Koningsspelen: plezier én bewegen
RUIM 2000 KINDEREN SPORTIEF BEZIG OP ’T WOOLDRIK

Koningsspelen: plezier én bewegen

Liefst ongeveer 2000 kinderen van de bassischolen uit Borne, Hertme en Zenderen waren vrijdag op het sportcentrum ’t Wooldrik actief tijdens de vijfde editie van de Koningsspelen. Ze spanden zich in tijdens diverse activiteiten in de twee sporthallen of op de sportvelden van NEO en BZSV de Blauwwitters en het beachvolleybalcomplex van Webton Beach.

De kinderen, net als veel van hun ouders geschminkt met een rood-wit-blauwe vlag op hun wangen, begonnen de dag zoals de laatste jaren gebruikelijk om 8.30 uur op school met een Koningsontbijt. Daarna vertrokken zij naar ’t Wooldrik, waar de Koningsspelen werden geopend met de Koningsdans. Dat gebeurde in twee groepen van elk ongeveer duizend kinderen op de parkeerplaats van ‘t Wooldrik en op het hoofdveld van NEO.

Vanaf 10.00 uur deden de kinderen uit de groepen 1 tot en met 6 mee aan verschillende spelletjes, waarbij plezier en samenwerken voorop stonden. Ze vermaakten zich met onder meer Siamees voetbal, omgekeerd touwtrekken, handen/voeten, een Zweeds duo-renspel, chagrijnenspel, scrabble-estafette, poortjesvoetbal, levend dammen en een woorden- en een lijnenspel. In de zaal werden enkele andere balspelen uitgevoerd en werd veel aan turnen gedaan, zoals touwslingeren, lopen op de evenwichtsbalk, kast springen, sprinten op een springkussen en balanceren op een oxboard.

Groep 7 en 8 hadden een atletieksportdag en lkeefden zich uit bij onder meer het sprinten en kogelslingeren. De activiteiten stonden onder leiding van tientallen leerlingen van De Spindel Borne.

Het programma kwam tot stand in samenwerking met het basisonderwijs, BVV Borne, BZSV de Blauwwitters, RKSV NEO, Kids City en de hulp van de buurtsportcoaches van Borne Sport (gemeente Borne).

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina


  ‘Yes, de kop is eraf!’

  Om één uur donderdagmiddag gingen de poorten van het Openluchttheater in Hertme al...
  25-05-2017

  Robin Hood belooft volop spektakel

  Maanden van intensieve voorbereidingen gingen eraan vooraf en tal van acteurs in hoofd- of...
  24-05-2017

  ‘Dit kun je alleen met je hart’

  Als om 19.00 uur op maandagavond de eerste stemmen door Hertme galmen, is de try-out van Robin...
  23-05-2017

  Vol geloof in toekomst Spanjaardgemaal

  Peter Welles, de grote animator achter de pogingen het Spanjaard Gemaal aan de Piepersveldweg...
  21-05-2017

  Een feestje voor de Gidsen Oud Borne

  Al vijfentwintig jaar leiden de Gidsen Oud Borne belangstellenden rond in het historische...
  14-05-2017

  Twee minuten stilte

  “De 4 mei herdenking is niet alleen een ritueel, maar moet aan blijven zetten tot...
  04-05-2017