BVV Borne jaagt op de derde plaats
11-04-2017
NA ZEGE IN DOELPUNTRIJK DUEL MET DE LUTTE: 5-3

BVV Borne jaagt op de derde plaats

BVV Borne won zondag in een doelpuntrijk duel met 5-3 van SV De Lutte. Na een snel verkregen voorsprong liepen de Bornenaren voor rust uit naar een ruime voorsprong (3-0). Kort na hervatting kwamen ze onnodig in de problemen, maar de thuisclub stelde snel orde op zaken en won uiteindelijk zeer verdiend met ruime cijfers.

Onder leiding van scheidsrechter Ten Heggeler uit Borculo begon Borne zeer sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was het namelijk raak voor de geelzwarten. Mart Kosterink werd over de linkerflank diep gestuurd en stond plots oog in oog met de doelman. Kosterink had de hoek voor het uitkiezen, koos links en rondde hard af: 1-0. SV De Lutte was wakker geschud, ging iets feller de duels aan, maar was niet gevaarlijk. In de 25ste minuut viel op wonderschone wijze de 2-0. Jorrit Jongman zag op rechts Wesley Assink vrij staan en bediende hem met een pass over dertig meter. Assink controleerde met één aanname de bal en gaf direct voor op de vrijstaande Sander Toebes die het leer achter de doelman kopte.

Niet te belopen
Het was de opmaat voor een sterke fase van de thuisploeg. De bal ging snel rond en het speelveld werd breed gehouden door de flanken goed te bezetten. Het was gewoon niet te belopen voor de gasten uit De Lutte. In de 45ste minuut was het opnieuw raak. Toebes gaf een prima steekbal, waar Mart Kosterink in geloofde en alleen voor de doelman koos Kosterink dit keer de rechterhoek en zette Borne zo op een comfortabele 3-0. De gasten hadden nagenoeg niets in te brengen gehad en hadden geen antwoord op het spel van de gastheren.
|
Na rust hield de thuisploeg opnieuw het veld breed, maar vergat duels te winnen. De Lutte maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en iedere diepe bal was een gevaar voor het doel van Borne keeper Sander Post. In de 48ste minuut slaagde Post er in een van richting veranderd schot nog te keren, maar vier minuten later was hij kansloos op het schot van Nijhuis: 3-1. Het geloof dat er iets te halen viel, was terug bij de gasten. Helemaal toen Rosink er in de 56ste minuut ook nog 3-2 van maakte.

Verschil in beleving en passie
Het altijd trouwe Borne-publiek kon het maar moeilijk bevatten. Was dit dezelfde ploeg als voor rust? Wat een verschil in beleving en passie. Maar gelukkig voor de Bornenaren pegelde wederom Mart Kosterink in de 59ste minuut de 4-2 binnen. De bal belandde, na goed doorjagen van Sven Pieterson, ietwat gelukkig voor de voeten van Kosterink die vanaf de rand van de zestien meter verwoestend uithaalde.

BVV Borne liet zien waar het toe in staat is als het even aanzet. Dan kan het van iedereen winnen en creëert het tevens voldoende kansen. De marge was weer twee treffers en SV De Lutte leek het geloof even kwijt te zijn. Helemaal toen Toebes er met een bekeken kopbal in de 66ste minuut 5-2 van maakte. Trainer Edwin Louwes wisselde vervolgens twee keer. Jeroen Vos kwam er in voor de prima spelende Toebes en Hugo Hagen verving verdediger Chiel Kosterink. De nieuwe samenstelling was blijkbaar even wennen, want een snelle uitbraak in de 70ste minuut leverde de derde goal voor de gasten op. Wederom Nijhuis nam de treffer voor zijn rekening en noteerde bekeken de 5-3.

Slordig, maar soms heb je die momenten er tussen zitten in een wedstrijd. Even stonden er teveel mensen voor de bal, wilde iedereen te graag de zesde treffer voor zijn rekening nemen. Dan valt een bal ook nog eens precies tussen de linies en is een counter ingeleid. In het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Borne speelde compacter en gaf geen ruimte meer weg. In de 89ste minuut de laatste wissel voor Borne. Martijn Hofman verliet het veld en werd vervangen door jeugdspeler Victor Meijer die met de invalbeurt zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

Zondag gaat BVV Borne op bezoek bij Sportclub Overdinkel en kan het bij winst de derde plaats overnemen. De wedstrijd op sportpark ’t Wilpelo begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Set Up’65 te sterk voor Apollo 8

Net als tijdens het eerste onderlinge treffen trok de Twentse volleybalderby veel publiek. In...
21-01-2019

ZV verliest thuis van Oldenzaal

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist...
21-01-2019

Succes voor Dexter Oude Egberink

In de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging boekte Dexter Oude Egberink een mooi...
21-01-2019

Mirjam Pol: ‘Volgend jaar weer!’

Zaterdagmiddag keerde ze terug op Bornse bodem, na bijna drie weken lang alleen maar zand te...
21-01-2019

IJskwaliteit Zenderen ‘op koers’

De afgelopen nacht heeft het weer goed gevroren. Alle reden voor de groep...
21-01-2019

Avanti in blessuretijd alsnog langszij

In een direct duel om de belangrijke derde plek heeft NEO verzuimd Avanti een nederlaag te...
20-01-2019


file:html/cookies.inc.html}