Aart-Jan Quak nieuwe trainer BZSV
08-04-2017
MET INGANG VAN KOMEND SEIZOEN OPVOLGER VINCENT MORSINK

Aart-Jan Quak nieuwe trainer BZSV

Aart-Jan Quak wordt met ingang van het komende voetbalseizoen de nieuwe trainer van BZSV De Blauwwitters. De 36-jarige Bornenaar volgt Vincent Morsink op, die na twee seizoenen afscheid neemt van de Bornse zaterdag vierdeklasser. Aart-Jan Quak tekende een contract voor voorlopig één seizoen.

"Maar in het kader van ons meerjarenplan is het uiteraard wel de bedoeling dat we langer met elkaar doorgaan als de samenwerking goed verloopt", belooft Job ten Thije, bij BZSV eindverantwoordelijk voor het technisch beleid. In een eerste gesprek dat we samen met Frans Mommers met Aart-Jan hadden, kwam hij heel positief over als een relatief jonge trainer die wat nieuws kan brengen. Naar zo iemand waren we op zoek. Hij heeft ambitie en we willen hem graag de kans geven. Donderdag heeft Aart-Jan uitgebreid gesproken met aanvoerder Koen Schukkink en Robin van Wijk van de technische commissie en ook zij zagen het zitten. Vrijdag zijn we het eens geworden."

Eerste club als hoofdtrainer
Aart-Jan Quak speelde tot zijn 21ste bij NEO in de jeugd en het tweede elftal. Daarna verhuisde hij naar Achilles'1 waar hij jarenlang in het eerste en tweede elftal speelde en waar hij nu nog voor het derde team uitkomt. Voor hem wordt BZSV De Blauwwitters zijn eerste club als hoofdtrainer. “Ook voor mij is het een geweldige uitdaging te mogen helpen van BZSV weer een toonaangevende club te maken en als trainer verder te komen”, zegt de nieuwe oefenmeester er zelf over. Tussen 2009 en 2014 was hij vijf jaar actief als coach van het tweede elftal van Achilles’12, waarmee hij van de derde klasse naar de reserve eerste klasse promoveerde. “Toen ontstond bij mij de wens om er diploma’s bij te halen en in het seizoen 2014-2015 heb ik de opleiding UEFA B gevolgd in Zwolle. Dat heb ik gecombineerd met mijn functie als assistent van Otto Krabbe bij de eerste selectie van BWO, waarmee we kampioen van de derde klasse zijn geworden.

Duidelijkheid en structuur
Dit seizoen is Aart-Jan Quak niet actief als trainer, omdat hij van werkkring veranderde en dat veel tijd opslokte. Ondertussen heeft hij zijn draai bij Tactus Verslavingszorg echter prima gevonden en kan hij zich vrijmaken voor zijn klus bij De Blauwwitters. “In de gesprekken met de club klikte het direct van beide kanten”, kijkt Quak terug op zijn nadere kennismaking. “Daar werd ik heel enthousiast van. De club is heel duidelijk en wil naar meer structuur in alle geledingen. Bij BZSV zit veel voetbal know how. De ambitie is om met alle selectie-elftallen op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Eerste doel is om het eerste terug te brengen naar de derde klasse en het tweede team daar zo dicht mogelijk bij te laten aansluiten.”

BZSV De Blauwwitters kan daarbij rekenen op een zoals hij zichzelf omschrijft “enthousiaste en gedreven trainer. Ook zelf houd ik van duidelijkheid en structuur en van input vanuit de spelersgroep. Samen ergens naar toe werken, waarbij de individuele kracht toeneemt en het zelfvertrouwen groeit, zodat je als groep mooie dingen bereikt.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hans Hobert — 08 apr 2017
veel succes Aart-Jan!

Topsporters in de dop

Voor het eerst waren er in Borne talentendagen voor jonge sporttalenten. Twee keer 23 kinderen...
16-09-2020

BVV Borne door in bekerstrijd

Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond...
14-09-2020

Borhave start overtuigend tegen DSVD

Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave...
14-09-2020

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen...
13-09-2020

Nieuwe impuls voor Racket & Fit Center

“In potentie is dit een fantastisch sportcentrum. Het ligt centraal in Twente, heeft vijf...
11-09-2020

Rabo ClubSupport is gestart!

ADVERTORIAL • Met Rabo ClubSupport beslissen Rabobank-leden welke verenigingen en...
06-09-2020