Elize 100ste leerling  op Beekparkschool
04-04-2017
IN KORTE TIJD GROEI TOT 100 LEERLINGEN OP BEEKPARKSCHOOL

Elize 100ste leerling op Beekparkschool

Er heerst al twee dagen een feestelijk gevoel op de Beekparkschool. Gisteren, 3 april, kregen ze weer voor 5 jaar de Daltoncertificering. Vandaag, 4 april, is de 100ste leerling verwelkomd. Beide evenementen verdienen wel een klein feestje. In anderhalf jaar tijd groeide de school van 69 tot nu 100 leerlingen.

Daltononderwijs houdt heel in het kort in dat leerlingen samenwerken, zelfstandig kunnen werken en binnen een bepaalde vrijheid kunnen werken. Dat vergt het een en ander van de leerkrachten. Ze moeten echt gemotiveerd zijn voor deze manier van aanpak. Beekpark heeft een licentie van de Nederlandse Dalton Vereniging die de kwaliteit waarborgt. Was 3 april meer een feestje voor de leerkrachten, vandaag is het een feestje voor alle leerlingen.

 

Elize ter Keurs en haar ouders

Elize is eigenlijk op 3 april jarig. Ze was alleen moe van haar eigen verjaardag en daarom is ook besloten dat vandaag de echte dag is dat zij als 100ste leerling feestelijk ingehaald wordt. Ze heeft ook pas vandaag de kindertjes van groep 1 en 2 getrakteerd op manna en een busje bellenblaas.

Haar ouders Esther en Peter ter Keurs (foto boven met Elize) zijn uiteraard ook aanwezig. Het gezin Ter Keurs telt in totaal 5 personen, Elize is de jongste. “Het is een spontaan, gemakkelijk meisje. Heel ondernemend, soms ondeugend en ook lief,” zegt vader Peter. We wonen nu samen 7 jaar in Borne. Peter ter Keurs woonde van 1971 tot en met 1993 ook al hier. Esther ter Keurs is uit Hengelo afkomstig.

Beiden hebben gekozen voor de Beekparkschool omdat het een kleine school is met goed onderwijzend personeel en met Daltononderwijs. Vader Peter heeft zelf in zijn jeugd ook op een kleine school gezeten en dat is hem altijd goed bevallen. Dat wil hij voor zijn kind ook.

 

Het feestje

Op het schoolplein is met grote `cijfers` het getal 99 getekend. Alle leerlingen van de school nemen plaats op die cijfers. Dan komen twee leerkrachten met een grote doos aanlopen, onder die doos lopen ook twee kleine beentjes. De doos wordt opgetild, een groot applaus klinkt en daar staat ze dan, Elize ter Keurs, de 100ste leerling. Anita Burema, de directeur van de school, haalt moeder en dochter bij zich. Esther ter Keurs krijgt een mooie bos bloemen en Elize krijgt een mooi voorleesboek: Dikkie Dik van Jet Broeke. Elize is er zichtbaar blij mee.

Alle aanwezige kinderen en leerkrachten krijgen een traktatie, muffins gemaakt in de bakkerij van Café de Ster. De dozen waarin de cakejes zitten, zijn mooi versierd. Dan mogen de kinderen nog even buiten spelen voordat de schoolbel het einde van de schooldag luidt.

 

Nieuws van de Beekparkschool

Er wordt hard gewerkt aan een natuurtuin, grenzend aan het huidige schoolplein. Een paar speeltoestellen staan er al. Het is bedoeld als een natuurgebied waar kinderen lekker met natuurlijke materialen kunnen spelen. Voor de veiligheid komt er wel een hek omheen, het plein ligt immers aan water. Het is de bedoeling dat aan het einde van het schooljaar de tuin helemaal klaar is. Dan komt er weer een klein feestje. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024