BZSV haakt af in tweede periode
10-04-2017
BLESSURES EN SCHORSINGEN BREKEN DE PLOEG OP

BZSV haakt af in tweede periode

Door de nederlaag van zaterdag tegen Sp. Daarle (1-3) haakt BZSV de Blauwwitters af in de strijd om de tweede periodetitel. Na twee mooie overwinningen was de ploeg van Vincent Morsink niet opgewassen tegen Daarle. Voor rust scoorde Niek Schuldink voor de bezoekers, na de pauze was Jarno Reimink twee maal trefzeker. De goed spelende Niek Kamphuis deed nog wat terug, maar dat was dan ook het enige Bornse wapenfeit in het duel.

Zoals bijna het hele seizoen moest trainer Vincent Morsink weer flink puzzelen om een team de wei in te kunnen sturen. Door blessures en schorsingen was het een moeilijke opgave om van een fysiek sterke ploeg als Sp. Daarle te winnen. De bezoekers lieten zien dat ze voor de volle winst naar Borne waren gekomen om volop in de race te kunnen blijven voor de tweede periode. Er was veel onrust in de ploeg van BZSV De Blauwwitters die veelal de lange bal hanteerde.

Weer schuiven
Al vroeg in de eerste helft moest Joey Snijders zich laten wisselen. De spits, die de laatste weken zo goed bezig was, werd vervangen door Melger Krol. Daardoor werd het weer schuiven in het team en dat kwam het voetbal niet ten goede. De 0-1 liet niet lang op zich wachten. Van grote afstand werd Emiel Pol verrast door een mooi doelpunt van Niek Schuldink. BZSV De Blauwwitters kon er de eerste helft geen kans tegenover zetten.
 

In de tweede helft, met Tim Hulleman in de ploeg voor Jordy Bont, werd het spel wel wat beter. Al lag het tempo niet erg hoog en werden er ook geen kansen gecreëerd. Na een misverstand in de achterhoede was Jarno Reimink er als de kippen bij om de 0-2 op het bord te zetten. BZSV De Blauwwitters kon geen vuist maken tegen dit Sp Daarle. Het deed nog wel wat terug. De goed spelende Niek Kamphuis (rechts) benutte het buitenkansje en zetten met zijn doelpunt de 1-2 op het bord.

Ook realisme
Verder was er echter alleen nog een afstandsschot van Ruben de Groot dat rakelings over ging. Daar bleef het aan Bornse kant bij. Jarno Reimink zorgde zelfs nog voor de verdiende 1-3 eindstand. Na de wedstrijd was de teleurstelling bij BZSV groot, maar er was ook realisme. Elke week in een andere opstelling spelen door blessures en schorsingen kan niet altijd goed gaan. “Zo kan er ook geen sprake zijn van vastheid, we doen echt ons best maar het zat er vandaag niet in”, was de heldere reactie van meerdere spelers.

De nieuwe hoofdtrainer Aart-Jan Quak was een aandachtig toeschouwer Hij zag een matig BZSV De Blauwwitters. Dat is zaterdag vrij, maar daarna wachten twee zware wedstrijden. Eerst komt koploper ASV’57 naar Borne, een week later volgt het duel tegen nummer twee Achilles Enschede. (AdG)

Archieffoto's van Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024