‘Langzaam goede gevoel terug krijgen’
OVERVAL PLUS HULS VANAVOND IN ONDER DE LOEP (RTV OOST)

‘Langzaam goede gevoel terug krijgen’

Bij Huls van den Nieuwboer keert, vijf dagen na de gewapende overal, langzaamaan de rust terug. Eigenaren Hendrik Jan en Erna Huls hielden woensdagavond een bijeenkomst met ongeveer dertig aanwezige medewerkers van de supermarkt om ze de kans te geven hun verhaal te doen en te bespreken in hoeverre aanvullende maatregelen in en rond de zaak de veiligheid op korte termijn nog kunnen vergroten.

“Dat wilden we niet doen terwijl in de winkel alles doordraaide”, verklaart Hendrik Jan Huls. “We wilden vooral voor de kassagroep, die het meest met de overval te maken heeft gehad, een moment van rust creëren om het er samen over te hebben. En dat was goed. We hebben het over een aantal dingen gehad en meteen enkele verbeterpunten aangebracht. Maar wel in de wetenschap dat daar ook een grens aan zit en dat je nooit kunt garanderen dat dit soort dingen niet nog eens gebeurt. Ook de politie komt nog met een advies en een extern bureau gaat op korte termijn kijken in hoeverre we de controle nog kunnen verscherpen.”

Huls vervolgt: “Het belangrijkste is dat onze medewerkers en ook wijzelf zo veilig mogelijk zijn. Niemand heeft zin een blaffer voor zijn neus te krijgen, dus dat is voor ons prioriteit nummer één. Veel belangrijker dan bijvoorbeeld de hoeveelheid sigaretten of het geldbedrag dat de overvaller heeft meegenomen. En we hoeven ons ook niet bezig te houden met het pakken van die vent, want daar is de politie voor.”

Nooit alleen
Volgens Hendrik Jan Huls heeft woensdagavond niemand van de medewerkers aangegeven met zijn of haar werk te willen stoppen. Iedereen is ook weer gewoon aan het werk gegaan. “Dat komt ook omdat we best een groot bedrijf zijn, waarbij iedereen het gevoel heeft dat je hier nooit alleen staat. We hebben het wel goed gehad over hoe we nog meer steun aan elkaar kunnen hebben en bijvoorbeeld afgesproken, dat de bezetting voor in de winkel nog beter wordt. Daarvoor gaan we bepaalde systematieken, procedures en richtlijnen nog wat aanscherpen.”

'Even een deuk opgelopen'
Hendrik Jan Huls geeft wel aan het gevoel van veiligheid in de winkel door het voorval “even een deuk heeft opgelopen. We hebben op deze plek altijd een goed gevoel gehad. In Borne, in deze buurt met fijne mensen om je heen. Je voelt je geborgen op deze plek. Dat gevoel heeft wel een tik gehad. Ik denk dat het wel lijkt op de situatie dat er in je huis wordt ingebroken, dan ga je de volgende avonden toch niet lekker slapen.”

Hij sluit zijn ogen niet voor de realiteit. “We kunnen er wel nog meer op anticiperen. Het risico dat er iets gebeurt als zaterdag is echter altijd aanwezig. We zullen zeker vaker buiten kijken of we toevallig rare dingen zien. Maar je kunt om zeven uur ’s avonds controleren en niets verdachts zien, terwijl ze vijf minuten later voor je neus staan. De enige manier om het te zeker voorkomen is dat we de winkel sluiten. Maar we laten ons niet op die manier ons werk onmogelijk maken, dat heeft ook geen seconde door ons hoofd gespeeld. Gelukkig hebben we met alle mensen bij ons de draad weer snel opgepakt. We willen dat goede gevoel zo snel mogelijk terug met ons allen. En dat gaat ons ook lukken.”

Dader gevlucht in gestolen BMW
RTV Oost besteedt donderdagvond in haar programma van Onder de Loep aandacht aan de overval bij Plus Huls van den Nieuwboer. De uitzending begint om 17.46 uur en wordt daarna vanaf 18.46 uur elk uur herhaald. Omdat de opnames voor de uitzending eerder zijn gemaakt, wordt daarin nog niet gemeld dat de nog voortvluchtige dader inderdaad is gevlucht in de BMW Z4 die is gevonden in het Utrechtse Nieuwer ter Aa. Deze werd eerder zaterdag gestolen aan de Tegelerweg in Enschede. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Max de Mooij Sr. — 23 mrt 2017
Mooie reactie van meneer Huls. Kenmerkend voor de fijne en gemoedelijke sfeer die in de winkel heerst. Wellicht kunnen ook vaste klanten iets alerter zijn. Maar laten we wel gewoon onbevangen onze boodschappen doen bij onze Plus!

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024