Borhave dicht bij handhaving
26-03-2017
VIER SPEELSTERS STOPPEN NA DIT SEIZOEN

Borhave dicht bij handhaving

Borhave is dicht bij handhaving in de eredivisie handbal. De debuterende damesploeg uit Borne zette zondag in het onderlinge sleutelduel met een 30-21 zege naaste concurrent E & O op drie punten achterstand en heeft verlenging van het verblijf in de hoogste afdeling in eigen hand.

De formatie van coach Rik Philips heeft in de degradatiepoule nog twee uitwedstrijden voor de boeg. Zaterdag reist het af naar Raalte, waar het nu gedegradeerde Kwiek de tegenstander is. Een week later volgt de confrontatie met Vlug en Lenig, dat zich zaterdag al in veiligheid speelde door Kwiek ruim op verlies te trakteren.

Ilse Legtenberg
Na de openingstreffer van Ilse Legtenberg (tweede van links op foto hiernaast), die na een periode van blessures voor het eerst sinds lange tijd weer veel speelminuten maakte en met zeven treffers ook meteen weer erg belangrijk was voor de thuisclub, nam E&O het heft even over. Maar de 1-3 achterstand werd ogenschijnlijk zonder al te veel moeite omgebogen in een ruime voorsprong: 6-3. Nog één keer richtte de ploeg uit Emmen zich op om bij 7-8 voor het laatst de leiding te nemen. Halverwege echter had Borhave al een vrijwel beslissend gat geslagen: 15-10

Rond de marge van vijf treffers bleef het na rust schommelen tot het laatste kwart van het duel. E & O besefte steeds meer dat er in Borne voor de derde keer dit seizoen niets te halen viel. Borhave, met een sterke rol voor Elke Peeters (foto hieronder) op links, liep uiteindelijk nog weg naar een eindstand van 30-21.

Wel wat gespannen
"Normaal gesproken moet het genoeg zijn", aldus een tevreden Rik Philips na afloop van een ontmoeting, die toch een bepaalde extra spanning met zich meebracht. "Want V en L gaat tegen E&O echt niet spelen om te verliezen. Eerlijk gezegd maakt me dat ook niet zoveel uit. Als we zaterdag winnen, is het klaar. Ik had aan het begin inderdaad wel het idee dat we wat gespannen waren, al hebben we daar bewust niet te veel op gefocust. Dat komt wel uit de speelsters zelf. Logisch ook, het is toch een belangrijke wedstrijd. Maar we wisten ook dat we zouden winnen als we zelf fatsoenlijk zouden spelen, omdat we beter zijn dan E&O. Over het algemeen ben ik tevreden over vandaag. We hebben hard gewerkt en ons aanvallende spel lijkt steeds beter te gaan."

Tevredenheid is er ook bij de coach als hij het seizoen tot nu toe overziet "Met de top drie is er een groot gat, maar vanaf de nummer vier zat alles dicht bij elkaar. We hebben in de gewone competitie tot het laatst meegedaan in de strijd om een plaats in de kampioensgroep."

Afscheid
Borhave, dat dinsdag 4 april als halve finalist is in de strijd om de nationale handbalbeker in Amsterdam koploper VOC ontmoet, nam zondag na de laatste thuiswedstrijd voor de degradatiegroep afscheid van vier speelsters, die er volgend seizoen niet meer bij zullen zijn. Renske Brookhuis, Inge Buitelaar, Daphne Olde Kalter en Sophie Oosterbroek stoppen om uiteenlopende redenen bij de Bornse handbalequipe, die terug kan kijken op een tot nu toe uitstekend eerste seizoen in de hoogste afdeling.

En normaal gesproken moet dat zaterdag in Raalte bekroond worden met definitieve zekerheid over handhaving. (WP)

Scores Borhave: Ilse Legtenberg 7, Eline legtenberg 6, Tara Grashof 5, Elke Peeters 4, Eva Seiger en Moud Vlaskamp (beiden 3), Inge Buitelaar 2.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024