Samen aan de slag voor Boris
VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN IN SCHOLTENSHOF

Samen aan de slag voor Boris

Ambtenaren, bedrijven en burgers stroopten zaterdagmorgen in hun vrije tijd samen de mouwen op om met vereende krachten het meeste lage groen te verwijderen uit de Scholtenshof, het park achter het gemeentehuis. In juli wordt het park volledig heringericht en zal als slotstuk een plek bieden voor het meer dan drie meter hoge beeld van Boris, de wolharige mammoet waarvan de resten in Borne gevonden zijn. Vanwege de Wet Natuurbescherming moest het verwijderen van de struiken, hagen en planten zo snel mogelijk gebeuren, voordat de vogels besluiten het groen als geschikte kraamkamer voor hun kroost te bestemmen.

 

Spontane acties

Onder leiding van hoveniersbedrijf Vincent Ellenbroek werd gegraven, gezaagd, gehakt, gespit en gesleept, wat resulteerde in een grote berg takken, stammen en bladeren, die het paasvuur dit jaar wat extra hoogte zullen geven.

 

En zoals dat gaat in Borne, vond bakker Jan Koehorst dat de mannen wel een kop koffie met wat lekkers verdienden, kon Willem Dankers van restaurant Dorset het niet aanzien dat het bier niet koud was en liet daarom direct een paar emmers ijswater aanrukken en verzorgde slager Gerrit Rensink tenslotte de lunch met overheerlijke gehaktballen. Allemaal spontane acties, die het zware werk een stuk lichter en aangenamer maakten.

 

Boris logeert tijdelijk in Zenderen

Boris ondertussen is in het Amsterdamse atelier van kunstenares Saske van der Eerden bijna voltooid. Naar verwachting kan het enorme kunstwerk in augustus pas op zijn definitieve plek gezet worden en dus moest er een tijdelijk logeeradres voor de mammoet gevonden worden. Afvalverwerker Twence vond het geen probleem Boris tot augustus onderdak te bieden in de nu nog leegstaande hal op de Elhorst Vloedbelt in Zenderen. Begin mei zal bergingsbedrijf Vorgers de mammoet gaan ophalen uit Amsterdam en dus eerst naar Zenderen brengen. Als alles verder volgens planning verloopt is mammoet Boris tijdens de Melbuul’ndagen op zijn definitieve plek in het centrum van Borne. (AJ)

 

(Op de foto boven vanaf links: Arjan Meddeler, Vincent Ellenbroek, Wim van Schooten, Patrick Mollink, Wout Ellenbroek, Hans Weghorst, Stef van Wanrooij, Herman Ellenbroek. Niet op de foto, ook geholpen: Hardy Ellenbroek, Arend-Jan Compagner, Miriam Moleman en Anke Jonathans)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Evenementen krijgen toch extra geld

    Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
    24-04-2024

    Bouw Huis van Borne kan van start

    Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
    24-04-2024

    Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

    Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
    20-04-2024

    Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

    Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
    16-04-2024

    Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

    Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
    09-04-2024

    Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

    Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
    04-04-2024