NEO moet voorlopig passen
02-04-2017
SPORTCLUB ENSCHEDE GAAT MET DRIE PUNTEN AAN DE HAAL

NEO moet voorlopig passen

De parallellen waren opmerkelijk: NEO verloor weer met 2-0 van Sportclub Enschede en ook de doelpuntenmakers waren identiek. De volwassenheid van de spitsen Dave van der Molen en Kevin Tuin zorgden net als in de uitwedstrijd in Enschede voor de treffers. In tegenstelling tot het duel in Enschede had NEO op basis van de eerste helft best meer verdiend, maar na rust werd er net als de laatste paar weken veel te weinig afgedwongen.
 

Na de matige optredens tegen AJC en Oldenzaal was NEO erop gebrand om tegen Sportclub Enschede de kansen op een mooie klassering in stand te houden. De wat in verval geraakte ex-topamateurclub heeft nog maar twee seniorenteams op zondag, maar met het eerste team is helemaal niets mis. Desondanks deelde NEO voor de pauze de lakens uit. Al na een minuut kwam Pascal van Berkum door over links, maar Jochem Stam kon net niet bij diens voorzet. Sportclub creëerde twee minuten later een bijna identieke situatie en ook daar werd niet gescoord. Een domper was dat aanvoerder Robin Oude Kamphuis al vlot naar de kant moest met een hamstringblessure. Tim Bijker was zijn vervanger.


Mooiste aanval van de wedstrijd
Nadat Twan Weghorst met een strak schot net niet succesvol was, kreeg NEO halverwege de eerste helft drie corners op rij. De tweede was zo gevaarlijk dat doelman Kuipers deze bijna in eigen doel werkte. Opnieuw Weghorst was dicht bij de 1-0, maar na de mooiste aanval van de wedstrijd schoot hij rakelings naast.
 

Sportclub werd twee keer gevaarlijk via Dave van der Molen. Eerst schoot hij een lastige hoek in, maar Bob Peterman was paraat. Wat later moest de doelman optreden bij een dieptepass en opnieuw was hij de baas. Tien minuten voor de pauze kreeg NEO nog twee kansen op een voorsprong die op dat moment verdiend geweest zou zijn. Max Brunninkhuis schoot centimeters naast en Jochem Stam besloot een mooie counter met een schot dat over ging.
 

Na de pauze kwam Sportlub Enschede veel beter uit de startblokken en Kevin Tuin scoorde al na drie minuten bijna. Zijn lob viel echter op de lat boven Bob Peterman. De grootste kans voor NEO ontstond korte tijd later na een prachtige aanval over rechts. Pascal van Berkum bediende Max Brunninkhuis die een subtiele actie op de achterlijn in petto had. Helaas voor NEO huppelde zijn inzet op een paar centimeter evenwijdig aan de doellijn voorlangs. De aanval had een beter lot verdiend.
 

Erg slordig
In het restant van het tweede bedrijf speelde NEO erg slordig en coach Jan Willem van Holland (rechts) vond ook dat het geloof in een goed resultaat langzamerhand verdween. NEO had nog pech dat een mooie aanval via Pascal van Berkum op onthutsende wijze werd afgevlagd door de assistent van de gasten. De dienstdoende arbiter volgde alles op grote afstand en effectueerde daarom elk vlagsignaal.

Toen NEO niet bij machte bleek een beslissing te forceren trad de oude voetbalwet in werking. Een lange bal viel tussen twee NEO-verdedigers, die beiden twijfelden. Van der Molen was daadkrachtiger en wipte de bal over de uitgekomen Bob Peterman in het net: 0-1. Dat Kevin Tuin in de slotminuut fraai 0-2 liet aantekenen was extra zout in de NEO-wonden.
 

Zelf te weinig afdwingen betekent vrijwel altijd dat het lastig wordt om te winnen. NEO zit in een lastige fase, maar omdat alles en iedereen punten blijft verspelen blijft de derde plek zowaar intact. Maar NEO zal op deze manier geen aanspraak kunnen maken op een van de te verdelen prijzen aan het eind van het seizoen.

Volgende week gaat NEO op bezoek bij Eilermark dat ook niet in goeden doen is de laatste tijd. Zondag kregen de grensbewoners in de slotminuut klop bij De Tukkers. Misschien voor NEO een mooie gelegenheid de draad weer op te pakken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024

NEO wint in en tegen Dalfsen

NEO kwam zondagmiddag in en tegen Dalfsen al vrij vlot op voorsprong. Nadat een listige lob van...
08-04-2024

Bornsche Maten Loop aan vooravond festival

Op vrijdagavond 7 juni is het weer zover: de Bornsche Maten Loop aan de vooravond van het...
04-04-2024