Eerste oranje containers uitgereikt
SYMBOLISCH ‘EERSTE’ VERPAKKINGSCONTAINER VOOR FEMKE WEGDAM

Eerste oranje containers uitgereikt

De ‘eerste’ verpakkingencontainer met oranje deksel werd dinsdagmiddag officieel door wethouder Michel Kotteman uitgereikt aan Femke Wegdam. Symbolisch de eerste dan, want maandag kleurde de Deldensestraat al oranje toen daar de nieuwe containers door de mannen van Twente Milieu werden uitgedeeld (foto rechts). In de loop van deze en volgende week zullen alle laagbouwwoningen in Borne voorzien worden van de afvalbakken voor plastic, drankenkartons en blik.

 

'Beter dan het andere oranje'

“Ik verwacht dat dit oranje een beter resultaat zal geven dan het andere oranje”, refereerde Kotteman aan de dramatisch verlopen voetbalwedstrijd van het nationale elftal tegen de Bulgaren. “Ik ben overtuigd dat we in Borne op weg gaan naar een afvalloze samenleving. Dit is een hele goede stap in de richting van beter gescheiden inzamelen.”

 

Het is de eerste stap op weg naar een samenleving waarin huishoudens in 2030 nog slechts 50 kilo restafval op laten halen of wegbrengen. Het overige afval wordt gescheiden ingezameld en hergebruikt. De oranje container aan huis moet er voor zorgen dat afvalscheiding gemakkelijker gaat. Vanaf half april kan de oranje container vierwekelijks aan de straat gezet worden, om en om met de grijze restafvalcontainer.

 

Femke Wegdam is in ieder geval blij met haar oranje container. De projectmanager bij Dura Vermeer heeft via haar werk veel te maken met circulair bouwen en het terugdringen van energiegebruik. Daarnaast is zij in Borne betrokken bij Borne Energie, de coöperatie die ontstaan is uit de Stichting Borne Duurzaam. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
13e Raadslid — 12 apr 2017
Heer Toonen hartelijk dank voor uw bijdrage. Het was voor de raad een hele klus maar gelukkig is de stap "oranje-container" gezet. Jammer voor de mensen die hiervoor bijna geen plekje hebben . En ik hoop dat ook deze mensen er blij mee zijn. Wat de grijze container betreft hoop ik, dat ik samen met de gemeenteraad deze container er blijft , zeg maar als "overloopcontainer" voor de rest als de groene en oranje vol is. Gelukkig zijn mijn kindjes nu groot maar helaas zit ik nu in de ...............luiers omdat mijn "aftapkraantje" lekt. Onze wethouder en collega's hebben ook baby's verschoond en weten hoe dat gaat met luiers en hoeveel. Ik doe nu per dag voor 2 baby 's tegelijk , dus dat levert veel luiers op om in de grijze container te doen. Hierbij denk ik ook aan gezinnen met baby 's en ander hygiene-afval wat niet door het toilet kan en mag worden gespoeld. Of wanneer men de straat aanveegt, waar moet dan de troep in? In de groene of oranje, als de grijze container weg is? Ik spreek de wens uit dat wij samen met B&W onze eigen bornse boontjes doppen, Diftar afwijzen, strijden voor behoud van de grijze container om ONS BORNE schoon te houden en t.z.t. Twente Milieu laten betalen voor ons borns
plastic afval. Ik hoop dat Twente Milieu ook inziet dat je de burgers niet allerlei containers kunt opdringen, stopt met omgekeerd inzamelen en
stopt met geldsmijterij Bye Bye Bak e.d.
A. Toonen — 05 apr 2017
Oranje container erbij, daar valt aan te wennen. Maar niet aan het onzalige balletje wat de wethouder al opgooit over de zwarte container voor het restafval, om die tzt te vervangen door centrale wijkcontainers. Heel Hengelo is al in rep en roer omdat ze daar ook mee willen starten, geen rekening houdend met senioren en mindervaliden voor wie het bezwaarlijk is. Gemakshalve gaan wethouders er maar aan voorbij dat een gemeente verplicht is om huisvuil aan huis op te halen. Het is nog niet zo ver, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee tegenover gewiekste bestuurders die je met een kluitje het riet in willen sturen en je straks in een keer voor het blok zetten.
Frank Vunderink — 28 mrt 2017
Witte de Witstraat kleurde maandag ook al oranje, ik ben er wel blij mee :)

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024