Jubileumboek en -expositie bij NEO
30-03-2017
IN KADER HONDERD JAAR BESTAAN IN 2019

Jubileumboek en -expositie bij NEO

RKSV NEO bestaat op 11 mei 2019 honderd jaar. Een feestelijk moment dat nu al zijn schaduwen vooruit werpt. Diverse personen zijn al volop bezig met de voorbereidingen van het jubileum van de club, die over twee jaar tweedeklasser hoopt te zijn.

Onderdeel daarvan is het uitbrengen van een ruim 200 pagina’s dik jubileumboek, waarin het wel en wee van de club door de jaren heen wordt gedocumenteerd. De samenstellers hopen een uitgave te maken waarin zoveel mogelijk aspecten uit het verleden van de club, ooit begonnen als ‘Borne Vooruit’, aan bod komen. Zoals het kampioenschap in 1961 (zie foto).

Behalve informatie uit het clubarchief wil NEO verhalen, anekdotes, foto’s en films verzamelen van de NEO-leden, maar ook van inwoners van Borne die iets te melden hebben over NEO door de jaren heen of een verleden bij de vereniging hebben.

Van een deel van de binnengekomen films zal een overzichtsfilm over honderd jaar NEO worden geproduceerd. Rob Kömmelt, voormalig lid van NEO en lokaal bekend van Rob’s Archief, heeft aangeboden om deze pro deo te vervaardigen.

Beelden uit het NEO-verleden, zijn zeer welkom. Van belang hierbij is dat bij al het ingeleverde materiaal data, namen en een beschrijving van de gebeurtenissen worden vermeld. Wie daarover de beschikking heeft, wordt verzocht dit te melden bij een van de contactpersonen binen de werkgroep, Leo Leurink of Harry Slootheer, respectievelijk te bereiken via de mailadressen leo.ria@planet.nl en h.slootheer@gmail.com .
 

Tevens zoekt NEO naar voorwerpen die onderdeel zouden kunnen vormen van een expositie die te zijner tijd wordt ingericht. Wie nog zaken heeft als heel oude voetbalschoenen, sporttassen, tenues, sjaals of wedstrijdaffiches) en deze tijdelijk voor de expositie beschikbaar wil stellen, wordt verzocht contact op te nemen met Hardy Ellenbroek via het e-mailadres h.ellenbroek@home.nl .

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024