Kikkers wint duel om vijfde plaats
13-04-2017
EINDKLASSERING TOCH TELEURSTELLEND LAAG

Kikkers wint duel om vijfde plaats

De heren van Kikkers hebben zaterdag in de eigen sporthal ’t Wooldrik het duel om de vijfde plaats met Be Quick uit Zwolle in hun voordeel beslist.Tegen de ploeg, die eerder dit seizoen in Zwolle twee keer aan het langste eind had getrokken, werd het dit keer 67-57.

Kikkers had zaterdag maar één doel en dat was de winst pakken. Het hanteerde een nieuwe zoneverdediging om zoveel mogelijk druk op de kop van de bucket te kunnen zetten, de mogelijke ‘post’ van Be Quick te overspelen en niet te vergeten de driepuntschutter Jacco Baars van Be Quick uit schakelen.

Beide teams begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd, Kikkers nam weliswaar het initiatief, maar na vijf minuten stond het nog maar 4-4. Be Quick had daarna moeite met de zonedefensie en moest zes turnovers toestaan na passfouten. De kleine run van Kikkers werd ingezet halverwege de eerste periode na een driepunter van Mike Fruneaux, waarna Kikkers uitliep naar een voorsprong van 16-9.

Andere strategie
In de tweede periode hield Kikkers het initiatief, maar ondanks een voorsprong van tien punten kon er halverwege nog van alles gebeuren. Tijd om in de rust voor een andere strategie te kiezen. Met de zonepress stond Kikkers na luttele minuten in het derde kwart zeventien punten voor. Coach Theo Stel van Be Quick besloot tot een time-out, waarna Kikkers er toe overging vier aanvallen geen zonepress te spelen. Het vergat echter deze later in de wedstrijd weer in te zetten, waardoor de bezoekers konden terugkomen tot een achterstand van tien punten.

De zege kwam in de vierde periode niet meer in gevaar. Pim Kotteman (op foto boven met 15), die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, kreeg het op zijn heupen en pakte drie scores en zes punten binnen een minuut. Omdat Kikkers in de laatste minuten mede door veel persoonlijke fouten in de slotminuten te veel weg en mocht Be Quick in de laatste twee minuten vier keer naar de vrije worplijn. Gelukkig voor de thuisclub werden slechts twee van de acht vrije worpen benut.

Kikkers won uiteindelijk met tien punten verschil en sloot de competitie af met een vijfde plaats. “En die eindklassering is lager dan we met dit team horen te staan”, trok coach Marcel de Groote als slotconclusie na een ondanks de overwinning teleurstellend verlopen seizoen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024

BZSV pakt punt in spectaculair duel

Waar BZSV in de heenwedstrijd tegen SVV’91 in Enschede een goede eerste helft speelde en...
15-04-2024

NEO verliest in slotfase van FC Winterswijk

Met alweer een geblesseerde speler (Coen ten Tusscher) langs de kant speelde NEO zaterdagavond...
15-04-2024

Spelenderwijs je gitaar onder de knie krijgen?

ADVERTORIAL • Voor velen is het een droom: je favoriete nummer op je eigen gitaar kunnen...
12-04-2024

BZSV kansloos tegen SV Almelo

Op sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo was het zaterdagmiddag vanaf het eerste fluitsignaal...
08-04-2024