BZSV opnieuw langs Grolse Boys
03-04-2017
PLOEG VINCENT MORSINK NOG STEEDS IN RACE OM PERIODETITEL

BZSV opnieuw langs Grolse Boys

BZSV De Blauwwitters versloeg zaterdag voor de tweede keer dit seizoen Grolse Boys. Na de thuiswedstrijd al met 4-1 te hebben gewonnen, was het team van coach Vincent Morsink dit keer in Groenlo te sterk voor de tegenstander: 1-3. Door deze overwinning klimt BZSV De Blauwwitters naar de vijfde plaats op de ranglijst en doet het nog volledig mee in de strijd om de tweede en -via de positie op de ranglijst- derde periodetitel.
 

Op het slechte veld werd in de eerste minuten vooral Grolse Boys gevaarlijk. kon worden. waren de Grolse Boys erg gevaarlijk. Maar ondanks de goede voorzetten vanaf de zijkanten kon de thuisploeg niet tot scoren komen.

En zoals zo vaak in het voetbal wordt gezegd: schiet je de bal er zelf niet in, dan doet de tegenstander het wel. En dat was precies wat BZSV De Blauwwitters deed deze middag.
 

Wel doeltreffend
In een scrimmage waar meerdere spelers van De Blauwwitters op de keeper schoten, was Joey Snijders wel doeltreffend. Zijn schot belandde in de goal: 0-1. Kort daarna maakten de Grolse Boys alweer gelijk. Ramon Janssen schoof goed in en kopte de bal na een voorzet in de kruising. Ook daarna werden de Grolse Boys gevaarlijk via de zijkant, maar BZSV trok aan het langste eind. Na een goede combinatie passeerde Emiel Konink (foto boven) de doelman van Grolse Boys: 2-1.

 

Gedreven BZSV
Na de rust een gedreven BZSV De Blauwwitters. Het veld was er zeker niet beter op geworden en de gasten besloten daarom maar om vooral de lange bal te hanteren in de tweede helft. Dit zorgde er in ieder geval voor dat er geen fouten werden gemaakt en dat Grolse Boys daar niet van kon profiteren. Dit overkwam Grolse Boys wel. Want hoewel het probeerde te voetballen, werd de bal op het hobbelige veld meermalen onderschept door een speler van de bezoekers.
 

BZSV De Blauwwitters kon meerdere keren in een man-meersituatie op de goal van de ploeg uit Groenlo af gaan. In de 80ste minuut profiteerde Jordy Blijleven van een balonderschepping op de helft van Grolse Boys en kwam hij alleen voor de keeper. Blijleven liet zich het buitenkansje niet ontnemen en besliste de wedstrijd: 1-3. De Grolse Boys geloofde er daarna niet meer en legde zich neer bij de nederlaag.

Noemenswaardig was nog de prachtige soloactie van Ruben de Groot (onderste foto). Zijn inbreng werd dit keer niet beloond met een doelpunt. Wel liep daarna een onfortuinlijke buitenspeler van Grolse Boys bij een poging De Groot te passeren een ogenschijnlijk ernstige knieblessure op.

In de strijd om de tweede periodetitel wordt BZSV De Blauwwitters alleen nog vooraf gegaan door Achilles E, ASV en Daarle. Tegen alle drie concurrenten moet BZSV nog aantreden, om te beginnen zaterdag thuis tegen tegen Sportclub Daarle.

Archieffoto's © Jacob de Beer

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Trios presteert goed bij start teamcompetitie

Na een lange winterperiode was het zondag 19 mei weer zover: de eerste wedstrijd van de...
22-05-2019

Dames NEO 1 nog niet tevreden

De dames van NEO 1 maken een formidabel seizoen door. Ruim een maand geleden stelden ze tegen...
20-05-2019

Borne heeft kampioenschap voor het grijpen

Onder zomerse omstandigheden werd de kampioenskraker in en tegen naaste concurrent Delden...
20-05-2019

Weekend vol winst voor Yuen Wong

Tijdens de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging speelde Hans van der Zon in een...
20-05-2019

BZSV buigt diep voor AJC’96

Zaterdagmiddag stond de belangrijke wedstrijd tussen BZSV en AJC’96 op het programma. AJC...
20-05-2019

NEO wint met 4-2 van Eilermark

Onder toeziend oog van de mannen van NEO 5, die 's ochtends de titel hadden binnengehaald,...
19-05-2019