Borhave dicht bij handhaving
26-03-2017
VIER SPEELSTERS STOPPEN NA DIT SEIZOEN

Borhave dicht bij handhaving

Borhave is dicht bij handhaving in de eredivisie handbal. De debuterende damesploeg uit Borne zette zondag in het onderlinge sleutelduel met een 30-21 zege naaste concurrent E & O op drie punten achterstand en heeft verlenging van het verblijf in de hoogste afdeling in eigen hand.

De formatie van coach Rik Philips heeft in de degradatiepoule nog twee uitwedstrijden voor de boeg. Zaterdag reist het af naar Raalte, waar het nu gedegradeerde Kwiek de tegenstander is. Een week later volgt de confrontatie met Vlug en Lenig, dat zich zaterdag al in veiligheid speelde door Kwiek ruim op verlies te trakteren.

Ilse Legtenberg
Na de openingstreffer van Ilse Legtenberg (tweede van links op foto hiernaast), die na een periode van blessures voor het eerst sinds lange tijd weer veel speelminuten maakte en met zeven treffers ook meteen weer erg belangrijk was voor de thuisclub, nam E&O het heft even over. Maar de 1-3 achterstand werd ogenschijnlijk zonder al te veel moeite omgebogen in een ruime voorsprong: 6-3. Nog één keer richtte de ploeg uit Emmen zich op om bij 7-8 voor het laatst de leiding te nemen. Halverwege echter had Borhave al een vrijwel beslissend gat geslagen: 15-10

Rond de marge van vijf treffers bleef het na rust schommelen tot het laatste kwart van het duel. E & O besefte steeds meer dat er in Borne voor de derde keer dit seizoen niets te halen viel. Borhave, met een sterke rol voor Elke Peeters (foto hieronder) op links, liep uiteindelijk nog weg naar een eindstand van 30-21.

Wel wat gespannen
"Normaal gesproken moet het genoeg zijn", aldus een tevreden Rik Philips na afloop van een ontmoeting, die toch een bepaalde extra spanning met zich meebracht. "Want V en L gaat tegen E&O echt niet spelen om te verliezen. Eerlijk gezegd maakt me dat ook niet zoveel uit. Als we zaterdag winnen, is het klaar. Ik had aan het begin inderdaad wel het idee dat we wat gespannen waren, al hebben we daar bewust niet te veel op gefocust. Dat komt wel uit de speelsters zelf. Logisch ook, het is toch een belangrijke wedstrijd. Maar we wisten ook dat we zouden winnen als we zelf fatsoenlijk zouden spelen, omdat we beter zijn dan E&O. Over het algemeen ben ik tevreden over vandaag. We hebben hard gewerkt en ons aanvallende spel lijkt steeds beter te gaan."

Tevredenheid is er ook bij de coach als hij het seizoen tot nu toe overziet "Met de top drie is er een groot gat, maar vanaf de nummer vier zat alles dicht bij elkaar. We hebben in de gewone competitie tot het laatst meegedaan in de strijd om een plaats in de kampioensgroep."

Afscheid
Borhave, dat dinsdag 4 april als halve finalist is in de strijd om de nationale handbalbeker in Amsterdam koploper VOC ontmoet, nam zondag na de laatste thuiswedstrijd voor de degradatiegroep afscheid van vier speelsters, die er volgend seizoen niet meer bij zullen zijn. Renske Brookhuis, Inge Buitelaar, Daphne Olde Kalter en Sophie Oosterbroek stoppen om uiteenlopende redenen bij de Bornse handbalequipe, die terug kan kijken op een tot nu toe uitstekend eerste seizoen in de hoogste afdeling.

En normaal gesproken moet dat zaterdag in Raalte bekroond worden met definitieve zekerheid over handhaving. (WP)

Scores Borhave: Ilse Legtenberg 7, Eline legtenberg 6, Tara Grashof 5, Elke Peeters 4, Eva Seiger en Moud Vlaskamp (beiden 3), Inge Buitelaar 2.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wendy stopt na 25 jaar bij Borne’28

“Eens moet het ervan komen”, zegt Wendy van der Meulen maandagavond droogjes,...
29-06-2020

Sportieve activiteiten voor de jeugd

Het is bijna zomervakantie en dat betekent traditiegetrouw ook weer vermaak voor de...
28-06-2020

Ouderen gaan weer fietsen

Voor het eerst in lange tijd organiseert Wijkracht-Welzijn Ouderen volgende week woensdag weer...
16-06-2020

Ook niet-leden welkom bij NEO

Sinds enkele weken wordt er weer gevoetbald bij NEO. Nadat de eerste week de jongste jeugd t/m...
17-05-2020

Broodje beenham van ‘De Keu’

Zaterdagmorgen om exact 09.00 uur werd de digitale aftrap gegeven voor de verkoop van de nieuwe...
16-05-2020

‘Mie’ realiseert haar sportstudio droom

ADVERTORIAL • Begin maart startte Mariël Braakhuis (39) haar sportstudio FitbyMie in...
11-05-2020