NEO pakt eindelijk weer drie punten
17-04-2017
PASCAL VAN BERKUM MATCHWINNER TEGEN JUVENTA: 1-0

NEO pakt eindelijk weer drie punten

Na weken zonder een driepunter slaagde NEO er tegen Juventa ’12 eindelijk weer eens in de volle buit te behalen. Een treffer van Pascal van Berkum bleek voldoende voor de zege. Dat het tot het eind spannend bleef had NEO aan zichzelf te wijten, want qua kansen had de score voor de ploeg van coach Jan Willem van Holland veel hoger moeten uitvallen dan de 1-0 die nu als eindstand werd genoteerd.

Met Robin Oude Kamphuis weer in de basis, Sander Oude Munnink geblesseerd toekijkend en Kent Arslani in de aanval begon NEO op een winderig Wooldrik voortvarend aan het duel tegen de ploeg uit Wierden, die nog een theoretische kans in de derde periode had. Dat was aan het spel van de ploeg van Niek Woesthuis niet te zien, want NEO was veel feller en al na zes minuten had Jochem Stam kunnen profiteren van een misser in de defensie van de gasten. De jonge aanvaller schoot echter tegen doelman Nijenkamp op.


Nadat Juventa via de snelle Rick Olde Olthof dreigend was geweest, waren de overige gevaarlijke momenten allemaal voor de Wierdense goal. Een paar gevaarlijke hoekschoppen leverden geen resultaat op en Wout Deterd was na een mooie combinatie met Jochem Stam dichtbij de 1-0, maar de bal kwam net iets teveel onder hem zodat de inzet te zwak was om Nijenkamp in de problemen te brengen.
 

Zichzelf te kort
Na de zoveelste hoekschop raakte Robin Oude Kamphuis de bal slechts half, maar bij de tweede paal kon Bas Smits intikken. Met gevaar voor lijf en leden verijdelde Nijenkamp een doelpunt ten koste van een blessure. Op slag van rust een mooie aanval van Max Brunninkhuis, Bjorn Tijhuis en Jochem Stam. Laatstgenoemde schoof de bal millimeters naast. 0-0 bij rust derhalve, waarmee NEO zichzelf niet voor het eerst tekort deed.
 

Na de pauze een identiek spelbeeld. Nadat Pascal van Berkum (rechts op foto hiernaast) eerst in kansrijke positie werd teruggefloten vanwege een Juventa-handsbal, scoorde de hardwerkende aanvaller vlak daarna wel. Een lucky goal, maar zeer verdiend. Een voorzet van rechts plofte gedragen door de wind bij de tweede paal binnen: 1-0.
 

In de vijf minuten daarna had NEO de wedstrijd moeten beslissen. Max Brunninkhuis schoot geheel vrij voor de keeper net voorlangs na een mooie pass van Pascal van Berkum en deed korte tijd later hetzelfde na een voorzet van Kent Arslani, dit keer uit een veel lastiger positie.
 

Na tien minuten een omstreden situatie voor de NEO-goal. Na de zoveelste lange bal op Rick Olde Olthof leek Bob Peterman de winnaar, maar in de kluts kreeg de spits de bal toch mee en schoot vanuit een moeilijke hoek op doel. Bas Smits en Bjorn Tijhuis gleden naar de bal. Tijhuis leek de bal met de hand te beroeren, maar de arbiter wuifde het verzoek om een stafschop weg.
 

Zeeën van ruimte
In de laatste twintig minuten kreeg NEO zeeën van ruimte, maar het euvel van de laatste periode, niet scoren, stak de kop op, Juventa in leven latend. Max Brunninkhuis, Pascal van Berkum en de ingevallen Tim Bijker en Rick ten Tusscher hadden het duel in het slot kunnen gooien, maar het bleef 1-0. Tussendoor nog slechts één kans voor de gasten. Na een raar luchtduel kon Bob Peterman de bal niet helemaal wegwerken en Robin Oude Kamphuis moest vervolgens handelend optreden om een rebound onschadelijk te maken.

De derde klasse A blijft bol staan van de spanning, want bovenin wonnen alleen NEO en Suryoye hun wedstrijden. Met nog diverse onderlinge duels te gaan lijkt het een kolkende slotfase te worden. Zoals al eerder gememoreerd kan NEO hierin alleen een rol spelen als het zelf blijft winnen, te beginnen komende zondag uit bij de Tubanters, dat de punten hard nodig heeft in de strijd om de laatste plaatsen.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

BZSV ten onder in doelpuntenfestijn

De Blauwwitters begonnen zaterdag gedreven aan het thuisduel tegen EMOS. De gasten kregen geen...
25-03-2024

Jarig BSS schaatst 5.500 euro bij elkaar

Het ene feestje is het andere niet. Dat bleek zaterdagmiddag nog meer eens toen het 25-jarig...
24-03-2024

BZSV en PW delen de punten

PW begon zaterdag sterk tegen BZSV en speelde aanvankelijk beter en feller dan de gasten uit...
18-03-2024

Apollo 8 naar halve finale landskampioenschap

Na een boeiende wedstrijd om de eerste plek in de kampioenspoule heeft Apollo 8 zich...
18-03-2024

NEO verliest nipt van DOS’37

Na een van NEO-kant wat afwachtende start zaterdagmiddag in Vriezenveen was de eerste kans voor...
17-03-2024

Jeffrey Scharbaai nieuwe trainer bij Apollo 8

Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te...
15-03-2024