NEO brengt spanning volledig terug
23-04-2017
KOMENDE ZONDAG RECHTSTREEKS DUEL MET CONCURRENT VOGIDO

NEO brengt spanning volledig terug

NEO heeft uitstekende zaken gedaan door op een fris Diekman met 4-1 te winnen van Dee Tubanters. Op die uitslag viel niets af te dingen, want het overwicht van het team van Jan Willem van Holland was groot. Dat het bij rust ‘slechts’ 1-1 kon NEO zichzelf aanrekenen.
 

Al na twee minuten had NEO de score kunnen openen. De bij vlagen ongrijpbare Pascal van Berkum bereikte Jochem Stam echter net niet. Stam kwam een paar minuten later volledig vrij voor doelman Remco Mulstege, maar hij schoot recht op de eigenlijk enig ervaren speler in de gelederen van de thuisclub. Nadat Tim Bijker twee keer dicht bij de 0-1 was, kwam NEO halverwege de eerste helft op voorsprong. De scheidsrechter negeerde terecht het vlagsignaal van de Tubanters-assistent en Pascal van Berkum verzilverde de splijtende pass van Max Brunninkhuis keurig na eerst Mulstege omspeeld te hebben.


Ook de volgende twee kansen waren voor NEO, waarvan de eerste voor Tim Bijker wel heel groot was. In twee instanties wist hij het net echter niet te vinden. Max Brunninkhuis schoot kort daarop nog een vrije trap net naast. Op het moment dat je je begon af te vragen wanneer de 0-2 zou vallen, profiteerde Tubanters van een moment van onachtzaamheid in de NEO-defensie. De handige Onur Yildirim passeerde Bob Peterman met een strak schot:1-1. Geheel tegen de verhouding in, maar dat telt niet.


Nadat Bjorn Tijhuis net overschoot na een mooie rush kreeg NEO nog een paar kleine kansen en moest Bob Peterman ook nog een strak schot van de gastheren over zijn doel tikken. Ruststand derhalve 1-1 en Jan Willem van Holland legde zijn team in de pauze terecht het vuur na aan de schenen, want de makke van het voorjaar van 2017 leek zich te herhalen.


Goal om in te lijsten
Na de pauze stelde NEO echter vlot orde op zaken. Een aanval in de eerste minuut dreigde te smoren, maar door goed te storen kon Max Brunninkhuis de bal net naar Jochem Stam punteren. De behendige linkerspits leek te lang te wachten, maar schoot vervolgens strak binnen in de verre hoek: 1-2 Eigenlijk was de wedstrijd daarmee beslist. De Tubanters bleek niet meer in staat het NEO nog lastig te maken en het overwicht was erg groot. Bas Smits, na een vrije trap van Job Ravelli, en Max Brunninkhuis met een strak schot net over waren dichtbij de 1-3. Na een kwartier schoot Tim Bijker nog net naast, maar halverwege de tweede helft besliste Pascal van Berkum het duel wel. De flegmatieke spits krulde de bal schitterend in de bovenhoek. Een goal om in te lijsten: 1-3.


Dat er in het restant van de wedstrijd nog maar één keer gescoord werd was eigenlijk vreemd. Nagenoeg elke aanval leverde gevaar op en achtereenvolgens Wout Deterd, Bjorn Tijhuis, Jochem Stam en de net als Stijn Hondeveld en Kent Arslani ingevallen Rick ten Tusscher waren dicht bij 1-4. Die treffer viel toch nog en wel na een prachtige aanval via Wout Deterd en Pascal van Berkum. De inzet van Max Brunninkhuis kon nog net gekeerd worden, maar de rebound was voor Jochem Stam die daarmee zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen.


Alles in eigen hand
Al met al een prima overwinning en na afloop bleek dat werkelijk alle concurrenten hadden verloren, waarbij de nederlaag van Vogido natuurlijk essentieel was. Door de overwinning van Sc. Enschede op de koploper heeft NEO na een moeizame fase ineens alles weer in eigen hand. Daartoe moet komende zondag wel gewonnen worden van Vogido en dat is echt geen abc’tje. In de heenwedstrijd werd NEO afgetroefd op slagvaardigheid en verloor het met 4-1.

Foto's © Herman Lansink Rotgerink

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie vd Tuuk — 24 apr 2017
Zo als ik pas geleden ook al zei!
Er staat iets moois te gebeuren voor Neo 1.
As zondag Vogido een pak slaag geven.
Dan staan we mooi bovenaan met Vogido. Op naar een beslissings wedstrijd !
Succes Neo1 .Wij supporters links van de tribune zijn erbij.
Bennie vd Tuuk — 23 apr 2017
Zoals ik vorige week al zei er staat nog iets leuk te gebeuren! As zondag staat Neo boven aan ,omdat er 3 punten gepakt wordt van Vogido. de laatste wedstrijden gaat Neo1 de volle buit pakken en laat Vogido nog ergens punten liggen .trots op ons Neo1.k6xh

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024