Goede doelen Haringparty bekend
19-04-2017
OPBRENGST GEDEELD DOOR VRIENDEN VAN MEEREIZEN EN HULPHOND NEDERLAND

Goede doelen Haringparty bekend

De opbrengst van de Bornse Haringparty wordt ook dit jaar weer verdeeld over een tweetal goede doelen. De baten van de zesde editie, op woensdag 14 juni bij theehuis De Kasrmeliet in Zenderen, gaan naar de Stichting Vrienden van MeeReizen en de Stichting Hulphond Nederland.

MeeReizen organiseert vakanties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Jaarlijks gaan ongeveer achthonderd mensen, voornamelijk uit Twente en de Achterhoek, op reis. De Stichting Vrienden van Meereizen wil ervoor zorgen dat de vakanties uitvoerbaar en betaalbaar blijven. Ze investeert vooral in de opleiding en training van de enkele honderden vrijwilligers, die jaarlijks belangeloos de reizen begeleiden en er voor zorgen dat de deelnemers van een heerlijke onbezorgde vakantie kunnen genieten. Zo is er een chauffeurstraining en zijn er workshops waarop allerlei werk gerelateerde onderwerpen worden behandeld en getraind. Vrijwilligers leren daarbij onder meer omgaan met de specifieke beperkingen van deelnemers.

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer –of andersoortige problematiek hulphonden inzet.


De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Met het Hulphond Expertisecentrum onderscheiden zij zich met de beste hulphonden en aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken. Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond.

Hun leven terug
Anouk Smulders neemt als ambassadeur van Hulphond Nederland een deel van de opbrengst van het vaatje haring in ontvangst. De geboren Tukker, internationaal bekend als fotomodel en presentatrice van onder andere SBS Shownieuws, RTL Boulevard en Holland’s Next Top Model, zet zich al jaren met veel passie in voor Hulphond Nederland.

Zelf zegt ze daarover: “Mensen krijgen dankzij de inzet van een hulphond hun leven terug”.

Zie ook de websites www.vriendenvanmeereizen.nl en www.hulphond.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Annemieke Wolff — 19 apr 2017
Wij, de bestuursleden van Stg. Vrienden van MeeReizen, zijn ontzettend blij met de keuze die de Bornse Haringparty dit jaar heeft gemaakt. We hopen op een gezellige middag, een goede opkomst en uiteraard een mooie opbrengst.

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024