BVV Borne rukt op naar derde plek
18-04-2017
VIA TREFFER VAN WESLEY ASSINK SC OVERDINKEL VOORBIJ

BVV Borne rukt op naar derde plek

Borne won op tweede paasdag in de vierde klasse moeizaam maar verdiend van SC Overdinkel. De Bornenaren hadden voldoende aan een treffer van Wesley Assink om de uitwedstrijd naar hun hand te zetten. De 0-1 stond al bij rust op het scorebord. Door de overwinning nam Borne de derde plek op de ranglijst over van de ploeg uit Overdinkel.

De derde plaats geeft na de competitie recht op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De gasten waren zich daar terdege van bewust, maar zagen Overdinkel direct gevaarlijk voor het eigen doel verschijnen. Na een handsbal op het middenveld wachtte Borne tevergeefs op het fluitsignaal van de leidsman en profiteerde Overdinkel bijna van de verwarring bij de geelzwarten, maar het schot belandde op de paal. Borne was gewaarschuwd. In de dertiende minuut de eerste kans voor BVV Borne toen Sven Pieterson op doel schoot, maar de poging was een makkelijke prooi voor de Overdinkelse sluitpost.

Feilloos genomen vrije trap
Na een fase waarin Borne meer druk zette en overtuigend de opbouw via de zijkanten zocht was Martijn Hofman dicht bij de openingstreffer. De keeper verkeek zich volledig op zijn voorzet en zag tot zijn opluchting de bal op de lat belanden. In de 23ste minuut volgde dan toch de 0-1. Na een overtreding op Sander Toebes bood Danny van Laar (rechts achter de bal op foto boven) met een feilloos genomen vrije trap Wesley Assink een niet te missen kans. Volledig vrijstaand was het voor Assink vervolgens een koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te knikken.

Direct vanaf de aftrap volgde een levensgrote kans voor de thuisploeg, maar de spits schrok van de mogelijkheid en schoot jammerlijk over. In de 31ste minuut leek Borne de voorsprong te verdubbelen, maar een tweede Bornse treffer werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Borne was in deze fase de bovenliggende partij, had in de uitstekend spelende Jordy Dobbe een betrouwbare kracht en dacht in de 44ste minuut wederom te scoren maar ook deze treffer werd om onduidelijke reden afgekeurd. Frustrerend, maar de scheidsrechter moet nou eenmaal op zijn assistenten kunnen vertrouwen.


Na rust was het zaak voor Borne om scherp te starten. In de vijftigste minuut werd de doorgebroken Sven Pieterson in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt, maar een overtreding was het niet. Overdinkel werd sterker en doelman Sander Post moest in korte tijd een aantal cruciale reddingen verrichten. In de 67ste minuut een grote kans op de gelijkmaker maar Post redde op de doellijn. Borne speelde onrustig en was duidelijk zoekende naar de juiste balans. Het zag Overdinkel het middenveld overnemen en een gelijkmaker kon bijna niet uitblijven en was op dat moment ook verdiend geweest.

Zwaarbevochten
Toch slaagden de Bornenaren er in zich te herpakken en met spaarzame uitbraken waren ze ook gevaarlijk. Het duurde echter tot de twachtigste minuut voor Borne weer dicht bij het doel van de tegenstander kwam. Martijn Hofman speelde zich vrij, ontdeed zich knap van zijn directe tegenstander en knalde vanaf twintig meter de bal snoeihard op de paal. De ontstane ruimte achter de verdediging van de thuisploeg was het sein voor trainer Louwes om Jeroen Vos in het veld te brengen voor de moegestreden Sander Toebes. Overdinkel wilde ook weer niet teveel ruimte weggeven en moest toezien hoe de gasten de regie weer overnamen. Even leek het er op dat Borne nu wel een strafschop zou krijgen na een zuivere overtreding op Vos, maar ook deze keer was deze in de ogen van de leidsman niet zwaar genoeg.

Na een zestal minuten blessuretijd vond scheidsrechter Beunk uit Lichtenvoorde het wel genoeg en mocht Borne de drie zwaarbevochten punten mee naar huis nemen.
Zondag speelt BVV Borne thuis tegen La Premiere uit Almelo. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Profs tegen amateurs: fanatiek was ‘t!

Vanmiddag waren Bryan Hessing en Nordin Ashimi, respectievelijk gecontracteerde E-speler en...
23-01-2019

Set Up’65 te sterk voor Apollo 8

Net als tijdens het eerste onderlinge treffen trok de Twentse volleybalderby veel publiek. In...
21-01-2019

ZV verliest thuis van Oldenzaal

ZV begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Ruud Ottenhof was veelvuldig in balbezit en wist...
21-01-2019

Succes voor Dexter Oude Egberink

In de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging boekte Dexter Oude Egberink een mooi...
21-01-2019

Mirjam Pol: ‘Volgend jaar weer!’

Zaterdagmiddag keerde ze terug op Bornse bodem, na bijna drie weken lang alleen maar zand te...
21-01-2019

IJskwaliteit Zenderen ‘op koers’

De afgelopen nacht heeft het weer goed gevroren. Alle reden voor de groep...
21-01-2019


file:html/cookies.inc.html}