Heren Apollo 8 boven de streep
26-03-2017
VC LANDGRAAF NA STROEVE START VERSLAGEN: 3-1

Heren Apollo 8 boven de streep

De heren van Ecare Apollo 8 staan sinds zaterdag boven de streep, waaronder de ploegen staan die aan het eind van dit seizoen degraderen. Ze klommen door een verdiende 3-1 zege op naaste concurrent VC Landgraaf naar de veilige negende plek op der ranglijst in de eerste divisie A en heeft weer aansluiting gevonden met nummer acht Avior. De strijd om lijfsbehoud is echter nog lang niet gestreden.

“Het is eigenlijk te gek voor woorden dat we met dit team niet al lang veilig zijn”, erkent Erwin Wes na afloop. “We horen gewoon met gemak in de middenmoot te staan. Dat horen we ook overal; waar we spelen, dan vragen mensen zich af waarom we zo laag staan. Misschien heeft het er wel mee te maken dat we zoals ik een aantal alfamannetjes in de ploeg hebben. We zijn van die betweters in een team met ook een aantal jonge spelers. We respecteren elkaar wel, maar op een of andere manier waren we dit seizoen te weinig echt een eenheid.”

Ommekeer
Twee weken geleden echter was er al sprake van een ommekeer toen voor de tweede keer dit seizoen het hooggeplaatste Peelpush aan de kant werd gezet. “Voor die club zijn we een Angstgegner”, denkt Rob Sauer (foto hieronder). “Maar het geeft ook wel aan dat we niet voor veel tegenstanders in deze klasse bang hoeven te zijn.”

“Zelf heb ik vandaag dramatisch gespeeld”, vond de 35-jarige Erwin Wes met zelfkritiek. Wes, in april van dit jaar al 25 jaar lid van de Bornse vereniging, kon echter tot zijn opluchting constateren dat zijn ploegmakkers dat meer dan royaal compenseerden. “In de eerste set waren we nog te afwachtend. We wisten dat dit een hele belangrijke pot was en daarop speelden de zenuwen ons aan het begin parten. Maar halverwege de tweede set begon het te lopen en vervolgens. Bij vlagen ging het zelfs perfect, de passing was hartstikke stabiel en we hebben deze wedstrijd eigenlijk helemaal geen dip meer gehad. Gelukkig, want dit zijn voor ons dubbele punten.”

Het duel, dat zich in een prima sfeertje afspeelde door de muzikale ondersteuning aan de kant, begon nog erg stroef aan Bornse kant. De ploeg vanTheo Peters leek overmand door de zenuwen en bakte er vooral in de eerste set niet veel van. De gasten uit Limburg beslisten deze zonder al te veel moeite in hun voordeel: 19-25.

Duimschroeven aan
Apollo 8 werd halverwege de tweede puntenreeks wakker en draaide vanaf dat moment de bezoekers de duimschroeven aan. Het trok de stand in evenwicht via de cijfers 25-22 Daarna werd, ondanks een achterstand van drie punten halverwege, ook de derde set in winst omgezet: 25-21. In de vierde set omloop nam de thuisclub al snel een duidelijke voorsprong (6-1), die niet meer uit handen werd gegeven. Met 25-16 was er geen discussie nodig om te bepalen wie de sterkste was.

De heren konden daardoor met opgeruimd gemoed beginnen aan de traditionele handtekeningensessie met het jeugdteam van de week (links met Erwin Wes).

Ongemeend spannend
Onderaan in de eerste divisie blijft het ongemeen spannend, omdat Ecare Apollo 8 een wedstrijd meer heeft gespeeld dan achtervolgers VC Zwolle en VC Landgraaf. Het op de laatste plaats bivakkerende Arvevo is na zaterdag al zeker van een stap terug en degradeert kansloos. Ook de nummers tien en elf dalen direct af.

Stand onderaan in eerste divisie
8. Avior 19-39
9. Ecare Apollo 8 19-36
10.VC Zwolle 18-34
11.VC Landgraaf 18-32
12.Arvevo 19-18 (gedegradeerd)

Na de derde set van het duel van de heren tegen VC Landgraaf werd het meisjesteam in het zonnetje gezet. Dat eindigde vorige week tijdens het NOJK, de nationale jeugdkampioenschappen, als nummer vijf van Nederland.

Dames kansloos in Weert
Voor de dames van Ecare Apollo 8 verliep de zaterdag minder rooskleurig. Het was in de Topdivisie kansloos tegen koploper PrismaWorx VC Weert en verloor met 3-0. Alleen in de derde set kon Apollo 8 het spoor van de lijstaanvoerder nog enigszins volgen: 25-15, 25-15 en 25-23.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Thijs en Bart Oosting tekenen bij

Thijs en Bart Oosting zijn ook in het volleybalseizoen 2020-2021 de hoofdtrainers van de eerste...
25-02-2020

Apollo 8 wint in Sneek met 0-3

Voor de dames van Apollo 8 is de strijd om het landskampioenschap begonnen. In de reguliere...
24-02-2020

Nieuwe tillift in zwembad lijkt zeker

Vrijdagmorgen kreeg de Bornse Marianne Stevelink de eerste twee cheques overhandigd die...
21-02-2020

Klimmen, kukelen en vooral ook stralen

Het is krokusvakantie en dat betekent dat er ook weer volop vermaak is voor de thuisblijvers. Zo...
19-02-2020

Start renovatie 't Wooldrik in april

Als alles meezit starten de werkzaamheden om sportcomplex ’t Wooldrik te renoveren dit...
17-02-2020

BVV Borne opnieuw gelijk

MVV’29 stond na zeven minuten al met een man minder toen natrappen terecht met rood werd...
17-02-2020