NEO moet het met een punt doen
10-04-2017
OOK TEGEN EILERMARK WORDT NIET VOLLE BUIT BEHAALD

NEO moet het met een punt doen

NEO heeft opnieuw puntverlies geleden in een merkwaardige wedstrijd. Na een vroege voorsprong werd het team van Jan Willem van Holland afgebluft door de thuisclub die met rust terecht met 2-1 voorstond. Na de 3-1 vlak na rust leek het een gelopen koers, maar via goals van Jochem Stam en Pascal van Berkum kwam NEO terecht op gelijke hoogte. In de slotfase kwam Max Brunninkhuis alleen voor doelman Berends te staan. Op punt van schieten werd hij op de hakken getrapt en waar werkelijk iedereen aan een strafschop dacht, besloot arbiter Raaben tot doorspelen. Een kapitale blunder waardoor NEO op 3-3 bleef steken.

Zomeravondvoetbal maar dan ’s middags, dat kenmerkte volgens Jan Willem van Holand de eerste helft van Eilermark-NEO vanuit Borns perspectief. Nadat Bas Smits al vlot een kopkans kreeg, scoorde Pascal van Berkum binnen de tien minuten na een foutieve terugspeelbal: 0-1.

Vanaf dat moment draaide Eilermark NEO de duimschroeven aan en de gasten stonden voortdurend onder druk. De overtuiging leek te ontbreken om het tij te kunen keren. Via Hayta en de Jong kwam de thuisclub nog voor de pauze verdiend op voorsprong. Toen Hassan Bako vlak na rust 3-1 maakte, leek het een gelopen koers. De geslepen spits kroop na een doorkopbal slim achter de NEO-defensie en liet Bob Peterman kansloos.

Met overtuiging
Vanaf dat moment ging NEO met overtuiging spelen en de ene aanval na de andere golfde richting het doel van Ken Berends, Eilermark uiteraard de gelegenheid gevend te counteren. Er ontstond een levendige pot voetbal die alle kanten op kon. NEO had een blunder van doelman Berends nodig om op 3-2 te komen. Jochem Stam kon na de mistrap van de goalie de bal zo in het verlaten doel lopen.

Nadat weer Stam en ook Job Ravelli mogelijkheden onbenut lieten, leek Bako na ruim een kwartier Eilermark in veilige haven te brengen. Bob Peterman redde echter bekwaam. De in de rust ingevallen Kent Arslani maakte een paar fraaie acties aan de rechterkant, maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op.
 

De goed spelende Wout Deterd en Max Brunninkhuis waren de volgende twee die Berends op de proef stelden, maar hij capituleerde nog niet. Na een half uur weer een hoofdrol voor Bob Peterman. In een uiterste krachtsinspanning voorkwam hij de 4-2, waarna ook de rebound gemist werd.
 

Surplus aan conditie
Helaas voor NEO moest Sander Oude Munnink met een blessure naar de kant en omdat Bob van Essen en Rick ten Tusscher inmiddels in de ploeg waren gekomen moest NEO met tien man verder. Een surplus aan conditie hield het Bornse overwicht echter in stand. Eilermark wankelde. Vijf minuten voor tijd leek de 3-3 te vallen. Pascal van Berkum schoot echter op de binnenkant van de paal en de rebound werd door Rick ten Tusscher overgeschoten.


Toen vlak daarna Eilermark een mooie counter uitspeelde kwam Hassan Bako voor een compleet verlaten doel. De bal schampte zijn rechtervoet echter waardoor de bal naast huppelde, NEO in leven latend. Dat betaalde zich uit toen Pascal van Berkum (links koppend op bovenste foto) een identieke actie maakte als een paar minuten eerder, maar nu wel scoorde: 3-3.
 

De blessuretijd kende nog twee prachtige momenten van Max Brunninkhuis (rechts hiernaast). Nadat hij eerst oog in oog met Berends aangetikt werd en geen penalty kreeg, soleerde hij in de laatste minuut door de Eilermark-defensie. Op punt van scoren was er echter een geweldige sliding van Poledda die de bal tot corner verwerkte, tevens het laatste wapenfeit van een spannende tweede helft.
 

Over de gehele wedstrijd een uitslag waar niet veel op af te dingen viel. Zonde voor NEO dat het 't voor rust liet liggen en ook dat arbiter Raaben niet dicht genoeg bij was om de duidelijke overtreding op Max Brunninkhuis vast te stellen, daarmee NEO de kans ontnemend van elf meter op 3-4 te komen.
 

Rode draad
Sportclub Enschede en De Tukkers waren de winnaars van het weekend, omdat de vier andere topteams niet wonnen en Vogido zelfs weer verloor. NEO profiteerde niet optimaal en dat is de rode draad van de tweede seizoenshelft. Er resteren nog vijf duels. De eerste is tweede paasdag thuis tegen Juventa ’12, dat het spoor bijster lijkt na een prima fase in het begin van 2017. NEO wil het seizoen goed afsluiten en wie weet wat er nog in het vat zit na alle verrassingen van de laatste weken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 10 apr 2017
Wij blijven onze club (Neo1)steunen no mather what.
Succes boys tegen Juventa!g

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024