Aart-Jan Quak nieuwe trainer BZSV
08-04-2017
MET INGANG VAN KOMEND SEIZOEN OPVOLGER VINCENT MORSINK

Aart-Jan Quak nieuwe trainer BZSV

Aart-Jan Quak wordt met ingang van het komende voetbalseizoen de nieuwe trainer van BZSV De Blauwwitters. De 36-jarige Bornenaar volgt Vincent Morsink op, die na twee seizoenen afscheid neemt van de Bornse zaterdag vierdeklasser. Aart-Jan Quak tekende een contract voor voorlopig één seizoen.

"Maar in het kader van ons meerjarenplan is het uiteraard wel de bedoeling dat we langer met elkaar doorgaan als de samenwerking goed verloopt", belooft Job ten Thije, bij BZSV eindverantwoordelijk voor het technisch beleid. In een eerste gesprek dat we samen met Frans Mommers met Aart-Jan hadden, kwam hij heel positief over als een relatief jonge trainer die wat nieuws kan brengen. Naar zo iemand waren we op zoek. Hij heeft ambitie en we willen hem graag de kans geven. Donderdag heeft Aart-Jan uitgebreid gesproken met aanvoerder Koen Schukkink en Robin van Wijk van de technische commissie en ook zij zagen het zitten. Vrijdag zijn we het eens geworden."

Eerste club als hoofdtrainer
Aart-Jan Quak speelde tot zijn 21ste bij NEO in de jeugd en het tweede elftal. Daarna verhuisde hij naar Achilles'1 waar hij jarenlang in het eerste en tweede elftal speelde en waar hij nu nog voor het derde team uitkomt. Voor hem wordt BZSV De Blauwwitters zijn eerste club als hoofdtrainer. “Ook voor mij is het een geweldige uitdaging te mogen helpen van BZSV weer een toonaangevende club te maken en als trainer verder te komen”, zegt de nieuwe oefenmeester er zelf over. Tussen 2009 en 2014 was hij vijf jaar actief als coach van het tweede elftal van Achilles’12, waarmee hij van de derde klasse naar de reserve eerste klasse promoveerde. “Toen ontstond bij mij de wens om er diploma’s bij te halen en in het seizoen 2014-2015 heb ik de opleiding UEFA B gevolgd in Zwolle. Dat heb ik gecombineerd met mijn functie als assistent van Otto Krabbe bij de eerste selectie van BWO, waarmee we kampioen van de derde klasse zijn geworden.

Duidelijkheid en structuur
Dit seizoen is Aart-Jan Quak niet actief als trainer, omdat hij van werkkring veranderde en dat veel tijd opslokte. Ondertussen heeft hij zijn draai bij Tactus Verslavingszorg echter prima gevonden en kan hij zich vrijmaken voor zijn klus bij De Blauwwitters. “In de gesprekken met de club klikte het direct van beide kanten”, kijkt Quak terug op zijn nadere kennismaking. “Daar werd ik heel enthousiast van. De club is heel duidelijk en wil naar meer structuur in alle geledingen. Bij BZSV zit veel voetbal know how. De ambitie is om met alle selectie-elftallen op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Eerste doel is om het eerste terug te brengen naar de derde klasse en het tweede team daar zo dicht mogelijk bij te laten aansluiten.”

BZSV De Blauwwitters kan daarbij rekenen op een zoals hij zichzelf omschrijft “enthousiaste en gedreven trainer. Ook zelf houd ik van duidelijkheid en structuur en van input vanuit de spelersgroep. Samen ergens naar toe werken, waarbij de individuele kracht toeneemt en het zelfvertrouwen groeit, zodat je als groep mooie dingen bereikt.” (WP)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans Hobert — 08 apr 2017
veel succes Aart-Jan!

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024