Veel animo voor G1000 light
MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES EN VERENIGINGEN DONDERDAGAVOND BIJEEN

Veel animo voor G1000 light

Normaliter is het verenigingsgebouw van de Bornse Harmonie aan de Weideweg 1 in Borne dé plek waar met veel ‘bloed, zweet en tranen’ wordt gerepeteerd om de mooiste muzikale klanken te kunnen voortbrengen. Donderdagavond 23 maart klinkt het er allemaal anders. Dan vindt namelijk de officiële kick-off plaats van de allereerste G1000 Burgertop in Borne. Het is de lightversie van de echte top die op 20 mei in ’t Wooldrik wordt gehouden en bedoeld om mensen warm te maken en mee te krijgen in het enthousiasmeren van de Bornse inwoners voor deze top.

 

Trotse projectleider

Alle maatschappelijke organisaties en verenigingen kregen daartoe enkele weken geleden een uitnodiging in de bus om bij deze light versie aanwezig te zijn. Een trotse Ton Remmers, secretaris en projectleider van de Bornse G1000, glundert als hij denkt aan de response. “Nu al weten we dat er bijna 35 organisaties aanwezig zullen zijn, van sportclubs tot wijkverenigingen en van media tot politieke partijen. Da’s een heel fraai begin, maar er is nog plek voor meer!”, klinkt het wervend.

 

De G1000 Borne is een burgertop, georganiseerd door vrijwilligers, die inwoners laat bepalen welke thema’s zij belangrijk vinden in hun leefomgeving. Met de belangrijkste thema’s gaan inwoners samen aan de slag en met behulp van de gemeente en andere plaatselijke organisaties worden de wensen en ideeën vanuit de samenleving uiteindelijk vormgegeven. “De toekomst van Borne, Hertme en Zenderen komt daarmee mede in handen van de deelnemers te liggen”, aldus Remmers.

 

Aanmelden

Het programma begint donderdag om 19.15 uur met een toelichting op het G1000 concept. Daarna zal in groepen worden gediscussieerd hoe de Bornse inwoners het beste te motiveren en stimuleren zijn om in mei actief deel te nemen en welke (ambassadeurs)rol de maatschappelijke organisaties en verenigingen daarbij kunnen spelen. Aanmelden voor de lightversie kan nog via www.g1000borne.nl/

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024