Weer bondgenoot Borne op z'n Best
ZOMERKLEDING AAN EN FLANEREN IN HET ZONNIGE CENTRUM

Weer bondgenoot Borne op z'n Best

De vrolijke, rood-wit-blauwe ballonnen wapperen fier boven de kunstmarkt. De `straatjes` zijn versierd met vlaggetjes in dezelfde kleuren: we zijn op een Franse markt.

Kunstenaars uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland zijn aanwezig om hun glaswerk, keramiek, schilderijen, smeedwerk en sieraden te tonen aan het toegestroomde publiek. Her en der staan statafels waar stukjes stokbrood met kruidenkaas en brie voor de liefhebber liggen. Kortom Davina en zijn team hebben weer gezorgd voor een mooie markt. Ook de standhouders zijn tevreden over de organisatie. Voor de kunstliefhebber is er een grote verscheidenheid aan kunst te koop.

 

Muziek

Door het hele dorp staan bands, orkesten, koren en zangers opgesteld. Een keur aan muzikaal talent en voor elk wat wils. Diverse dansgroepen laten hun kunnen op diverse plekken zien. Een klein voorproefje van de Robin Hood musical geeft een zodanige goede indruk dat misschien meer voorstellingen dan nu gepland zijn, moet worden gegeven. Zo aanstekelijk is het.

Op het plein voor het Kulturhus worden door Dansschool InnerAll diverse demonstraties gegeven. In prachtige kleding de klassieke ballroomdansen en verder ook hip hop en Afrikaanse dansen.

Cladans komt met een heuse flashmob op het Rheineplein. De toegestroomde menigte geniet.

 

Creamarkt en brocantemarkt

Ook creatievelingen konden hun producten laten zien. In de Grotestraat stonden hun kraampjes opgesteld. Veel sieraden, maar toch ook houten speelgoed. Leuk om te geven. In de Hofstraat kon brocante gekocht worden, van poppen tot oude blikken. Van Engelse kopjes tot oude deurklinken.

De Goede doelen als Unicef en (bijna) fair tradekleding stonden er ook. De boekenmarkt was te vinden in de Grotestraat Zuid. Thrillers, streekboeken, kinderboeken en stripverzamelaars konden veel van hun gading vinden.

 

Terrassen

Natuurlijk lokten alle terrassen van Borne wel voor een ieder die even uit wilde rusten. Ze zaten overvol, zoals ook de ijssalons hun koude versnaperingen nauwelijks konden aanslepen. Ook de eet- en drinkbarretjes, zowel in het dorp als op het foodtruckplein deden goede zaken.

De jongste jeugd vermaakt zich prima op de kermis, al is het een enkele keer ook nog best eng om in een autootje in de draaimolen te zitten.

Brunch vrijwilligers
Zo'n 102 vrijwilligers van een grote diversiteit aan Borne organisaties hebben zich aangemeld voor de zevende editie voor hen bestemde heerlijke en uitgebreide brunch, vanaf half elf geserveerd door de leden van de Lionsclub Borne (zie foto rechts van Dirk de Graaf).

Coördinator Anton Rosens meldt dat er uiteindelijk 110 personen aanschuiven voor de dis. "Er zitten ook een paar blindgangers bij, die wel vrijwilliger zijn maar niet hebben aangegeven dat ze zouden komen. Maar ook zij zijn uiteraard welkom."

Lang niet alle vrijwilligers die daarvoor in aanmerking komen, zijn erbij in Het Dijkhuis. Marleen Franke van TMZ Het Dijkhuis denkt dat het met de bescheidenheid van veel stille krachten te maken heeft. "Je hebt mensen die vinden dat ze dit niet mee hoeven mee te maken omdat ze toevallig vrijwilliger zijn."

Het openingswoord is voor burgemeester Rob Welten, die een door hem vaak gebezigde uitspraak ook zondag mag herhalen: "Als je kijkt naar welk prachtig weer het vandaag wordt, kan het niet anders of Onze Lieve Heer moet een Melbuul zijn."

Borne op z'n Best werd inderdaad een in alle opzichten geslaagd evenement. Het dorp liet zich weer van zijn allerbeste kant zien. De organisatie verdient alle lof. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina


    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024

    (Snoei)hout brengen voor paasvuur

    Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
    17-03-2024

    Blřf opnieuw naar Hertme

    Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
    13-03-2024

    Racoon terug in Hertme

    Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
    07-03-2024