BZSV houdt koploper ASV in bedwang
24-04-2017
VERDIEND GELIJKSPEL VOOR OPNIEUW FORS GEHAVENDE THUISCLUB: 1-1

BZSV houdt koploper ASV in bedwang

Een fors gehandicapt BZSV de Blauwwitters speelde zaterdag verdiend gelijk tegen koploper ASV’57. De 1-0 stond al snel op het bord door een treffer van Jordy Bont, na rust zette Ben Visschedijk de eindstand op het bord. De 1-1 was een juiste uitslag gezien de verhoudingen op het veld.
 

Bij een overwinning van ASV’57 en puntenverlies van Achilles uit Enschede zouden de mannen uit Aadorp de kampioensvlag kunnen hijsen. Maar ‘als’ telt niet in de sport. De vele toeschouwers die op de wedstrijd af waren gekomen zagen een bij vlagen aantrekkelijk duel met over en weer kansen.

Na de eerste de beste aanval van BZSV de Blauwwitters was het al raak. Na een mooi opgebouwde aanval van achteruit gaf Koen Schukkink de bal op maat mee aan de snelle Jordy Bont, die heel koelbloedig de doelman van ASV’57 passeerde.


Beter voetballende ploeg
​BZSV de Blauwwitters bleef de beter voetballende ploeg en had in Robin Ravers en Sander Geerdink een mooi blok achterin staan, dat zaterdagmiddag moeilijk te passeren bleek. Al snel viel Koen Schukkink uit met een enkelblessure. Dat is ook een beetje het verhaal van de hele competitie. Trainer Vincent Morsink valt niet te benijden omdat hij dit seizoen door de vele blessures nooit kon bouwen aan een vaste basis. Emiel Konink kwam in het veld en dat gaf op het middenveld toch wat meer rust. Zijn eerste balcontact was gelijk gevaarlijk. De mooie voorzet werd door Ruben de Groot echter net niet goed verwerkt. ASV’57 was wat gespannen en alleen gevaarlijk bij standaardsituaties, maar Emiel van der Pol was voor de gasten een vervelende sta in de weg deze middag.
 

Na rust was het spelbeeld niet anders. De mooiste kansen waren opnieuw voor de mannen van Vincent Mossink, maar Ruben de Groot en Emiel Konink beloonden zichzelf niet. De moegestreden Melger Krol, die aan zijn laatste wedstrijden bezig is voor BZSV de Blauwwitters, werd vervangen door Jasper van der Deen. Die viel goed in, maar had met zijn afstandsschot weinig geluk.

Met moed der wanhoop
ASV’57 ging met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. In de omschakeling werd BZSV de Blauwwitters verrast en zag het Ben Visschedijk over het hoofd, die koelbloedig de 1-1 eindstand op het bord zette. Dit tot grote opluchting van de grote schare meegereisde supporters uit Aadorp. Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Van der Wal betekende het gelijkspel een heel mooi punt voor BZSV de Blauwwitters tegen de aanstaande kampioen van de vierde klasse D.

De spelersgroep en technische staf onder leiding van de na dit seizoen afscheid nemende trainer Vincent Morsink verdienen een groot compliment voor de wijze waarop ze elke week weer met tegenslagen omgaan.

BZSV de Blauwwitters gaat zaterdag op bezoek in Enschede bij de nummer twee Achilles. (AdG)

Foto's © Jacob de Beer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Koen — 24 apr 2017
Misschien moet je is wat vaker komen kijken Jan! Je bent van harte welkom!
Jan — 24 apr 2017
Ik weet niet wie deze verslagen schrijft maar die heeft een wel heel bijzondere kijk op de gang van zaken. Ik zag BZSV voor de tweede keer dit seizoen en met in achtneming van de forse personele problemen......BZSV de beter voetballende ploeg? Echt niet!

ASV speelde voor een koploper onthutsend slecht, maar ze waren voetballend nog steeds beter dan BZSV.

Blauwwitte bril laten we maar zeggen.

Sportieve strijd en vooral plezier

Woensdagmorgen trokken ruim 500 basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 naar de sportvelden...
18-09-2019

Mirjam Pol houdt zich prima staande

Na twee wedstrijddagen in de Balkan rally staat Mirjam Pol vierde algemeen. De rally die in...
16-09-2019

Met bonzende harten op de Harley

Sinds november 2017 is Oude Monnink Motors gevestigd op De Veldkamp. In amper twee jaar tijd is...
16-09-2019

Fraaie opening Dexter Oude Egberink

De competitie binnen de Bornse Dam Vereniging is weer van start gegaan. Dexter Oude Egberink...
16-09-2019

Borhave verliest van Handbal Venlo

Het was zaterdagavond, zoals altijd, weer gezellig in sporthal ’t Wooldrik in Borne, de...
15-09-2019

Jeugd vermaakt zich op NK Beach

Afgelopen weekend hield Handbalvereniging Borhave met veel succes voor de zevende keer haar...
09-09-2019