Harley dealer vestigt zich op Veldkamp
21-04-2017
OUDE MONNINK MOTORS VERHUIST VAN VROOMSHOOP NAAR BORNE

Harley dealer vestigt zich op Veldkamp

Als alles volgens de planning verloopt opent Oude Monnink Motors nog voor het einde van het jaar de deuren van een fonkelnieuw pand op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. De Harley-Davidson dealer is nu nog gevestigd in Vroomshoop, maar is uit het jasje gegroeid en zocht mogelijkheden om uit te kunnen breiden. In hun zoektocht naar een geschikte plek kwamen Richard en Manon Oude Monnink uit bij het Bornse bedrijventerrein. “Al in 2007 zijn we met verhuisplannen bezig geweest, maar toen kwam de recessie en moest maar even de rem er op”, vertelt Richard Oude Monnink. “Eind 2016 namen we het weer op en nu gaan we vol gas verder.”

 

Vrijdagmorgen werd de koopovereenkomst voor 3000 vierkante meter getekend door het echtpaar en wethouder Michel Kotteman en in het bijzijn van dorpsmanager Ellen Bijsterbosch. Volgende week al wordt begonnen met de bouw. Michel Kotteman: “We zijn uitermate blij met de komst van Oude Monnink Motors. Een motorzaak hadden we hier nog niet. Het is al meer dan vijftig jaar een gerenommeerde motorzaak in Oost-Nederland.” De wethouder kan het weten, want zelf ook motorrijder, zij het op het ‘verkeerde’ merk Yamaha.

 

Compleet aanbod

Oude Monnink is dealer voor Noord- en Oost- Nederland van de prestigieuze Amerikaanse motoren en biedt een compleet aanbod voor de Harley-rijders. Bij het merk hoort immers ook een heuse levensstijl met kleding en accessoires. Naast de showroom is er een groot gedeelte voor de technische service en op de eerste verdieping van het nieuwe pand kunnen zo’n 140 motoren voor de winter gestald worden.

 

Locatie

Hoewel Manon geboren en getogen is in Borne koos Oude Monnink voor De Veldkamp puur vanwege de locatie, centraal in Twente. “Ikea, Bauhaus en de Mediamarkt hebben er echt wel over nagedacht waar ze gaan zitten. Dan hoef ik dat niet meer te doen”, zegt Richard lachend. Maar ook hij kent natuurlijk de voordelen van de goede verbindingen. Bovendien biedt het gebied de mogelijkheid om ook op de zondagen in het motorseizoen de deuren te openen. Oude Monnink Motors heeft straks een zichtlocatie langs de Amerikalaan, maar is officieel gevestigd aan de Rientjesoven. De Amerikalaan was als adres natuurlijk net wat toepasselijker geweest voor de motoren van Amerikaanse makelarij, maar het is niet anders.

 

De verkoop van grond op De Veldkamp aan de motorzaak lijkt het begin van een periode waarin meerdere opties op grond verzilverd zullen worden. Met de ronkende Harley Davidsons komt, als de voortekenen niet bedriegen, de vaart weer in het bedrijventerrein. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023