BVV Borne jaagt op de derde plaats
11-04-2017
NA ZEGE IN DOELPUNTRIJK DUEL MET DE LUTTE: 5-3

BVV Borne jaagt op de derde plaats

BVV Borne won zondag in een doelpuntrijk duel met 5-3 van SV De Lutte. Na een snel verkregen voorsprong liepen de Bornenaren voor rust uit naar een ruime voorsprong (3-0). Kort na hervatting kwamen ze onnodig in de problemen, maar de thuisclub stelde snel orde op zaken en won uiteindelijk zeer verdiend met ruime cijfers.

Onder leiding van scheidsrechter Ten Heggeler uit Borculo begon Borne zeer sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut was het namelijk raak voor de geelzwarten. Mart Kosterink werd over de linkerflank diep gestuurd en stond plots oog in oog met de doelman. Kosterink had de hoek voor het uitkiezen, koos links en rondde hard af: 1-0. SV De Lutte was wakker geschud, ging iets feller de duels aan, maar was niet gevaarlijk. In de 25ste minuut viel op wonderschone wijze de 2-0. Jorrit Jongman zag op rechts Wesley Assink vrij staan en bediende hem met een pass over dertig meter. Assink controleerde met één aanname de bal en gaf direct voor op de vrijstaande Sander Toebes die het leer achter de doelman kopte.

Niet te belopen
Het was de opmaat voor een sterke fase van de thuisploeg. De bal ging snel rond en het speelveld werd breed gehouden door de flanken goed te bezetten. Het was gewoon niet te belopen voor de gasten uit De Lutte. In de 45ste minuut was het opnieuw raak. Toebes gaf een prima steekbal, waar Mart Kosterink in geloofde en alleen voor de doelman koos Kosterink dit keer de rechterhoek en zette Borne zo op een comfortabele 3-0. De gasten hadden nagenoeg niets in te brengen gehad en hadden geen antwoord op het spel van de gastheren.
|
Na rust hield de thuisploeg opnieuw het veld breed, maar vergat duels te winnen. De Lutte maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en iedere diepe bal was een gevaar voor het doel van Borne keeper Sander Post. In de 48ste minuut slaagde Post er in een van richting veranderd schot nog te keren, maar vier minuten later was hij kansloos op het schot van Nijhuis: 3-1. Het geloof dat er iets te halen viel, was terug bij de gasten. Helemaal toen Rosink er in de 56ste minuut ook nog 3-2 van maakte.

Verschil in beleving en passie
Het altijd trouwe Borne-publiek kon het maar moeilijk bevatten. Was dit dezelfde ploeg als voor rust? Wat een verschil in beleving en passie. Maar gelukkig voor de Bornenaren pegelde wederom Mart Kosterink in de 59ste minuut de 4-2 binnen. De bal belandde, na goed doorjagen van Sven Pieterson, ietwat gelukkig voor de voeten van Kosterink die vanaf de rand van de zestien meter verwoestend uithaalde.

BVV Borne liet zien waar het toe in staat is als het even aanzet. Dan kan het van iedereen winnen en creëert het tevens voldoende kansen. De marge was weer twee treffers en SV De Lutte leek het geloof even kwijt te zijn. Helemaal toen Toebes er met een bekeken kopbal in de 66ste minuut 5-2 van maakte. Trainer Edwin Louwes wisselde vervolgens twee keer. Jeroen Vos kwam er in voor de prima spelende Toebes en Hugo Hagen verving verdediger Chiel Kosterink. De nieuwe samenstelling was blijkbaar even wennen, want een snelle uitbraak in de 70ste minuut leverde de derde goal voor de gasten op. Wederom Nijhuis nam de treffer voor zijn rekening en noteerde bekeken de 5-3.

Slordig, maar soms heb je die momenten er tussen zitten in een wedstrijd. Even stonden er teveel mensen voor de bal, wilde iedereen te graag de zesde treffer voor zijn rekening nemen. Dan valt een bal ook nog eens precies tussen de linies en is een counter ingeleid. In het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Borne speelde compacter en gaf geen ruimte meer weg. In de 89ste minuut de laatste wissel voor Borne. Martijn Hofman verliet het veld en werd vervangen door jeugdspeler Victor Meijer die met de invalbeurt zijn debuut maakte in de hoofdmacht.

Zondag gaat BVV Borne op bezoek bij Sportclub Overdinkel en kan het bij winst de derde plaats overnemen. De wedstrijd op sportpark ’t Wilpelo begint om 14.30 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024