Smeuïge voetbalverhalen bij BVV Borne
03-04-2017
EDDY ACHTERBERG EN ROELOF LUINGE VERMAKEN CLUB VAN 100

Smeuïge voetbalverhalen bij BVV Borne

Het was afgelopen vrijdag gezellig druk in de kantine van BV Borne tijdens de bijeenkomst van de Club van 100. In het hoofdprogramma leidde presentator Eddy van der Ley het sportcafé, waarin Eddy Achterberg en Roelof Luinge vol enthousiasme vertelden over respectievelijk hun eigen spelers- en trainersloopbaan en natuurlijk de avonturen uit scheidsrechterland. De heren bleken prima vervangers voor arbiter Bas Nijhuis, die op het laatste moment had moeten afzeggen, aangezien de KNVB had besloten hem een wedstrijd op vrijdagavond in de eerste divisie toe te bedelen.
 

Eddy Achterberg, die nog steeds een functie bij FC Twente bekleedt, gaf de bezoekers een kijkje in de keuken van zijn club en verhaalde natuurlijk ook over zijn leven als voetballer bij FC Twente in de jaren dat Kees Rijvers er nog trainer was. Ook zijn assistent-trainerschap bij onder andere Schalke ’04, Roda en natuurlijk FC Twente leverden mooie verhalen op.


Passie voor karaoke
Roelof Luinge, uitgeroepen tot beste scheidsrechter van de seizoenen 2005/2006, 2008/2009 en 2009/2010 en met ruim 854 wedstrijden in het betaalde voetbal nog steeds recordhouder, boeide het publiek met zijn enthousiasme en mooie verhalen over zijn Europese wedstrijden, de pogingen tot omkoping, het reilen en zeilen binnen de KNVB en natuurlijk de nachtelijke escapades. Ook zijn passie voor karaoke kwam ruim aan bod en kort nadat de heren tot slot hun voorspelling hadden losgelaten op de naderende wedstrijd Sportlust Vroomshoop- Borne, werd als klap op de vuurpijl De Vlieger van André Hazes ingezet, dit keer gezongen door Roelof Luinge.


Het was een mooie afsluiter van het officiële programma. Het bleef daarna nog lang gezellig en niet onbelangrijk: het ledental van de Club van 100 stond aan het eind van de avond op 106.

Digitale enquête
Voordat het sportcafé begon, werd eerst de uitslag van een digitale enquête gepresenteerd. Deze nieuwe manier van stemmen bleek een groot succes, want liefst 94 van de (toen nog) 103 leden hadden de moeite genomen deze in te vullen. Democratisch werd besloten dat de BVV Borne een nieuwe tv en een nieuwe beamer voor in het clubhuis mag aanschaffen. Ook worden er vier nieuwe pupillengoals geschonken namens de Club van 100. En voor de nieuwe kantine-inrichting gaven de leden hun akkoord voor de aanschaf van 100 nieuwe stoelen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024