Grotestraat midden

 

13.00 - 13.45 uur: Double6

13.55 - 14.40 uur: Reborne

14.50 - 15.35 uur: Koperensemble Bornse Harmonie

15.45 - 16.30 uur: Melbuul'n Piratenkoor

 

Het Melbuul’n Piratenkoor

 

Het Melbuul’n Piratenkoor is een mannenkoor met een vrouwelijke dirigente dat voornamelijk shanty’s en overige zeemansliederen zingt, met af en toe een uitstapje naar een ander genre. Naast het Nederlandse repertoire worden er ook Duits- en Engelstalige liederen ten gehore gebracht.

 

Het koor is een graag geziene gast op de diverse evenementen en festiviteiten en met hun kleurrijke uitdossing en swingende optredens zijn ze vaak de smaakmakers van de dag, zowel in Nederland als in Duitsland. Zo is het koor al vele jaren de vaste gast in Bremerhafen tijdens de ‘Matjestage’ en zijn ze een vaste waarde bij het tweejaarlijkse shantyfestival in Nordhorn. Ook in Nederland promoot het koor de gemeente Borne bij diverse gelegenheden. Het koor is al jaren te horen op de visserijdagen in Spakenburg, is vertegenwoordigd op diverse festivals zoals in Emmen, Wijk bij Duurstede, Zutphen, Dronten etc. en heeft natuurlijk de optredens in de omgeving van Borne.

 

Oorspronkelijk is het koor in 1999 ontstaan uit het veteranenelftal van BZSV de Blauwwitters. De meeste leden komen nog wel uit Borne, maar de roots liggen al lang niet meer bij de voetbalclub. Wel vindt de wekelijkse repetitie op woensdagavond nog steeds plaats in het clubgebouw van de voetbalvereniging. Het koor bestaat momenteel uit 23 zangers, drie accordeonisten, een drummer en een basgitarist terwijl de muzikale begeleiding in handen is van Ingrid van Ree. Zij zorgt er voor dat de piraten aan boord blijven en een verrassend optreden ten gehore brengen.

 

Double6

 

Double6 is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi oude Vrielink. Zo langzamerhand is dit duo een vaste act tijdens Borne op z’n Best.

 

Zij spelen muziek van toen en nu in een akoestische setting waarbij hun eigen geluid zeer herkenbaar is. Double6 speelt op allerlei feestjes en evenementen, en heeft ook reeds succesvolle samenwerking gehad met o.a de malletband, de Kerststoet, Verbonden in Licht en binnenkort tijdens het koningsconcert i.s.m. de Bornse Harmonie. Guus Meeuwis en nog veel meer komen voorbij.

 

Kijk ook eens op hun website www.double6.nl