Cruciale duels Apollo 8 en Borhave
24-03-2017
IN SPANNENDE STRIJD OM LIJFSBEHOUD

Cruciale duels Apollo 8 en Borhave

Voor de volleybalheren van Ecare Apollo 8 en de handbaldames van Borhave staan dit weekend cruciale duels op het programma. Voor Apollo 8 is het zaterdag in de eerste divisie een kwestie van buigen of barsten tegen directe rivaal VC Landgraaf, omdat een nederlaag degradatie wel erg dichtbij zou brengen. Borhave kan zichzelf zondag een geweldige dienst bewijzen door in de degradatiepoule van de eredivisie concurrent E & O op een nederlaag te trakteren.

Ecare Apollo 8 moet zelf nummer voorlaatst VC Landgraaf verslaan en kan dan bij een eventueel royaal verlies van het direct boven de Bornenaren gesitueerde VC Zwolle tegen nummer twee Peelpush over Zwolle heen wippen. Het zou dan op de veilige negende plek belanden.

Aanvoerder, spelverdeler en met zijn veertig jaren nestor Rob Smienk (met nummer 4) van de volleyballers realiseert zich de penibele situatie van Apollo 8 terdege. “Het is echt erop of eronder, in een rechtstreekse confrontatie met een ploeg die een punt onder ons staat maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld. Als we verliezen wordt handhaven ontzettend lastig, omdat er dit seizoen drie ploegen degraderen in de eerste divisie vanwege de versterkte degradatie in de eredivisie die van twaalf naar acht teams terug gaat. Daar hebben we jammer genoeg veel last van, want anders was er maar een club gedegradeerd en had een tweede nog promotie/degradatiewedstrijden kunnen spelen. We moeten nu gewoon winnen, liefst met 4-0, dan hebben we een heel goede kans erin te blijven.”

Nogal wisselvallig
Wie de resultaten van de heren van Ecare Apollo 8 nader beschouwt, ziet dat deze dit seizoen nogal wisselvallig zijn. En vraagt zich af hoe het mogelijk is dat de ploeg in degradatiegevaar verkeert, terwijl ze in de laatste competitiewedstrijd nummer twee Peelpush nota bene in eigen zaal kansloos liet. Rob Smienk: “Dat is inderdaad niet normaal. Als je ziet hoeveel potentie we hebben… Bij Peelpush hadden we bijna met 4-0 gewonnen. Een week eerder tegen Scylla, dat we normaal gesproken hadden moeten kunnen hebben, speelden we dramatisch. Dat is helaas een beetje ons verhaal dit seizoen.”

“Het gaat er in onze competitie en op dit niveau niet om wie de meeste punten scoort, maar om wie de minste fouten maakt. En wij maken er te veel. In de wedstrijden lijkt het vooral een mentaal dingetje te zijn. Maar we hebben geen keus meer, we zullen er in de laatste vier wedstrijden vol in moeten knallen.”

Dat moet gebeuren met een team, dat in de voorgaande duels niet echt uitblonk in saamhorigheid. “Er zit nogal wat leeftijdsverschil in deze groep”, geeft Rob Smienk als een deel van de verklaring. “Dit seizoen heeft niet gebracht wat we ervan hadden verwacht. Maar we zullen het nu met elkaar moeten doen. Zaterdag wordt een ontzettend belangrijke wedstrijd, waarbij we zoveel mogelijk mensen in de hal willen hebben.”

Alles uit de kast
Daarvoor wordt alles uit de kast gehaald. "We gaan er een waar spektakel van maken met z'n allen. De DJ zorgt voor de opzwepende sfeer en d Dansgroep inMotion verzorgt een optreden. En natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten."

Ook coach Theo Peters,die net als assistent Wouter Snellers na dit seizoen afscheid neemt van Ecare Apollo 8, is overtuigd van een goede afloop. “We zijn de laatste twee weken heel positief bezig en werken er keihard aan om ons te handhaven. De jongens zijn heel actief om een optimaal teamgevoel te creëren. Van daaruit moeten we het waarmaken, want technisch en tactisch hebben we voldoende te bieden. Het is gezellig en het geloof dat we het redden is erg groot.”

Rob Smienk tot slot: “Theo en Wouter verdienen het ook dat we erin blijven. Het is heel tof van ze, dat ze bij de groep zijn gebleven terwijl ze weten dat ze hier niet doorgaan. Ze gaan met ons vol voor de kansen en zorgen ervoor dat we alles doen om erin te blijven.”

Stand onderaan: 8. Avior 18-38, 9. VC Zwolle 18-34, 10. Ecare Apollo 8 18-32, 11. VC Landgraaf 17-31, 12. Arvevo 18-17.
Zaterdag 17.00 uur: Ecare Apollo 8 - VC Landgraaf. Sporthal De Veste.

Betere uitgangspositie Borhave
De handbalsters van Borhave hebben een betere uitgangspositie. Ze staan een punt voor op naaste concurrent E & O en kunnen zondag een belangrijke slag slaan door de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Emmen in winst om te zetten. Verlies kan de kansen echter meteen doen keren. Want de nacompetitie eindigt voor de ploeg van Rik Philips met twee uitduels tegen het al veilige Vlug en Lenig en het vrijwel tot degradatie veroordeelde Kwiek in Raalte. Als daaraan moet worden begonnen met een achterstand op de formatie uit Emmen zal dat de gemoedsrust bij de Bornse equipe geen goed doen. Dan immers heeft de prima debutant op het hoogste niveau de kansen niet meer in eigen hand.

Zondag 13.00 uur: Borhave – E & O. Sporthal ‘t Wooldrik. (WP)
 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Triatleet Jos Kamp: ‘Dit nooit weer!’

Vanmorgen om 07.00 uur dook hij in het koude water van Het Hulsbeek in Oldenzaal. Daar zwom hij...
11-07-2020

Summer soccer bij BZSV

Maandenlang lagen de sportvelden van BZSV de Blauwwitters - net zoals bij alle andere...
11-07-2020

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020