Oude Kerk (Oude Kerkstraat)

 

12.45 - 13.30 uur Damessimo

13.40 - 14.25 uur Jos en Yvonne Beunders

14.45 - 15.30 uur Borns Kleinkoor

15.40 - 16.25 uur Born to Pop

 

Damessimo

 

Damessimo is een zanggroepje dat al 15 jaar bestaat. De naam doet denken aan de muziektermen ‘fortissimo’ of ‘pianissimo’, maar het is ‘DAMESsimo’... De dames Leonie Otten, Dinie Otten, Jacquelline Lemmink, Mieke Spijker en Dieke Snoek zingen een mixture van pop, klassiek, musical en jazz, in verschillende talen, à capella of met pianobegeleiding van Jos Beunders.

 

Richtlijn bij het kiezen van repertoire is het geraakt worden door een melodie of tekst en de vocale haalbaarheid. Al enkele malen heeft het vijftal de zangcursus ‘Classic meets Jazz’ gevolgd in Italië en Spanje, o.l.v. Bram van der Beek en Norbert Kögging, waar ze onder andere ook kennis hebben gemaakt met het leren zingen van jazzliedjes.

 

Borne op z'n Best

Hun eerste optreden was bij het ‘Beste van Borne’, nu ‘Borne op z’n Best’. Door het enthousiasme van het publiek, de prachtige locatie en akoestiek van De Oude Kerk en (niet in laatste instantie natuurlijk) het eigen plezier in het zingen, is hiermee doorgegaan. Het optreden bij Borne op z’n Best is een vast en geliefd onderdeel van de optredens geworden. Rondom Kerst wordt gezongen op allerlei plekken in Twente (bijvoorbeeld in verpleeghuizen, kloosters, bij Mediant en vrouwenverenigingen) met bekend en onbekend kerstrepertoire in de vorm van luistermuziek, maar ook met samenzang.

 

Af en toe wordt Damessimo benaderd om muzikale intermezzo’s te verzorgen bij een receptie, bruiloft of lezing. Omdat ze inmiddels over een uitgebreid repertoire beschikken, kunnen de liederen goed worden afgestemd op de gelegenheid of het thema van de bijeenkomst. De laatste jaren is Damessimoook regelmatig van de partij bij het ‘Muzikaal Kloosterpad’ en hebben ze meegedaan met ‘Kultur in Hûs’.

 

Het volgende citaat, dat de waarde van ‘het samen zingen’ mooi uitdrukt, ondersteunen ze van harte:

“Sometimes the most important things cannot be expressed with words. That’s why there is music!”

 

Jos en Yvonne Beunders

 

Vader (piano) en dochter (zang) hebben al meerdere jaren meegedaan met Borne op z’n Best, iedere keer met een ander thema waaraan ze hun muzikale optreden verbonden. Eerdere thema’s waren bijvoorbeeld Franse chansons en Nederlandse luisterliederen. Dit jaar is gekozen voor een selectie van verschillende Disneysongs. Iedereen kent wel een aantal van de tekenfilms van Disney. De prachtige muziek versterkt de boodschap van de film meestal enorm. Veel van deze muziek is geschreven door Alan Menken, waarvoor hij al acht Oscars heeft gewonnen. Bijvoorbeeld voor de filmsong ‘Beauty and the beast’ en ‘Colors of the wind’ van Pocahontas. Beide melodieën worden tijdens deze Borne op z’n Best ten gehore gebracht, met nog andere mooie tijdloze songs uit bijvoorbeeld Toy Story, Jungle boek en Sneeuwwitje.

 

Jos speelt bij Vocalise, een operette- en musicalgezelschap. Ook begeleidt hij het Twents liturgiekoor en het koor Opus’94. Hij is pianist bij de opera-avonden bij Aimo te Lochem. Daarnaast verzorgt hij de muzieklessen op basisschool de Wheele in Borne.

Yvonne heeft zanglessen gevolgd op de muziekschool in Borne en in Nijmegen. Ze treedt op bij diverse gelegenheden, het liefst met haar vader als begeleider. Ook zij geeft muzieklessen op een basisschool in Nijmegen, waar ze woont.

 

Borns Kleinkoor

 

Het Borns Kleinkoor werd in 1941 opgericht als dubbel mannenkwartet. De naam Borns Kleinkoor ontstond later. Op de website van het koor staat in grote lijnen de historie van het koor vermeld.

In 2016 vierde het koor haar 75-jarig jubileum met een prachtig concert in Borne en een concertreis naar Praag.

 

Met ingang van september 2017 is Bram van der Beek de dirigent. Deze professionele en zeer inspirerende dirigent bracht nieuw elan en vakmanschap in het koor. Sindsdien is de animo binnen het koor gegroeid, worden de repetities beter bezocht en gaat de zangkwaliteit met sprongen vooruit. Dit resulteerde al in een tweetal prachtige Kerstconcerten en een FOOM-concert in 2018 met liederen uit de Filmmuziek, Opera, Operette en Musicals.

 

Het doel van het FOOM-concert was om talent dat in Borne of directe omgeving woont een kans en een plek te geven om zich aan een groot publiek te tonen en, onder leiding van een professionele dirigent zich verder te ontwikkelen. De deelname van deze jonge zangtalenten was zowel voor het koor als voor de jonge zangers zelf een geweldige ervaring.

 

Op zaterdagavond 13 april as. geeft het Borns Kleinkoor samen met het Twents Liturgiekoor een concert in de Kristalkerk in Hengelo. Uitgevoerd worden twee beroemde Passiewerken van Franz Liszt en César Franck.

 

Het koor heeft als uitgangspunt: 'Zingen voor ons plezier met daarbij een zo hoog mogelijke muzikale kwaliteit!' Zie voor meer informatie de website: www.bornskleinkoor.nl.

 

Born to Pop

 

Born to Pop, het popkoor uit Borne, werd opgericht in 2002.

 

Ruim veertig enthousiaste dames en heren staan onder muzikale leiding van dirigent Alex Leenders. De vijfkoppige begeleidingsband speelt piano, gitaar, drums, basgitaar en keyboard. Het koor zingt hedendaagse popsongs in meerstemmige arrangementen van o.a. Ed Sheeran, Dotan, Muse, Robbie Williams, Bruno Mars, Racoon, Justin Timberlake en meer!

 

Elke maandagavond wordt er gerepeteerd van 19.45 tot 21.45 uur in Wijkgebouw De Letterbak in Borne. Tijdens repetities wordt aandacht besteed aan ademhaling en zangtechniek. Er worden nieuwe stukken ingestudeerd. Na de pauze komt de band erbij en wordt het repertoire doorgezongen. Ook worden dan de puntjes op de i gezet qua presentatie.

 

Wil je een keer meeluisteren/meedoen met een repetitie? Dan ben je van harte welkom!!

Meld je wel even aan via de site www.borntopop.nl.