Bijzondere vondst op het schoolplein
BELLE EN MYRRE (7) VAN IEMNSCHELF ALLEBEI EVEN 100 EURO ‘RIJKER’

Bijzondere vondst op het schoolplein

Belle Olde Heuvelt en Myrre Lemsom, beiden zeven jaar jong, wisten maandagmiddag even niet of ze hun eigen ogen konden geloven of dat ze hardop stonden te dromen. Toen ze tegen kwart over twee na het afsluiten van de lessen op basisschool ’t Iemnschelf op hun fiets stapten om naar huis te gaan, zagen ze opeens vrijwel tegelijk twee briefjes van honderd euro op het schoolplein liggen. Ze stopten er allebei eentje diep weg in hun zakken en deden thuis verslag van hun opmerkelijke vondst. Dinsdagochtend kregen ze van juf Marie-José de kans hun opmerkelijke verhaal te vertellen aan hun klasgenootjes.

Misschien wel een zendertje
“We wilden net op de fiets stappen, toen we het geld zagen liggen”, vertelt Myrre (rechts op foto boven). “Ik dacht: wat ligt daar nou en zag die twee briefjes liggen. Eerst dacht ik nog dat het tientjes waren.”
En Belle: “Eerlijk gezegd dacht ik dat het nepbriefjes waren. Maar thuis zei mijn zus dat ze echt zijn als ze glinsteren. Ik ben in de zon gaan staan en ze zijn echt. Mijn moeder zei, dat er misschien wel een zendertje in zat en dat iemand misschien wel wilde weten of we het geld eerlijk zouden afgeven. Ze zei ook, dat we het echt niet konden houden en maar gauw terug moesten brengen naar school. We hebben het daar af gegeven.”

Myrre daarop: “Als je gewoon eerlijk bent, krijg je alsnog wel iets als degene die het geld verloren heeft het komt ophalen.” En Belle weer: “Jammer, ik wilde het best houden, maar dat kan natuurlijk niet. Ze hebben ook een kindergevangenis en daar wil ik liever niet in zitten.”

Twee oxboards
Een bijzondere ervaring blijft het voor het tweetal, dat er nog nauwelijks over uit kan. “Wie vindt er nou twee keer honderd euro?”, vraagt Myrre zich nog altijd verbaasd af. “Daar kun je bijna twee oxboards van kopen.” Belle: “Het zal wel van een meneer of mevrouw zijn”, gist Belle naar de rechtmatige eigenaar. “Maar misschien is het wel een dief, heeft de politie achter hem aangezeten en heeft hij het geld snel weggegooid.”

De politie heeft ondertussen contact met de schoolleiding van ’t Iemnschelf opgenomen. Daarbij is onder meer overlegd hoe de kans het grootst kan worden gemaakt dat het geld weer in handen komt van de enige rechtmatige eigenaar. Die heeft zich overigens nog niet gemeld.

Dinsdagochtend, tijdens de rekenles van groep 4 , riep juf Marie-José Belle en Myrre naar voren en mochten ze vertellen over hun bijzondere avontuur. De hele klas luisterde met ingehouden adem.
Op het t-shirt van Myrre prijkt de tekst ‘Always remember: don’t stop dreaming’.

Soms zijn dromen bijna heel echt. Vraag maar aan Belle en Myrre. (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023