Een wijntje exclusief voor De Steeg
DUITS WIJNHUIS PRODUCEERT BURGUNDER ALLEEN VOOR BORNSE KLANT

Een wijntje exclusief voor De Steeg

Grand Café De Steeg schenkt sinds kort een wit wijntje dat nog nergens anders te koop is. Eigenaar Benno Schwering, zelf gediplomeerd vinoloog, regelde voor zijn etablissement een exclusieve versie van de ‘Weisser Burgunder’. Een pinot blanc uit het nabij Traben Trabach gelegen Kövenig in het wijngebied van de Moezel in Duitsland.

Schwering doet al jaren zaken met Weingut Christoffel, het familiebedrijf met historie van vader Gerd en zoon Mathhias Christ. “Een kleine wijnboer, maar wel eentje die biologische wijn maakt, pure natuur. Gerard maakt altijd het grapje dat bij hun geen anabole steroïden worden gebruikt. De natuur willen ze er in ere laten en op hun manier van wijn maken ben ik eigenlijk wel een beetje verliefd geworden.”

'Lieblicher' gewend
Maar kritisch als hij zelf is, gaf Benno Schwering de Duitse producent al enkele jaren geleden huiswerk mee, toen ze elkaar weer eens ontmoetten. “Ik kreeg van klanten nog wel eens de vraag of de witte wijn niet wat droger kon. Duitsers zijn dat ‘liebliche’ gewend, wat zoeter aangelegd dan wij. Hier wordt veel meer droog gedronken. De Spatläse heb ik daarom al niet eens meer. De wijn was qua stijl altijd al super, maar wat te zoet. Een halfjaar geleden was Matthias hier en hij heeft me toen beloofd ermee aan de slag te gaan. De wijn wordt speciaal voor ons nu wat anders vergist dan ze daar gewend zijn, waardoor die een stuk droger wordt en de suikers meer worden opgegeten. Deze wijn zit langer op het vat, de echte smaakstoffen komen meer in de wijn terecht en die is nog fruitiger van smaak. Ik ben er hartstikke blij mee, hopelijk gaan ook onze gasten daar de waarde van inzien. Eerlijk gezegd denk ik van wel.”

“Dit past bij Benno”, vindt Jeroen Bos van Berghorst & Bos Wijnen uit Hengelo, de inkoper die De Steeg van wijnen voorziet. “Dit wijnhuis is voor hem het ideale jasje dat kennelijk heel goed zit. We werken bewust met kleinere producenten, omdat die in principe flexibeler zijn dan de grote olietankers. En we zijn blij met Benno, een van onze oudste trouwe klanten. Dit is ook de manier hoe we graag met onze klanten omgaan. De producent leert in dit geval ook de klant kennen waardoor een mooie driehoeksverhouding ontstaat. In Duitsland hebben ze nu een tank wijn helemaal alleen voor De Steeg en wij hebben steeds speciaal voor Benno een pallet Burgunder apart staan.”

Benno Schwering haakt in: “In wezen ben ik een vinoloog op papier, maar ik weet wel hoe wijn moet smaken en hoe ik die moet beoordelen. Ik heb een goede neus en een behoorlijke smaak, al zeg ik het zelf. De Burgunder is geworden zoals ik dat graag wilde, met vier gram minder suiker per liter. Maar uiteindelijk moet de gast ‘m natuurlijk wel drinken.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Centrum winkeliers luiden zondag de lente in

Sinds woensdagavond is het weer lente. Om precies 22.24 uur was het zover en nu maar hopen dat...
22-03-2024

Keurslager Rensink in de prijzen

De Confrérie des Chavaliers, een broederschap die zich toelegt op het bevorderen van...
14-03-2024

Nieuw: Douwes Daghap

ADVERTORIAL • Voor slechts 8,85 euro een verse, degelijke en gezonde maaltijd; het kan...
11-03-2024

Rocco krijgt een nieuw baasje

Het was in 1994 toen Patrick Hansté, inmiddels 53 jaar, met zijn dierenwinkel startte....
02-03-2024

Henk Brok geeft kaasmes door aan opvolgers

“Het is mooi geweest, ik heb het bijna 16 jaar mogen doen, nu wordt het tijd voor een...
18-02-2024

Nieuw Eethuis Borne op plek van Levi

Vijf maanden geleden verliet restaurant grillroom Levi haar pand aan de Hofstraat 10 in Borne....
20-01-2024