WS Twente beslissend in titelrace
03-04-2017
UITZEGE OP DE MORS MAAKT ZV UTRECHT KAMPIOEN

WS Twente beslissend in titelrace

De waterpoloërs van WS Twente speelden zaterdag een beslissende rol in de titelrace in de tweede klasse. Door De Mors uit Rijssen in eigen huis met 9-10 te verslaan werd ZV Utrecht een wedstrijd voor het eind van de competitie zeker van het kampioenschap. WS Twente had een week eerder ook Utrecht al knap in toom gehouden en tot een puntendeling gedwongen. De ontmoeting tussen de nummers een en twee van komend weekend is door de nederlaag van De Mors een formaliteit geworden.

Tegen De Mors, dat dus moest winnen om de kans op de titel en promotie in stand te houden, was WS Twente er op gebrand de punten te pakken. Het had in de laatste onderlinge ontmoeting niet het beste spel laten zien en was daarom uit op revanche.

WS Twente belandde zaterdag in een heuse heksenketel. De Mors werd in het eigen zwembad De Koerbelt aangemoedigd door een meer dan honderdkoppig thuispubliek, dat hooggespannen verwachtingen had van de gastheren.

Vanaf begin het voortouw
WS Twente nam echter vanaf het begin van het duel het voortouw en behield het initiatief de gehele wedstrijd. Het begon sterk aan de eerste periode sterk en sloot die af met een 1-3 voorsprong. In de tweede puntenreeks kwam De Mors even wat dichterbij, maar de bezoekers vergrootten de marge uiteindelijk zelfs nog licht: 3-6.
De thuisclub realiseerde zich dat er wat moest gebeuren, wilde ze de volle buit nog pakken. De Mors ging fysiek spelen en het thuispubliek liet flink van zich horen. Met enig resultaat, want het verschil was op driekwart van het duel teruggebracht tot twee treffers: 7-9.
 

De laatste periode draaide uit op een mentaal gevecht tussen beide ploegen. De Mors knokte zich naast WS Twente (9-9), maar ondanks de vele uitsluitingen als gevolg van fysiek spel maakten de gasten ruim twee minuten voor tijd de beslissende 9-10. WS Twente hield vervolgens het hoofd prima koel en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit.
 

Zes van de tien Bornse doelpunten werden gemaakt door spelers uit Borne. Melvin van Puffelen scoorde drie keer, Dylan Vorgers schoot twee maal raak en ook Daan Vaalt was goed voor een treffer.
WS Twente speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. Om 19.20 uur ontvangt het in het Twentebad Hengelo Aquapoldro uit Apeldoorn, de huidige nummer zeven in de tweede klasse.


Stand bovenaan
1. ZV Utrecht 19-43
2. De Mors 19-39
3. WS Twente 19-36
4. NDD 19-36

Op de bovenste foto begroet Sander Oude Kamphuis (zwarte cap) het eindsignaal, op de onderste neemt Wilfried Buesink (6) van WS Twente het doel van De Mors onder vuur. In het midden spreekt coach Astrid Dietrich de manschappen van WS Twente toe.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024