avonden bij Aimo te Lochem. Daarnaast verzorgt hij de muzieklessen op basisschool de Wheele in Borne.

Yvonne heeft zanglessen gevolgd op de muziekschool in Borne en in Nijmegen. Ze treedt op bij diverse gelegenheden, het liefst met haar vader als begeleider. Ook zij geeft muzieklessen op een basisschool in Nijmegen, waar ze woont.

 

Born to Pop

Born to Pop, het popkoor uit Borne, werd opgericht in 2002.

 

Ruim veertig enthousiaste dames en heren staan onder muzikale leiding van dirigent Alex Leenders. De vijfkoppige begeleidingsband speelt piano, gitaar, drums, basgitaar en keyboard. Het koor zingt hedendaagse popsongs in meerstemmige arrangementen van o.a. Ed Sheeran, Dotan, Muse, Robbie Williams, Bruno Mars, Racoon, Justin Timberlake en meer!

 

Elke maandagavond wordt er gerepeteerd van 19.45 tot 21.45 uur in Wijkgebouw De Letterbak in Borne. Tijdens repetities wordt aandacht besteed aan ademhaling en zangtechniek. Er worden nieuwe stukken ingestudeerd. Na de pauze komt de band erbij en wordt het repertoire doorgezongen. Ook worden dan de puntjes op de i gezet qua presentatie.

 

Wil je een keer meeluisteren/meedoen met een repetitie? Dan ben je van harte welkom!!

Meld je wel even aan via de site www.borntopop.nl.