BVV Borne verspeelt in slotfase punt
27-03-2017
ONVERDIENDE NEDERLAAG IN EN TEGEN HENGELO

BVV Borne verspeelt in slotfase punt

BVV Borne verloor zondag onnodig en onverdiend van HVV Hengelo. De Bornenaren kwamen vroeg op voorsprong, kregen vlak voor rust een penalty tegen en na veel gemiste kansen van de gasten haalde de thuisploeg kort voor het einde de winst binnen.

Borne begon prima aan de wedstrijd en kwam al in de derde minuut op voorsprong. Na een verre inworp van Assink schoot de alerte Toebes de bal van dichtbij binnen. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. De thuisploeg was even van slag, maar slaagde er in zich op het slechte veld na tien minuten te herpakken. Hengelo dwong Borne terug en kreeg in de zestiende minuut een grote kans om op gelijke hoogte. Verdediger Chiel Kosterink haalde de bal echter van de doellijn.
 

Uit de tegenstoot een snelle aanval van Borne, die ternauwernood een hoekschop opleverde. De corner werd goed aangesneden voor het doel geslingerd. Helaas voor de bezoekers kon niemand van Borne het hoofd er tegenaan zetten, anders was het een zekere treffer geweest. In de 21ste minuut werd Sander Toebes door Martijn Hofman de diepte ingestuurd. Toebes schudde de verdediger van zich af en stond oog in oog met de keeper, maar zijn geplaatste schot miste de nodige snelheid en de doelman kon redden.

 

Bal op de stip
Vijf minuten later een soortgelijk moment. Nu speelde Sven Pieterson (rechts op archieffoto) zich op links knap vrij, maar door de scherpe hoek kon hij geen doel kon treffen. BVV Borne liet zich duidelijk gelden in deze fase en verdiende een tweede treffer, waarmee de wedstrijd waarschijnlijk beslist was. Het liep echter anders. Diep in blessuretijd van de eerste helft stuiterde de bal door het slechte veld tegen de hand van verdediger Boomkamp. Scheidsrechter Reuvers zag er opzet en voor Borne voordeel in en legde de bal op de stip. De leidsman hielp de thuisploeg zo weer in de wedstrijd. Peters verzilverde de penalty en bracht de stand op 1-1.
 

De tweede helft leverde hetzelfde spelbeeld op als de eerste. Borne zocht de aanval, zag Hengelo weliswaar prima combineren maar de thuisploeg niet echt gevaarlijk worden. De Bornse doelman hoefde weinig in te grijpen, maar moest alert blijven op de hoge voorzetten. Toch leek het venijn bij de gasten vooral in de voorste lijn te ontbreken. Er waren momenten dat het leek of de absolute wil ontbrak. Misschien viel het allemaal net niet lekker door het slechte veld en was dat in het nadeel voor een aanvaller, feit was dat er te weinig gedaan werd met de geboden kansen.
 

In de zestigste minuut wist Mart Kosterink door het midden door te breken, maar werd met een harde tackle tot stoppen gebracht. Een overtreding die terecht bestraft werd met een gele kaart. De vrije trap werd helaas voor Borne in de muur geschoten. Tien minuten later maakte Toebes plaats voor Vos.
 

Niet het fortuin
BVV Borne probeerde het wel en kreeg ook kansen, maar had niet het fortuin de mogelijkheden te benutten. Zoals in de 85ste minuut, toen een voorzet van Borne bij de tweede paal belandde en ook prima met het hoofd voor het doel werd gebracht. Maar ook nu werd het doel niet gevonden.

 

In de 89ste minuut leverde een spaarzame uitbraak van HVV Hengelo zelfs nog de winst op voor de thuisploeg. Zengerink speelde zich op links knap vrij en trof uit een onmogelijke hoek, via de binnenkant van de paal, doel. De thuisclub gaf de 2-1 niet meer uit handen, al had BVV Borne recht op meer.

BVV Borne speelt zondag opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij Sportlust Vroomshoop. De wedstrijd op Sportpark Bosrand begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Apollo 8 bouwt professioneel verder

Woensdagmiddag werden in De Veste de handtekeningen gezet die de samenwerkingsovereenkomst...
17-07-2019

Arsenal kijkt de kunst af bij NEO

“Ik wist niet wat me overkwam!”, zegt Ben Demmer van de gemeente Borne. Nog steeds...
16-07-2019

NEO-trainers kneden FC Azelo

Het begon kortgeleden als een plezierig intermezzo tussen de oude en nieuwe voetbalcompetitie...
16-07-2019

Vierde goud voor Stefan Boermans

Het beachvolleybalseizoen van Stefan Boermans verloopt uiterst succesvol. Zondag stond de Bornse...
14-07-2019

Wielerclub NEO ontvangt Duitse gasten

Afgelopen vrijdagmiddag pedaleerde een grote groep wielrenners uit Mesum (Rheine) naar Borne. Ze...
08-07-2019

Danceworkx danst wereld rond

In de anderhalf uur durende, wervelende show Danceworkx around the world genoot een uitverkochte...
08-07-2019