Poloheren WS Twente temmen koploper
29-03-2017
ZV UTRECHT KOMT MET GELIJKSPEL NOG ERG GOED WEG

Poloheren WS Twente temmen koploper

De heren van WS Twente hadden zaterdag,, zoals ze zelf voor de wedstrijd al aankondigden, nog een appeltje te schillen met koploper ZV Utrecht. Het uitduel ging eerder dit seizoen met één treffer verschil onfortuinlijk verloren en dus was de poloploeg in het Twentebad in Hengelo uit op een mooie revanche. Het appeltje werd in elk geval half geschild, want het werd dit keer 9-9. En dat was vooral sneu voor de thuisclub, die kort voor tijd een discutabele en benutte vijf meter tegen kreeg.

Melvin van Puffelen, de Bornse aanvoerder van WS Twente: “Utrecht heeft de beste ploeg in deze kans, maar als we ooit een kans hadden ervan te winnen, dan was het nu. Ik vond ook dat we beter waren, het was sowieso een goede pot van onze kant met een jong en gedreven team. We hadden alleen een beetje pech. Die vijf meter voorkwam een overwinning. De scheidsrechter had sowieso veel invloed in deze wedstrijd, maar het heeft geen zin er tegen in te gaan. Ik denk alleen wel dat hij die vrije worp aan het begin van de wedstrijd niet zou hebben gegeven.”

Scherp liggen
Het was een fysieke wedstrijd waarin beide ploegen voor elk doelpunt moesten knokken. ZV Utrecht kreeg met een fysieke sterke ploeg te maken met het snelle en beweeglijke WS Twente, dat met Patrick Geukers, Sander Oude Kamphuis, Daan Vaalt en Dylan Vorgers nog vier spelers uit Borne telt. De gastheren kenden een prima start, want de eerste twee treffers waren afkomstig van Melvin van Puffelen. “Onze kracht is de contra-aanval”, weet Melvin van Puffelen. “Als we scherp liggen, zijn we heel gevaarlijk. On ze verdediging ligt ook zo, dat we kunnen aanvallen zodra we de bal hebben en dan kunnen we profiteren van fouten van de tegenstander.”

ZV Utrecht kreeg nog een strafworp maar deze werd goed gepareerd door doelman Remco de Vries, die overigens over de hele wedstrijd gezien het verschil maakte. Utrecht werkte wel steeds een deel van de achterstand weg, maar WS Twente leidde steeds met minimaal een doelpunt voorsprong tot de spannende vierde en laatste periode. Daarin kreeg WS Twente opnieuw een strafworp tegen, die dit keer wel werd benut en Utrecht op gelijke hoogte bracht: 8-8.

Even later kwam de thuisclub op 9-8 en met nog een halve minuut te spelen kon ze de overwinning al proeven. In balbezit lokten de bezoekers echter een strafworp uit en daaruit bracht de topscorer van ZV Utrecht alsnog de gelijkmaker op het bord: 9-9.

Nog twee duels
WS Twente heeft nog twee duels voor de boeg. Zaterdag 1 april speelt het in Rijssen tegen De Mors, de nummer twee van de ranglijst met een punt achterstand op ZV Utrecht. De laatste competitiewedstrijd is op 8 april thuis tegen het Apeldoornse Aquapoldro.

“We hebben nog alle kans om derde te worden”, denkt Melvin van Puffelen. “Als we dat redden, hebben we onze doelstelling voor dit seizoen gehaald. Het worden nog twee zware wedstrijden, maar als we ons koppie erbij houden, moet het kunnen.”

Stand bovenaan
1. ZV Utrecht 18-40
2. De Mors 18-39
3. NDD 19-36
4. WS Twente 18-33

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk...
22-09-2020

Dames Apollo 8 werken toe naar Supercup

Afgelopen zondag presenteerde Dames 1 van Apollo 8 zich aan het thuispubliek in sporthal De...
22-09-2020

Uitwedstrijd NEO afgelast

De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden...
20-09-2020

Bornse supporters zwaaien FC Twente uit

De competitie is weer begonnen. Eindelijk, ja eindelijk mogen de supporters weer. Zo ook de...
20-09-2020

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020